Автор Тема: што би направиле ако приметите корозија на вашето ново возило? форд фиеста  (Прочитано 30505 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2701
  • Слобода или смрт
Епа зборуваме општо иначе како што гледаш и кај мене нема по каросерија видливо рѓа. Фарбана пред 12 години значи крпењето издржало 12 години повеќе од фабричката гаранција на форд. :D
 Ако за година две покаже корозија што треба јас да отидам и да го мавам мајсторот со чекан бидејќи не ја направил како што треба? Нема што да се замараш едноставно почекаш уште три до пет години да скапе малку повеќе па ајде пак на правење :D

Banzai поврзано е и ова со темава. Го тешиме човекот како дефинитивно не треба да се замара за такви небитни ствари. Бидејќи е автомобил а автомобил без рѓа не иде. Плус рачунај го тоа како полесна каросерија и заштеда во гориво подобро забрзување :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Ne veruvam deka gredata e karoseriski del. Poverojatno e nekoj drzac pod tablata.
се е каросерија.

Proveri ubavo dzirni moze e na strafcinja zastrafena. Mene od slikite mi e kako del od tablata (sipka koja ja drzi istata). Dzirni podobro de ne brzaj.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
многу погрешно,доколку појави рѓа можеш за саат-два да ја средиш,шмиргла антирос па кобит и следните 3-4 години мирна глава

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
se premackuva so osnovna boja samo i toj del vo slednite mozebi 10 godini nema da pokaze korozija. Samo kako da go izvadi. Da ne ispadne deka treba da razglobi pola kola da dojde do sipkata. :(

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
онак јас планирам како награда пак да му ја дадам да ја праве секако ако уште работи и плус едно пиво ако сака да исцуца може ама откако ќе заврши со работа а весла никако :D

А и дефинитивно последно мешање во темава.. Ако е пристапно среди го ако не заборави го бидејќи ова за да премине во сериозна корозија ќе треба сигурно повеќе од 10 години.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
многу погрешно,доколку појави рѓа можеш за саат-два да ја средиш,шмиргла антирос па кобит и следните 3-4 години мирна глава

со оглед на тоа дека е цевка, која е внатрешно во кабина, без контакт со влага, ако тоа го направи како што ти пишуваш, за едно 20-25 години некој на отпад ке дојде и ке го купи тој држач, затоа што нема корозија на него... :)

и од мене исто последен совет.. остави го држачов... додека стварно да се појави вистинска корозија-оксидација од посериозни намери, возилото веројатно веќе нема да биде употребливо...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
бугар,цела шал табла треба да се извади,не бива тоа.
кими.....не ја гледаш суштината туку си правиш детски муабет.некако интересно ти се виде ова моево па дај да пишеме нешто....

ве молам да се воздржите од неконструктивни муабети.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
па тужи ги бе брат.. тужи ги... имаш документ дека е површинска корозија, а не ти ја санираат, зашто била премала... земи опни им тужба и тури катанец на темава т.е. на безвезните муабети... покажи им заби, па после пиши тука што си направил.. вака излага целиов муабет у целава тема тралала... мало било, немло влага таму, ке издржело многу дрн дрн дрн... или направи конкретно нешто или немој ништо... совети доби што да правиш од повеќе членови...

јас да сум на твое место, сам ке си го санирам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Batali togas vadenje ne se zamaraj. Garant treba da izgubis pola den na vadenje salt tabla i milion strafcinja i baska nervi trebaat za toa. Vozi si i uzivaj. Ne pipaj nisto a poradi toa sto delot e vnatre nema da mu stane nisto. Ne e vo kontakt so kal, sol, vlaga.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Слобода или смрт
суштината е дека барате во јајцето влакна... јас никогаш не би се толку потресувал за нешто вакво. рекле 12 години гаранција не знаеш дека те излажале? јас уште од старт знам и ако ми се допаѓала колата пак ќе сум ја купел и немало ама ич да ми биде криво.
ако жена ти добие менопауза на 45 наместо на 50 години ќе се разведеш? :D

