Автор Тема: Осигурителни компании  (Прочитано 122569 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
Одг: Осигурителни компании
« Одговори #660 на: 08 Јуни 2023, 20:56:27 pm »
Јави се во компанија и прашај. Би требало да може. Исто како камен да те удрил по шофершајбна. "Нема" друг причинител реално и таму.

Мастер трол си станал Дени. ;D

Во двата случаи, само каско е спас. ;D
Ауууу он рекол не каско. Јас прочитав каско и си реков каско бара. Сум го утнал "не"то.

Ништо тогаш. Нормално дека нема теорија. :) Sorry, my bad.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6838
  • Бенве сие бенве
« Одговори #661 на: 09 Јуни 2023, 08:34:11 am »
За твојата кола оти е стара ќе си ставиш од сава каско до 100000ден без франшиза покрива се до таа сума. Не знам колку пари беше сум го имал. Јас когс имам штета се јавувам на таа што ми е агент и што ми го продава осигурањето за стан коли мотор итн и и кажувам што мака имам и она натаму си тера, нема шо ја да се замарам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
« Одговори #662 на: 10 Јуни 2023, 00:06:19 am »
1.Валидно
2.Валидно.
3.Има слики, завршено е тоа одамна, ама да се знае не е на одмет.
Инаку колава ми е осигурана во А.Д Осигурителна Полиса бидејќи другар ми ги прави осигурувањата многу брзо и ми ги носи дома. Дали да продолжам таму или да менувам? Која осигурителна компанија би ја препорачале како алтернатива?

Триглав според мене се број еден
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9093
« Одговори #663 на: 15 Јуни 2023, 22:04:53 pm »
Jas so AD osiguritelna imam dobro iskustvo, udriv kuce ni zaposnik ni niso ja slikaa, ja odnesov.

Posle toa kamen letna vo sofersajbna imav stakla osigursno si go smeniv bez gajle

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6017
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #664 на: 15 Јуни 2023, 22:10:59 pm »
Колку е доплатата за стакла?
Да ја сменам шофершајбнава оти имам огромна гребаница од брисач и една минилана точка од камче која стои цела година така и не се проширила.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #665 на: 15 Јуни 2023, 22:13:48 pm »
Za grebanica i tocka neznam dali ke ti smenat, mojata ubavo napuknata beshe

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10174
« Одговори #666 на: 15 Јуни 2023, 22:17:36 pm »
Колку е доплатата за стакла?
Да ја сменам шофершајбнава оти имам огромна гребаница од брисач и една минилана точка од камче која стои цела година така и не се проширила.
Најверојатно нема да ти ја осигураат.
А ако помине, потоа треба да ја кршиш, да се зафркаваш...

Купи си шофершајбна без далавери, евтини са :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #667 на: 15 Јуни 2023, 22:20:07 pm »
Za grebanica so ke mube da kupuva, vozija duri ne ti ja rokne nekoj kamen

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6017
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #668 на: 15 Јуни 2023, 22:28:03 pm »
Ако допука сама, инаку далавери не планирам да правам.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7882
  • Плинаш!!!
« Одговори #669 на: 15 Јуни 2023, 23:20:29 pm »
Jas so AD osiguritelna imam dobro iskustvo, udriv kuce ni zaposnik ni niso ja slikaa, ja odnesov.

Posle toa kamen letna vo sofersajbna imav stakla osigursno si go smeniv bez gajle
Сакаш да кажеш дека од компанијата кај што ти е осигурана колата ти исплатиле штета од куче?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #670 на: 16 Јуни 2023, 06:34:40 am »

Сакаш да кажеш дека од компанијата кај што ти е осигурана колата ти исплатиле штета од куче?
Сигурно каско му е осигурана колата

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #671 на: 16 Јуни 2023, 07:39:40 am »
Kasko sekako za tia zboruvam. Drugi baraat zapisnici od mvr pa se ceka itn itn jas prilicno brzo zavrshiv

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #672 на: 16 Јуни 2023, 08:55:00 am »
Kasko sekako za tia zboruvam. Drugi baraat zapisnici od mvr pa se ceka itn itn jas prilicno brzo zavrshiv
Исто и јас мавнав 6 знака на патот скопје Штип, отидов Триглав им кажав што како ,го однесов комбето на сервис за 1 ден го средија и само ф-ра им однесов.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7882
  • Плинаш!!!
« Одговори #673 на: 17 Јуни 2023, 09:01:42 am »
Е тоа е веќе друго

Отсутен krstep

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #674 на: 19 Јули 2023, 17:17:48 pm »
Здраво друштво имам проблем со осигуртелната команија ВИНЕР па реков да ве прашам за совет.
Пред скоро 2 месеца ми ја удреа колата паркирана, среќа се најде човекот беше совесен, бевме да направиме европски, направија запсник и се што треба, он беше осигуран во Винер и таму во Тетово и не пратија.
Добив копија од запсиникот и се, ми рекоја максимално 2 недели до 1 месец ќе биде исплатено, ако не да се јавам кај нив и да прашам.
До ден денес не ми се стигнати средствата уште, на телефонот нивни од контакт центарот никој не се јавува, пратив 5 е-маили и на нив не добив одговор, во канцеларијава во Тетово се праат будали демек не биле надлежни треба во Скопје да се оди.
Проба и човекот што ме оштети да ги контактира и никако нема одоговр. Пробавме и со пријатели што работаат тамо и тие викаат не можат ништо да направат у случајот.
Сега кубам коси не е нешто преголема штета ама до сега колава средена ќе беше.

Кажете ми дали имате совет како да постапим кого да барам, дали има шанса некако и правно да настапимо дали со приватна тужба или со пазарен инспекторат или не вреди?

До сега со ниедна друга комапнија сум немал ваков проблем ова прв пат ми се дешава.

Секој совет е добредојден :D
Rover214si
Škoda Fabia 1.2 HTP