Автор Тема: што би направиле ако приметите корозија на вашето ново возило? форд фиеста  (Прочитано 31033 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
во право си,однеси ја и кажи им они да ти го средат ова,мада што според мене,ти сам можеш многу поубаво и поквалитетно да си го средиш,ама ти си знаеш

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
so tenka cetkicka, mnogu trpenie i bi mozelo i sam da go sredi. Barem eden del.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4999
Незнам дали ќе ти важи за ова гаранцијата, мислам дека гаранцијата е за каросерија. Она е сигурно бањата во антикорозивни заштити, а овој дел сто посто не е бањат на други коли сум го видел исто не е фарбан ама па и немал вака корозија(корозија и рѓа е едно те исто). И дај више не мешајте со други коли во темава муабети затоа што не станува збор за каросерија него за друг дел вграден во колата

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8965
Abe neznam od kaj ova dek rgja e povrsinska a korozija pa se raspagja.???!!! Jas prvpat slusham Shmicka za vakvi definicii

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Маци не пипај ништо.
Земи документ од нив дека потврдуваат дека има појавено корозија.
За 5-10 години друга ќе биде состојбата со корозијата, па со адвокат да им земеш оштета.

Банза што ќе кажеш ти?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Pa gredata bi trebalo da e na strafcinja i moze vo domasni uslovi da se premacka i odozgora i spricanje so crna boja :) Ako cekas na MIDA tie ne veruvam deka ke se zanimavaat so vadenje greda.

Gredata ne lici deka e del od karoserijata. Samo e del od tablata. proveri dali e taka ako mozes nekako da vidis kako e namestena.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Маци не пипај ништо.
За 5-10 години друга ќе биде состојбата со корозијата, па со адвокат да им земеш оштета.

Банза што ќе кажеш ти?

И задутре ако бидел друга состојбата со корозијата може да се направи нешто. Јас како лаик за корозија, дека нели сум правник, прашав стручно лице кое ми одговори како што ми одговори.

Ако работата се тера судски, секако мора да се направи вештачење во кое ќе се потврди дека има корозија и дека таа корозија ќе се шири и не е само површинска, односно не е нормална работа.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Da razjasnime t.n. 'rgja i korozija e edna ista rabota

по правилен литературен јазик, во право си... затоа што и едното и другото не е македонски јазик, а уште помалку стручен. правилното би било Ооксидирање на метал.

а инаку р’ѓа и корозија се разликуваат по степен и ниво на ОКСИДАЦИЈА на металите. и така гледано апсолутно не си во право. затоа и забуните едни викаат исто е други викаат не е исто...

на возилово јас гледам површинско оксидирање на материјалот кое се решава така што ке се премачка со антикорозант и тоа е тоа... форд, јбг...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2749
  • Слобода или смрт
Па кола е многу јасно дека некаде ќе се појави рѓа со тек на време. Не постои кола која нема да покаже рѓа. И тоа не е толку страшно ако го санираш. А се се средува. И не е точно дека нема скапани VW сум видел многу кај кои има корозија.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Кој има постаро возило од 2 години нека го види подвозјето, 99 посто и таму има појавено сега за сега рѓа.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1317
Маци не пипај ништо.

Банза што ќе кажеш ти?

имам документ од мида,каде потврдуваат дека е површинска КОРОЗИЈА.
под поимот каросерија спаѓа и ова.да нема забуни.

финтата е  што несакаат да преземат било каква акција.мида се оградува.......вика од горе ми пишале да непреземаме ништо.
многу попаметно ќе им биде да санираат и заштитат од проширување.не џабе рекле подобро да се спречи него ли да се лечи.
да не се дига галама.
среќа што има фејсбук и можам да им постирам слики на нивните страни па нека видат тие што планираат да се подноват со некој од моделите на форд.
дали им се исплаќа лош рејтинг-репутација или мала акција од нивна страна или ќе тераат инает.

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Abe neznam od kaj ova dek rgja e povrsinska a korozija pa se raspagja.???!!! Jas prvpat slusham Shmicka za vakvi definicii

ете онак ти го даде одговорот додека јас пребарував по интернет докази за да ти го потврдам моето мислење,има и слики подоле каде што најдобро се гледа разликата

edit: кога ќе помине гаранција ако сака нека се распадне они веќе немаат никаква врска со возилото така?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Ве молам без непотребни муабети дали сте виделе или не возила стари повеќе од 10 години со корозија или не. Темава е за Форд Фиеста стара 2-3 години, значи релативно ново возило.

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Ne veruvam deka gredata e karoseriski del. Poverojatno e nekoj drzac pod tablata.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1317
Ne veruvam deka gredata e karoseriski del. Poverojatno e nekoj drzac pod tablata.
се е каросерија.
форд фиеста 1,4 тдци