Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 476724 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #1035 на: 29 Март 2015, 16:20:06 pm »
Не гледај MX5 ако бараш "детачираност од надворешниот свет". Циљај накај С класа Мерцедес, па види што ти е најблиску до тоа во буџет :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #1036 на: 29 Март 2015, 16:32:00 pm »
Ох, ја радо би, ама така брзината опаѓа. Не може. Мора у втора.

Треба некогаш да ти го дадам мојот болид и да видам со која брзина ке го искачиш нагорното по Припор.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1037 на: 29 Март 2015, 16:40:50 pm »
Треба некогаш да ти го дадам мојот болид и да видам со која брзина ке го искачиш нагорното по Припор.

Абе ако се улетам со поголема брзина нагоре, тогаш нема да има проблем со трета претпоставувам. Но, доколку возам со нормална брзина или доколку од други причини (сообраќај, деца...) морам со 40-тина - тогаш мора втора.

Со дизел - не морам. Може и у трета. Све тивко, нема џева, а колата иде нагоре. Њами.

Би сакал некад да пробам со турбо-бензинец да видам како е.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1038 на: 29 Март 2015, 16:50:27 pm »
Абе ако се улетам со поголема брзина нагоре, тогаш нема да има проблем со трета претпоставувам. Но, доколку возам со нормална брзина или доколку од други причини (сообраќај, деца...) морам со 40-тина - тогаш мора втора.

Епа како може кола со мотор 1000 кубика карбуратор на плин со залет да ја искачиш по Припор со трета, а 1.6 да неможеш ?
Иначе за инфо ако сакаш, и да и дадеш залет на мојата кола, после школото во припор нели ти доаѓа бајаги успон. Е тука ке ти побара втора и наредниот километар отпосле ке мораш во втора со полн гас цело време да возиш нагоре и околу 55 км/ч брзина :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1039 на: 29 Март 2015, 17:08:29 pm »

Епа како може кола со мотор 1000 кубика карбуратор на плин со залет да ја искачиш по Припор со трета, а 1.6 да неможеш ?

Напротив, реков дека со залет може.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #1040 на: 29 Март 2015, 22:03:20 pm »
Некој да ми кажи како е сега со тоа бодовна книшка (за казнени поени) ?
Средата бев се сликав за возачката, ми рекоја за 1 недела да појдам да си ја земам, ама за книшката ништо не ми кажаа..
Дали ќе можам да ја земам возачката без книшка или па ?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #1041 на: 29 Март 2015, 23:25:42 pm »

Може на google maps да ми ја посочиш точната локација кај што Mini 1.6 Мора со втора и со рикање да се вози? Сакам да направам една проба...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3876
« Одговори #1042 на: 29 Март 2015, 23:35:31 pm »
Накстрмниот дел накај Соње е Припор-Давидофф(кирилично оригинал) Гранапче.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #1043 на: 29 Март 2015, 23:52:52 pm »
Абе ако сака да му рика може и со втора....... Иначе сум сигурен дека може и со трета.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #1044 на: 30 Март 2015, 00:57:09 am »
Комплет ке ти ја дадат, возачка + книшка. Во барањето за возачка претпоставувам си дал и обична фотографија ?

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1045 на: 30 Март 2015, 08:47:56 am »

Може на google maps да ми ја посочиш точната локација кај што Mini 1.6 Мора со втора и со рикање да се вози? Сакам да направам една проба...

Сигурно дека може, само - тe молам - претходно прочитај ја првата реченица цитирана во оваа порака.

И не е една локација... повеќе се, а оваа е една од нив:

https://www.google.mk/maps/@41.9647972,21.4490839,620m/data=!3m1!1e3

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1046 на: 30 Март 2015, 10:46:31 am »
Аха, од основното школо нагоре. Ок. Не е проблем, ќе го имам во предвид тоа што си го пишал.
BTW, која е максималната брзина што QQ ја постигнува во 3-та, а која е на Cooper 1.6 во втора?

Edit: Еве, најдов:
https://www.youtube.com/watch?v=btk_Kc5dDO4 QQ 3-ta 100km/h
https://www.youtube.com/watch?v=8yqsksLkSx0 Cooper 2-ra 95km/h

« Последно менување: 30 Март 2015, 10:58:00 am Simo - Carrier166 »

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #1047 на: 30 Март 2015, 10:47:54 am »
BTW, која е максималната брзина што QQ ја постигнува во 3-та, а која е на Cooper 1.6 во втора?

Немам поим.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1048 на: 30 Март 2015, 10:59:05 am »
Едитирав горе. Погледај. Изборот на брзина на шалтерот не е мерило со која брзина ќе го поминеш патот. Можеби куперот рика, ама веројатно со поголема брзина поминува на делницата.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1049 на: 30 Март 2015, 11:07:47 am »
Глупости симо, тоа е предноста на дизелот кога се работи за такви патчиња, ти можеш побрзо со куперот нагоре но не и без замарање кога сакаш нормално да се искачиш на пример со 50 на час. Куперот ќе мора со втора на 4000рпм а кашкаито со 2200-2500 во трета што дава чуство на смиреност и неоптеретеност.