Автор Тема: што би направиле ако приметите корозија на вашето ново возило? форд фиеста  (Прочитано 30477 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Da sum na mesto na maci dosega i nov Ford ke im zemev i ke imav pari na konto od MIDA. Ke me zapamtea tie prevaranti !

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Јас би се убил.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
 toa e navistina povrsinska korozija koja na metalni delovi od podvozjeto ja ima kaj 99% od vozilata.

ФАЛА БОГУ!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Бугар не најновиот претходниот пасат тргни ги лајсните на вратата ќе видиш корозија.
Мерцедес ц класа предходна верзија и цитроен ц1 корозија на подвозјето за година.

Banzai ми нема логика одговорот имале и другите возила.
Не ме интересира за другите ми дале гаранција дека нема да појави корозија 12год. а појавила пред гарантен рок.
Мора да може нешто да се направи.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
Еве го одговорот од вештакот за проблемот на маци, во изворна форма. Инаку се работи за овластен судски вештак за области од машинство и сообраќај, дипломиран машински инж.

Цитат
Vladimir,
    toa e navistina povrsinska korozija koja na metalni delovi od podvozjeto ja ima kaj 99% od vozilata.
    Ovoj tip na korozija e povrsinski i takov i ke ostane, nema sansi da se prosiri.
    Mu preporacuvam da ne si go trosi vremeto na dokazuvanje na nesto sto ne vredi.
    Moze slobodno da se obrati i kaj drug vestak, no veruvaj mi realnosta e taa.

So pocit,

Инаку јас ќе се нафатев да превземам нешто, но му верувам на човеков па мислам дека џабе ќе трошиме време и џабе ќе троши пари маци. Секако утре ќе му дадам контакт од други вешти лица, па нека види што тие ќе кажат.
јас би го прашал вештакот кој може да ми гарантира дека нема да се прошири?-кога форд неможе да гаранира што понатаму ....  дали тој може да ми гарантира? а што правиме ако се прошири?

кој може да каже дали е во почетна фаза на површинска корозија или е во фаза на експанзија?
како може да разграничиме површинска од длабинска корозија? дали длабинска корозија е онаа кога ќе видиме дека делот скапал?

форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
ај се испосравте сите,прва работа тоа НЕ е корозија тоа е површна рѓа која за да прерасне во корозија и треба вода и прљавштина,а ова место што го опишуваш нема контакт нити со вода нити со прљавштина.
Знам дека колата ти е нова и те нервира,ама како што пиша лп,форд е тоа е тоа

E sea ne po vrat po shija. Ne e korosija povrsna rgja. Rgja korozija istu k. Povrsna ili dlabinska ne e bitno nova e kolata. Ja bi ja teral do kraj rabotata.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Iskreno ne sum primetil na Passat B6 korozija. Cudno e ova. Mora da bil nesto udren izgreban. Cudno. Na primer Passat ima celosno pocinkuvana karoserija (100% bez prevari). B5 ne sum videl korodiran pa da ne zborime za B6.

Mercedes posle 124-ka site korodiraat kako nenormalni. Samo hlOPEL ima povekje korozija. Sum videl edno cudo skapani E klasi i C klasi od 2000 navaka. Citroen ne go smetam za nesto posebno A TEK C1. Idi vidi dali ima na Toyota Aygo korozija a isti koli se so C1.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Како мислиш? Што е разлика меѓу р’ѓа и корозија?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
За Б6 се работи, информациите се од ауто билд.

Маци со тек на време има цела да биде рѓа корозија исти к*р, а рѓата постепено го нагризува металот и слабее.

Шмичка постепено ќе дојде и тоа.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
добро знам дека се штеди на матриали ама боја бе,па можеле со најчкарт боја да го офарбаат и да н му ја мислат

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Како мислиш? Што е разлика меѓу р’ѓа и корозија?

ете има и слики,рѓа-та ја зафаќа само површината од металот,па потоа тој почнува да кородира и да се распаѓа и тоа се вика корозија

@driver: Шмичка постепено ќе дојде и тоа.

како што реков за 10тина години најверојатно ќе кородира,ама бугар убаво рече купувате форд па цацко ви е крив,сите коли си имаат мани,на форд е оваа

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
A be toa ne e rga. Nema vrska. Ne ni moras da go pipas. Toa valjda e gredata na koja e pricvrstena tablata ako ne se lazam. Ne smeta. Namackaj ja so WURTH rust converter. Ke stane plava, pa posle crna i posle uste 10 godini nema da se pojavi tocka.
Mozes so malo cetce da go namackas valjda.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
офф леле,површна рѓа,помини со 120ка па со 600ка офарбај и ајт

смичка,која е улогата на гаранцијата?
дали ова значи било што да се случи што е предвидено со гаранцијата,ние сами да си ги поправаме автомобилите?
дај не зезај со вакви муабети.
после ќе ти најдат маана зошто сам си чепкал па ќе ти пропадне гаранцијата.
се знае ,има овластен сервис кој се грижи за недостатоците ако се појават кои спаѓаат во гаранцијата.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
Da razjasnime t.n. 'rgja i korozija e edna ista rabota