Автор Тема: Фарбање  (Прочитано 238427 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44544
  • Il Moderatore
Одг: Фарбање
« Одговори #1020 на: 10 Ноември 2025, 15:10:00 pm »
Рачунај за да изгледа колку-толку пристојно во вакви дречави комбинации, на кои ја лично не сум фан, мора да биде и естетски припремена, барем спуштена и со соодветно големи тркала. А и некој бодикит ќе треба. Ако е стандард ќе се разочараш. 
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 849
« Одговори #1021 на: 10 Ноември 2025, 17:59:30 pm »
Jas bi probal so decki koi crtaat grafiti nesto vakvo

https://youtube.com/shorts/MBUPnw_p6rI?si=A8B0JAiTg694ViEL
Баш нешто вакво барам, ако некој познава некој, пишете.
Фала однапред.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44544
  • Il Moderatore
« Одговори #1022 на: 10 Ноември 2025, 19:26:08 pm »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14988
« Одговори #1023 на: 13 Ноември 2025, 12:25:21 pm »
Здраво дечки.
Имам Опел Астра Г во очајна состојба на бојата, на која и треба полирање и некој тип на фарбање.
Дали познавате некој дечки кој работат со фарбање на коли и можат да направам некоја ваква глупост ?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не барам професионално, некој кој е на почеток, кој сака да се учи на мојата кола и кој може да ја среди колку толку за ефтини пари.
Фала однапред.

Ела ќе се собериме 3-4-ца ќе му влеземе :D

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
« Одговори #1024 на: 13 Ноември 2025, 17:25:06 pm »
Уште барам.
Астрата е на хемиско и полирање деновиве, така да ако знаете некој што работи фарбање, пишете

https://imgur.com/a/OmLPjDx
« Последно менување: 13 Ноември 2025, 17:30:08 pm draganamon »

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7290
« Одговори #1025 на: 13 Ноември 2025, 17:46:40 pm »
Здраво дечки.
Имам Опел Астра Г во очајна состојба на бојата, на која и треба полирање и некој тип на фарбање.
Дали познавате некој дечки кој работат со фарбање на коли и можат да направам некоја ваква глупост ?

Не барам професионално, некој кој е на почеток, кој сака да се учи на мојата кола и кој може да ја среди колку толку за ефтини пари.
Фала однапред.
И вака е интересно:

https://www.tiktok.com/@maui.live/video/7200266254131776773

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9020
  • Пичлеме
« Одговори #1026 на: 13 Ноември 2025, 18:00:06 pm »
Се мешаш во темата, а не си видел погоре дека Симо истото го има ставено... не ти е срам?! ;D

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
« Одговори #1027 на: 13 Ноември 2025, 18:44:46 pm »
Здраво дечки.

Фала однапред.
И вака е интересно:

https://www.tiktok.com/@maui.live/video/7200266254131776773

Да, супер е, само дали знаете кој прави вакво нешто кај нас (низ Скопје) ???

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6070
« Одговори #1028 на: 13 Ноември 2025, 18:58:54 pm »
Да беше пролет накај лето јас ќе ти ја фарбав, ама за нормална боја збораме не чкртаници. Трошок да ми купиш еден евтин Lvlp 1.2 пиштол од амазон/ алиекспрес и материјали боја, лак ,шприц кит итн. Подготовката и фарбањето од мене гратис. Таман јас ќе ја повежбам раката а ти ќе добиеше исфарбано возило за смешна сума, шо вероватно нема мн да се рљзликува од кај просечњн фарбар, спрема тоа шо гледам поправки како се изведени кај локални мајстори може и поарно ќњ ми боди очи нешто ќе го преправам 5 пати :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2688
« Одговори #1029 на: 14 Ноември 2025, 10:30:19 am »
Дечки ме закачија бајаги на паркинг кај што се паркирам од работа. Во кратки црти, во моментот не знаев кој е, го напуштил местото. Се јавив на 192, дојди во Лисиче, таму записник со слики, ќе бараат снимки од Владата, они го покривале тој дел со виео надзор.

Утредента анонимус ми посочи која кола ме удрила, ја најдов девојката и кажав. Нејзино оправдување е дека се враќала во рикверц, не била сигурна дали закачила, прашала некој таму што бил дали закачила со кола, тој и кажал терај вози.....

Ќе ја надомести штетата, ако е до 150 евра ќе ми даде пари на рака, ако е нешто поскапо да оди со осигурување.

Мене ми треба саглам авто лакер што ќе ми го среди браникот прописно, значи не да корегира дел од браникот, туку цел да ми го среди, да не двои ништо, да не се штеди, затоа дајте ми препорака за стварно добар мајстор авто лакер, во прилог по некоја слика:

Своерачен потпис ;)

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6371
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #1030 на: 14 Ноември 2025, 10:40:27 am »
https://www.facebook.com/servis.senna?fref=ts
Од @godofspeed Пробето е кај него фарбано.

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #1031 на: 14 Ноември 2025, 10:49:30 am »
Ова е Прилеп, така? Ми треба во Скопје, можеби не прецизирав
Своерачен потпис ;)

Отсутен Filip MK

• Редовен
« Одговори #1032 на: 14 Ноември 2025, 11:04:29 am »
@MartinAlfista Како си задоволен до сега од Бектеши, видов на претходната страна дека имаш споделено исксутво, му пратив слики, ми кажа се по пропис комплет 100 е
Своерачен потпис ;)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17838
« Одговори #1033 на: 14 Ноември 2025, 11:43:12 am »
Фарбаното си е одлично сработено и од тогаш до денес нема никакви нерегуларности.

Што правел во позадина не знам, ама местото што го работеше има 3 специфични "линии" што го дефинираат полумесецот, и сите се остри и идентични со другата страна.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2038
« Одговори #1034 на: 14 Ноември 2025, 12:01:42 pm »
Афто лакер кико миладинвоци неколку од форумов носеа таму коли
https://www.facebook.com/people/Avtoservis-Kiko/pfbid0MCcgTJPdQMVKscE6ttJEpYzC92d7CpAhA4eaVGAWZM9Hxo63TvzmFfkpuVYUrkAcl/