Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1289376 пати)

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #4335 на: 15 Септември 2013, 23:54:57 pm »
Alfa 159 е веројатно најубавата семејна лимузина што некад се појавила во авто-индустријата. А исто така, веројатно и ќе си остане, пошто тешко дека некој друг ќе успее да склопи такво ремек дело од кола.

Поред БМВ 5 ? I dont think so..

Еве од мене сликано на собирот на Борис Трајковски што беше.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Колава ја глеам секој ден.Прекрасна е.Ама во оваа изведба.

BTW На другар ми е. ;D
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #4336 на: 16 Септември 2013, 00:01:47 am »
BMW 5 (било која изведба) не може ни вода да и' носи на Алфа 159, визуелно гледано. Башка што БМВ 5 е во друга класа на возила.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #4337 на: 16 Септември 2013, 00:06:23 am »
BMW 5 (било која изведба) не може ни вода да и' носи на Алфа 159, визуелно гледано. Башка што БМВ 5 е во друга класа на возила.

Башка ти рече семејна лимузина,а од БМВ тоа е серија 5,нема потреба од спомињање класи.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #4338 на: 16 Септември 2013, 00:09:28 am »
The Alfa Romeo 159 (Type 939) is a compact executive car. Што го става ова во класата на БМВ 3 серија и Ауди А4/А6 и Ц класата на мерцедес?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4339 на: 16 Септември 2013, 00:51:45 am »
@edonos: БМВ 3, не 5. А ќе се прашаме дали БМВ 3 е поубаво од Алфа 159.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7386
« Одговори #4340 на: 16 Септември 2013, 01:22:02 am »
^- Да, ќе се прашаме. 159ката е убава, но БМВ ф30 е поубаво. Ствар на вкус, сепак.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4341 на: 16 Септември 2013, 01:34:09 am »
Нема агол од кој 159ка не изгледа апсолутно прекрасно. Плус, дизајнот е од 2005та.

БМВ 3 (Ф30) е сосема во ред, со таа негативност што задницата му е иста ко било кое друго "дугачко" БМВ.

За малце :)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #4342 на: 16 Септември 2013, 01:39:02 am »
Тотално се согласувам со Штрумфов.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #4343 на: 16 Септември 2013, 09:34:54 am »
кои што зимаат кеш за таа работа... дебел кеш...

Е па требало да фрлат малце поише од VAG концернот, пошто вака слабо нешто.. :D :D Или мислиш фрлаат пари само за дизајнот да им го фалат?
[/quote]

Trebaa ednostavno da napravat 159 GTA.  Neli?
[/quote]
Просто и едноставно. И да не ја укинат.

^- Да, ќе се прашаме. 159ката е убава, но БМВ ф30 е поубаво. Ствар на вкус, сепак.
Се јадат, се јадат.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #4344 на: 16 Септември 2013, 11:08:18 am »
Ne znam, da ne bidam pogresno svaten, ama koga se raboti za ubavina na kola bez veza mi e da pravam selekcija po klasi?!

Ili e ubava ili ne e, kakva vrska ima klasata? Ne praime sporedbi po performansi, oprema, motori, moznosti, i td. tuku dali e licna ili ne!

Kakva vrska ima ako nekoja picka e ubava a ima 30 godini, moze da e poubava od mnogu picinja od 18 godini, ili kakva vrska ima ako e nekoj picurnik prekrasen a koj tezi 70 kila i e visok 185 cm ili e visok 1.50 cm i tezi 40 kila?

Sharapova vo koja klasa e?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43713
  • Il Moderatore
« Одговори #4345 на: 16 Септември 2013, 11:09:44 am »
У „недостапна“ :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #4346 на: 16 Септември 2013, 11:12:41 am »
Od kaj znaes, si probal li da i se pustis? ;D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43713
  • Il Moderatore
« Одговори #4347 на: 16 Септември 2013, 11:14:21 am »
За мене е толку недостапна, што ни до пробуење не стигам :D

Anyways, има поента. Ако едно ауто е убаво - убаво е. Работата е што Велештрумф одма ја огради 159-ката со „својата класа“, иако јас мислам дека е универзално убава. И секако поубава од BMW 5.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4348 на: 16 Септември 2013, 12:11:20 pm »
Ferrari-Team Alfa Races to Auction Record $9.37 Million

“This is very special car,” Angela Cherrett, a U.K. author of books on classic Alfa Romeos, said before the sale. “I don’t think anyone else has got one with this history.”
Though single-seat racers are often deemed less desirable than two- and four-seat cars, certain historic models are increasingly prized by wealthy enthusiasts to show off at exclusive Concours d’Excellence events, dealers said.
The price was an auction record for an Alfa and the second-highest for a car at an auction in Europe, Bonhams said. The racer was bought by an unidentified buyer in the Sussex saleroom, underbid on the telephone.
The supercharged 8C-35 was part of the “Scuderia Ferrari (F)” team founded by Enzo Ferrari that built and raced cars under the Alfa name from 1929 to 1939. Bearing the trademark “prancing horse” logo on the hood, the well-preserved plum-red car competed in eight Grand Prix races before being driven to victory by Nuvolari in the 1936 Coppa Ciano in Italy.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1472
  • VOLVO C30
« Одговори #4349 на: 16 Септември 2013, 20:03:59 pm »
Si ja pere kako gazda :D