Автор Тема: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?  (Прочитано 195734 пати)

Присутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7081
Одг: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?
« Одговори #585 на: 13 Јули 2016, 10:05:07 am »
Се убаво али, заради нашата некултура и непознавање на сообраќајот се случува да има тесно грло. Кога се движиш во правец од Шумарски кон Железара, кога пристигнуваш на кружниот нели по некоја логига идеш на левата лента, пошто не планираш да се исклучиш накај СОУ Панче ... Кога ќе пристигнеш, сфаќаш дека тие што се приклучуваат од кај Панче ја зафаќаат десната лента во колона и не те пропуштаат да се исклучиш накај излезот за Железара.

Ова се дешава накај 16-17,00 часот кога е гужва.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29797
    • CARclub.mk
« Одговори #586 на: 13 Јули 2016, 10:06:22 am »
Полека, ќе се научат луѓе. :)

Присутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7081
« Одговори #587 на: 13 Јули 2016, 10:07:54 am »
Како за иронија, пропуштање возила и давање на некој да ти се вклучи во лента најсмирено функционира на Јаја паша :) бар од мое искуство

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #588 на: 13 Јули 2016, 11:00:08 am »
Таму ако не пропуштиш може и пиштол да го вади :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?
« Одговори #589 на: 13 Јули 2016, 12:08:35 pm »
Се убаво али, заради нашата некултура и непознавање на сообраќајот се случува да има тесно грло. Кога се движиш во правец од Шумарски кон Железара, кога пристигнуваш на кружниот нели по некоја логига идеш на левата лента,
Па не по логика туку фино лепо имаш нацртано доле уште кај игралиштето која лента за каде е, по десната би идел ако идеш накај панче и евентуално право према фабриката ако се исклучиш на вториот излез. Ако одиш према железара одиш по левата. Ете поназад на сликата што ја имам ставено се гледа. Друга ризична точка е кога се спушташ од железара и одиш према шумарски, тука од двете ленти можеш да одиш према шумарски, односно кога си навлезен во текот 2-те ленти водат кон право. Некој од десната лента може да си заврти накај панче и да ти пресече пати ако ти одиш од левата право. Нешто слично како кај континентал кога одиш од саем према континентал. Ама тука веќе го научија па ретко се дешава некој од десно да продолжи лево на кружниот тек.

Кога ќе пристигнеш, сфаќаш дека тие што се приклучуваат од кај Панче ја зафаќаат десната лента во колона и не те пропуштаат да се исклучиш накај излезот за Железара.
.
Практично тие треба да чекаат и да влегуваат директно во левата, во десната нека си влезе ама оди накај фабриката. Инаку се дешава и 2 коли паралелно да возат од кај шумарски и по двете ленти заедно да одат нагоре лево. Не е само од кај панче што се уклучуваат.

Еве уше една фотка

Дрон снимка

« Последно менување: 13 Јули 2016, 12:16:20 pm Allexxander »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #590 на: 13 Јули 2016, 13:17:51 pm »
Лелеее, и топла вода би измислена.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #591 на: 31 Август 2016, 17:54:19 pm »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
« Одговори #592 на: 01 Септември 2016, 00:38:22 am »
селанини сме не знајме да возиме .... :p

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4287
« Одговори #594 на: 06 Септември 2016, 20:44:43 pm »
ќе го оправиме кога ќе се најде некој со грам мозок и ќе ги наштелува семафорите да го забрзуваат и олеснуваат сообраќајот во Скопје,а не дополнително да го закочуваат(Мавровка,Железничка,Бул.Видео Смилевски Бато до скопјанка...).

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
« Одговори #595 на: 07 Септември 2016, 00:07:56 am »
или нервронска мрежа на семафори....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43937
  • Il Moderatore
« Одговори #596 на: 03 Ноември 2016, 19:22:28 pm »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #597 на: 08 Ноември 2016, 16:39:45 pm »
Да знаете само колава редица се прави од тој кружен тек до главниот булевар на Автокоманда од 15 до 18h....абе неможеш од населбата да излезеш пола саат најмалку.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #598 на: 10 Ноември 2016, 06:23:36 am »
Pslednive dva dena,imam videno koli da cekaaf za nagore po ridot a da se zaglaveni vo kruzniot tek.dali e spor avtobus ili nesto drugo,ne znam. Prvpat da vidam za nagore guzva
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #599 на: 10 Ноември 2016, 09:02:12 am »
Автобус, камион, некој лево чека накај Ремедика, има има. Ми исече пат едно говедо сабајле со 124ка што го мрзеше да почека а јас бев веќе во кружниот. Тоа беше број2, број 1 специјалистот таксиста со вектра што улета од трета за право директ лево, за жал автобусот немаше залет земено да го префрли малку подолу. Не казни, топење на колата сосе возач. Какво средување, овде скоро све вози како без мал мозок.