Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1289339 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #4320 на: 14 Септември 2013, 12:32:46 pm »

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #4321 на: 14 Септември 2013, 14:47:54 pm »
Не знам, јас можеби сум најчуден. Голфчињата ми се ок а Џулијата не ја варам. Не дека ми е грда ама не ми паѓа у очи како другиве алфи НО со малце средување се прави врв. Слобоно ставете сликиче некое од средена џулиета и ќе виите што зборам. Митото не би го ни погледнал, мојот вкус е тој. Ама Друго од Алфа мислам дека нема што не ми се свиѓа.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13931
« Одговори #4322 на: 14 Септември 2013, 14:53:02 pm »
Ако Џулиетата ви е грда, ...

И јас се разбира :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #4323 на: 14 Септември 2013, 14:58:16 pm »
Ауто лидер штопчиња. :D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6151
« Одговори #4324 на: 14 Септември 2013, 21:35:03 pm »
Онаа Џулиета што е сликан Спортекс до неа, има феноменални фелни. Прва работа.

Втора работа - Џулиетата е ПРЕКРАСНА. Нема дискусија. Тоа што на некој не му се допаѓа - е нормална работа. Секое едно нешто има поддржувачи и противници.

Од конкуренцијата во класата, за изглед тешко кој може да парира. Освен новата А-Класа. И Астрата. Толку.

А башка, и гласањето во темата за Хот-Хечовите кажува нешто друго.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4325 на: 15 Септември 2013, 10:19:52 am »
Ако вас ви е ружна - ок луѓе терајте си работа, и онака немате намера да ја купувате. Што се однесува то доа да тврдите дека на сите им е ружна, и дека автоиндустријата кажува дека е убава, затоа што алфа е алфа, а не дека дизајнот е добар, само ќе ви кажам дека си го преценувате сопственото мислење. Јас немам потреба веќе да го бранам ставот дека е убава и дизајнот на колата, тоа го прават признанијата од многу порелевантни институции.

кои што зимаат кеш за таа работа... дебел кеш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4326 на: 15 Септември 2013, 10:29:48 am »
Се има се може..

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6151
« Одговори #4327 на: 15 Септември 2013, 10:30:29 am »
Се работе..

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43712
  • Il Moderatore
« Одговори #4328 на: 15 Септември 2013, 11:21:41 am »
Ако вас ви е ружна - ок луѓе терајте си работа, и онака немате намера да ја купувате. Што се однесува то доа да тврдите дека на сите им е ружна, и дека автоиндустријата кажува дека е убава, затоа што алфа е алфа, а не дека дизајнот е добар, само ќе ви кажам дека си го преценувате сопственото мислење. Јас немам потреба веќе да го бранам ставот дека е убава и дизајнот на колата, тоа го прават признанијата од многу порелевантни институции.

Е па требало да фрлат малце поише од VAG концернот, пошто вака слабо нешто.. :D :D Или мислиш фрлаат пари само за дизајнот да им го фалат?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4329 на: 15 Септември 2013, 16:09:02 pm »
парите го вртат светот. кој колку платил толку и ке добие... било кој што создава некакво возило удира на калкулација кој и кого со колку ке плати за да излезе некој со некаква пофална листа на екстра посебни и уникатни дизајнерски изведби...

половина и повеке од закоравените алфисти ке речат дека џулиетава е прекрасна само и само затоа што се “лојални“ на својот бренд а уствари воопшто и не мислат дека е кул ауто со прекрасен дизајн... едноставно нескаат да си признаат...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4330 на: 15 Септември 2013, 17:10:10 pm »
Јас ќе ги поддржам да кажат дека нив лично, поединечно, не им се допаѓа. Ама нема да ги поддржам во тврдењето дека на никого не му се допаѓа. Затоа што знам луѓе кои се тотално brand independent и им се допаѓа дизајнот. Мене ми се допаѓа и сеа шо да праам? Да се праам наудрен и да викам дека не е убава? Мене не ми се допаѓаат некои други аутоа, али ако кажувам дека е грдо, пред се` се трудам да потенцирам дека е тоа мој личен став, а не да туркам дека тоа е  глобален поглед на дизајнот на тоа возило. Ако тоа го признава целата автомобилска јавност - уште подобро, моето мислење само се поклопило со тоа што го пишува по медиуми. Ако не - останува само мој став.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3840
« Одговори #4331 на: 15 Септември 2013, 19:39:17 pm »
Штотуку се вратив со вујко ми од мајстор. Му зарибала Алфата на пат за кај Охрид па го носев да си ја зима. Откажал некој затегач и го скинал ребрестиот каиш. Каишот и затегачите сменети пред 18мес и 30ккм, но веројатно некој фуш ептен се погодиле. 550 евра поправката со вклучени делови и рака. Што е точно сменето незнам.

Се работи за Алфа Ромео 166 2.4 ЈТД 2002 година.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4332 на: 15 Септември 2013, 19:45:03 pm »
Обично не зарибува, туку обично крши клацкалки (ретко кога вентили). Како и да е, отворање глава, нови клацкалки, нови каиши и затегачи, и работна рака. Тоа е тоа... Не поминал претерано скапо :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3840
« Одговори #4333 на: 15 Септември 2013, 19:47:47 pm »
Што ми кажа тоа пренесов, веројатно си во право. Али за него како слаб познавач на таа тематика веројатно се што вклучува отворање глава и трошок над 200еу е ремонт :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #4334 на: 15 Септември 2013, 23:34:06 pm »
[/quote]

Е па требало да фрлат малце поише од VAG концернот, пошто вака слабо нешто.. :D :D Или мислиш фрлаат пари само за дизајнот да им го фалат?
[/quote]

Trebaa ednostavno da napravat 159 GTA.  Neli?