Автор Тема: Осигурителни компании  (Прочитано 122542 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9093
Одг: Осигурителни компании
« Одговори #675 на: 19 Јули 2023, 17:54:10 pm »
Nacionalno biro za osiguruvanje, nakodoshi gi tamu bi trebalo da zavrshish rabota.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #676 на: 19 Јули 2023, 18:51:25 pm »
Барај го @kalimero ќе ти помогне

Sent from my iPhone using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #677 на: 20 Јули 2023, 08:42:40 am »
Здраво друштво имам проблем со осигуртелната команија ВИНЕР па реков да ве прашам за совет.
Пред скоро 2 месеца ми ја удреа колата паркирана, среќа се најде човекот беше совесен, бевме да направиме европски, направија запсник и се што треба, он беше осигуран во Винер и таму во Тетово и не пратија.
Добив копија од запсиникот и се, ми рекоја максимално 2 недели до 1 месец ќе биде исплатено, ако не да се јавам кај нив и да прашам.
До ден денес не ми се стигнати средствата уште, на телефонот нивни од контакт центарот никој не се јавува, пратив 5 е-маили и на нив не добив одговор, во канцеларијава во Тетово се праат будали демек не биле надлежни треба во Скопје да се оди.
Проба и човекот што ме оштети да ги контактира и никако нема одоговр. Пробавме и со пријатели што работаат тамо и тие викаат не можат ништо да направат у случајот.
Сега кубам коси не е нешто преголема штета ама до сега колава средена ќе беше.

Кажете ми дали имате совет како да постапим кого да барам, дали има шанса некако и правно да настапимо дали со приватна тужба или со пазарен инспекторат или не вреди?

До сега со ниедна друга комапнија сум немал ваков проблем ова прв пат ми се дешава.

Секој совет е добредојден :D

Ајде да почнеме јавно, премногу драма во постов некако, небитно...

Пиши ми таблица на оштетеното возило.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3079
« Одговори #678 на: 20 Јули 2023, 11:51:47 am »
Здраво друштво имам проблем со осигуртелната команија ВИНЕР па реков да ве прашам за совет.
Пред скоро 2 месеца ми ја удреа колата паркирана, среќа се најде човекот беше совесен, бевме да направиме европски, направија запсник и се што треба, он беше осигуран во Винер и таму во Тетово и не пратија.
Добив копија од запсиникот и се, ми рекоја максимално 2 недели до 1 месец ќе биде исплатено, ако не да се јавам кај нив и да прашам.
До ден денес не ми се стигнати средствата уште, на телефонот нивни од контакт центарот никој не се јавува, пратив 5 е-маили и на нив не добив одговор, во канцеларијава во Тетово се праат будали демек не биле надлежни треба во Скопје да се оди.
Проба и човекот што ме оштети да ги контактира и никако нема одоговр. Пробавме и со пријатели што работаат тамо и тие викаат не можат ништо да направат у случајот.

Кажете ми дали имате совет како да постапим кого да барам, дали има шанса некако и правно да настапимо дали со приватна тужба или со пазарен инспекторат или не вреди?

До сега со ниедна друга комапнија сум немал ваков проблем ова прв пат ми се дешава.

1. Писмено со препорачано писмо обрати им се, мора да ти одговорат. Па од таму ќе ја тераш постапката.
2. Смени компанија на следна регистрација.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3832
« Одговори #679 на: 20 Јули 2023, 11:55:15 am »
Колку што разбрав другата страна е во Винер а не тој.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1889
« Одговори #680 на: 20 Јули 2023, 12:01:20 pm »

1. Писмено со препорачано писмо обрати им се, мора да ти одговорат. Па од таму ќе ја тераш постапката.
Дали доколку се смени компанија  се губи стекнатиот  бонус?

Отсутен Charlie

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 200
« Одговори #681 на: 20 Јули 2023, 12:45:41 pm »

Дали доколку се смени компанија  се губи стекнатиот  бонус?
Не

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен krstep

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #682 на: 20 Јули 2023, 14:32:40 pm »

Ќе пробам со таа опција, му пратив на калимеро таблицата може да провери.
Инаку не сум јас осигуран таму, другата страна е таму. Сигурно кола или било што никад не би осигурал таму после ова.
Rover214si
Škoda Fabia 1.2 HTP

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #683 на: 20 Јули 2023, 15:25:13 pm »
Се надевам дека никогаш ништо нема да осигураш во Винер.

Ако се пљука по било која компанија тука или било каде на интернет фер е да се напишат точните податоци, да не се дава искривена слика како во случајов и како што пишав и претходно да не се прават драми од ништо.
Ете јас имам познати во Винер и може да проверам што и како се случило па ја знам целата слика која е многу поразлична од тоа ти што го имаш пишано.

Уште еднаш ќе ти пишам, ниту влагај ниту некогаш осигурај нешто во Винер.

Поздрав

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1814
« Одговори #684 на: 20 Јули 2023, 15:37:30 pm »
Лажно пријавување? :D

Отсутен krstep

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #685 на: 20 Јули 2023, 16:06:24 pm »
Се надевам дека никогаш ништо нема да осигураш во Винер.

Ако се пљука по било која компанија тука или било каде на интернет фер е да се напишат точните податоци, да не се дава искривена слика како во случајов и како што пишав и претходно да не се прават драми од ништо.
Ете јас имам познати во Винер и може да проверам што и како се случило па ја знам целата слика која е многу поразлична од тоа ти што го имаш пишано.

Уште еднаш ќе ти пишам, ниту влагај ниту некогаш осигурај нешто во Винер.

Поздрав

Сепак мислам човечки е да добијам одговор, не сум имал никогаш искуство со таа компанија. Фала за одовеното време сепак :D
Rover214si
Škoda Fabia 1.2 HTP

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 206
« Одговори #686 на: 21 Јули 2023, 15:23:34 pm »
од винер од пред некое време започнале да нудат и автомобилска асистенција вака на прва цениве изгледаат ок, ваше мислење

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
« Одговори #687 на: 21 Јули 2023, 15:35:47 pm »
Па за 100 денари месечно, не е лошо за мир на умот.

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6017
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #688 на: 17 Септември 2023, 00:26:03 am »
За 100че месечно одбиток на плата арно е.
Цитат
The insurance covers the whole day (not only the working hours and workplace accidents).
Optional - you can also insure members of your family (husband, wife, and children over 14 years old).

The insurance is on a voluntary basis, and it costs 100 MKD per person which will be deducted from your salary every month.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #689 на: 08 Декември 2023, 20:25:28 pm »
Со која компанија имате најдобро искуство при исплата на каско т.е. од каде да се извади каско?
И што е мини каско?