@FiLo е бравото би влегло во листата, претходниот газда на колава има такво, кај него е 1.6 120кс влече доста, а и тој така ги вози колите
Убаво е внатре, ама секоја кола си има мааничка - менувач и електроника во случајов со колава. Често се носи браво кај нас.
Само 1.9 мјет 120 коња е со фиатов менувач. Ама на зепферс ако ги споредуваш, каде каде е поспоро во однос на сите останати браво модели што користат 6 степен менувач.
Овој 6 степен менувач што се однесува до самиот пренос е идеално подесен и генерално во сите брзини влече.
Да менувачот е тој, ама и по гугл има типс како да се продолжи векот, од ставање на соодветно и квалитетно масло, потоа да се досипе малку повеќе од препорачаната количина и воглавном во 5та и 6та од ниски вртежи да не се форсира ниту вози.
Сето тоа сега јас го применувам на другиов менувач.
Електрониката засега работи океј кај мене, освен климатроникот, ама веќе утре ми е закажано да се растура табла и да се проверат моторите на климатроникот и целиот сет на запчаници за регулација топло ладно и горе доле позиционирањето.
На крај краева не се венчаваш ни со таа кола, ти истекла забраната, земаш нешто поново појако бидејки такви ти се критериумите, возиш 2-3 години, потоа идеш даље, бараш друго.