Каква врска има Русија со ова што го напишав, дали некаде воопшто ја спомнав Русија?
После ти мене ќе ме нарекуваш лажго. Каков тоа комплекс имаш, на спротиставување по секоја цена? Зарем сега и фракинг на шкрилци ќе браниш??
Претпоставувам да напишам дека геј парада не треба да има, како што не треба да има ни стрејт паради, пошто е банално и ретардирано да ја парадираш сексуалната определба... и за тоа ќе отидеше контра, нели Василчо?
Па фракингот не беше економски исплатлив ни пред паѓањето на цената на нафтата, а сега сите што се бават со тоа идат во ДЕБЕЛ ЗИЈАН. И пред тоа фракингот беше возможен само заради состојбата во денешната светска економија, само со ZERP и DERP е можно некој да инвестира во таква загубарска активност и државата да го поддржува (со тоа што тие тоа го прават заради политички потреби).
Алас, муабетов е изгубен на тебе. Џабе Cherry MX контактите си ги абам на тастатурава, ама ете може некој нормален форумџија ќе се информира па нема скроз да сум зијан.
Тема за фракинг секако треба да отворам, неинформираноста е огромна. Но искрено, Ти не си добредојден во таа дискусија, не со вакво ниско ниво на однесување. Секако ќе те игнорирам, и ништо подобро не заслужува некој толку неук а толку дрзок.
Tие пак што сакаат да се информираат за вистинската состојба, им го препорачувам документарецот
Gasland -добитник на многу награди. Симнете го од пајрат беј, дефинитивно вредно е за гледање. Треба да се знае што е тоа фракинг пред во државава пак да ни дојде некој пандан на ДуПонт, со „одлична инвестиција„ за нашата економија.
Не ми се верува... Оваква посветеност на бранење на сите денешни штетни аспекти на индустријата, тоа ваљда го може само некој платен од невладините организации. Соросовите НВО претпоставувам.
Да знаеш дека баш би ти кажал
Ти што си, ама за разлика од тебе јас се обидувам да задржам некое ниво на оваа дискусија. И хаха, баш ме интересира дали си овака „храбар„ и во живо, или само на тастатура си воинствен. Како она велеа, keyboard warrior.
Немам никаква желба да те запознаам, но ако тоа по некоја грешка се случи некаде... не ти препорачувам се обидеш во лице да ми кажеш
лажго. На интернет немам намера да се замарам со искомлексирани човечиња. Не барам бељи и иначе по природа сум многу мирољубив човек, се додека некој дебело не претера.
Тоа што не си способен да кажеш ништо конкретно на тема која бара едукација, не значи дека некој треба да те толерира овака лесно да се расфрлаш со ад хоминем квалификации како лажго.
Од тој аспект уште еднаш ќе кажам, штета што форумов (како 99% од другите форуми) нема
игнор функција. Со некои луѓе не може нормално да се дускутира, ниту можеш да научиш нешто пошто обично
неспособност за нормална дискусија оди заедно со некултура и неукост. Се што може човек да добие, е карање и нервирање со искомплексирани игнорамуси.
Колку и да сакам дел од своето знаење да пренесам на другите (зошто и јас од некого сум научил), тоа не значи дека сакам да се нервирам со секакви неподобни ликови.
Затоа ќе те замолам уште еднаш, не ме цитирај како што ни јас нема да те цитирам, ни било како да ја есапам твојата егзистенција на форумов. Немаме ние што да разговараме, барем не додека некогаш не еволуираш (малку веројатно) на ниво на човек кој способен за дискусија каква што и приличи на еден јавен форум, културно и љубезно и без навреди.
Имам замерка и за нивото на модерирање на форумов, овакво однесување не треба да се толерира.