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
суштината е дека барате во јајцето влакна... јас никогаш не би се толку потресувал за нешто вакво. рекле 12 години гаранција не знаеш дека те излажале? јас уште од старт знам и ако ми се допаѓала колата пак ќе сум ја купел и немало ама ич да ми биде криво.
ако жена ти добие менопауза на 45 наместо на 50 години ќе се разведеш? :D

види брат,незнам како да ти кажам.....не ми е битно ти дали се потресуваш или не,јас сум ги давал парите и имам право да се потресувам......ај те молам не пишувај на темава.има други што ќе напишат нешто паметно.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Za zena e lesno imas kolku sakas, pa ako istera 45 godini do remont, nema problem, posle ke barame zamena so "nova" od 18 godini, nekoja uste so najlonceto :D. A taa od 45 godini ke ja smenime. Zatoa vozi ja kolata i ne se zamaraj de nema da skapi nisto. Vnatre e zastiteno. Baska moze i da ne e karoseriski del verojatno zasto ne e zavaren za karoserijata tuku mozebi zastrafen so strafcinja.

Ako zemes da vadis ke ti se odmili sve. Samo ke se nerviras. A baska tamu strafcinja, zicki sitnici i federcija pa ako se razletaat nikoj ne moze da gi sostavi. Pa posle da ne pocne nesto da krcka od tie plastiki.

Ako vekje se odlucis da ja vadis spremi si dobri nekolku saati vreme. I ne e loso posle i da si stavis dopolnitelna izolacija (od sum i termicka).

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
маци... не си праведен... отвори тема за дискусија на корозија на ново возило... 4 страни се дискутира за тоа, ти кажуваш дека и до вештак си ја дотерал работава, сите добија дојам дека се работи за нешто крупно... наеднаш се појавуваат слики со по некој точка оксиданти, на цевче под шалттабла... и јас ти велам и ти тврдам дека половината го свртеа муабетот на мајтап, пошто очекуваа корозија по лимови, крила, прагови и такви места а не на цевче незаштитено под под шалттабла... и на крај бараш од некого да не пишува на темава... не велам јас, јајце со влакно, знам дека е малку заебано и се чуствуваш измамен. ново ти е возилото, но ако имаш сили да се влечкаш по судови, тужи ги, ке добиеш... можда и нова кола ке извојуваш, не се знае... а ако немаш, тогаш земи среди го тоа цевче и тоа е тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213

со оглед на тоа дека е цевка, која е внатрешно во кабина, без контакт со влага, ако тоа го направи како што ти пишуваш, за едно 20-25 години некој на отпад ке дојде и ке го купи тој држач, затоа што нема корозија на него... :)

и од мене исто последен совет.. остави го држачов... додека стварно да се појави вистинска корозија-оксидација од посериозни намери, возилото веројатно веќе нема да биде употребливо...

не бе :D

за кими беше наменето ова,зошто да чекам да оксидира и да се распадне кога можам да го средам порано

иначе шипката ако ја средиш вака како што кажа 25 години нема да писне :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
@onak dzabe moze coekot ke se maci navaka nataka pa i po sudovi. Iritira toa na novo vozilo i jas bi postapil taka ako sum GO PLATIL voziloto so krvavi pari  i niz nos bi im gi vadel dzigerite na kozoderite od MIDA i slicni firmi. I bukvalno ke go gledam sekoj straf.

Na primer koga sestra mi ja zemase Toyotata smenija 2 koli zasto najdov tocka korozija na eden straf od drzacot na izduvot (lonecot) a kolata bese dignata na kanal na detalna inspekcija koja LICNO jas ja pravev, dignav galama, menadzeri, slikav i se zakaniv ke pratam sliki vo Toyota Japonija na novo vozilo da ima korodiran straf (t.e. na strafot glavata). A so krvavi pari PLATENA e kolata vo CASH broeno e znaci. Cist prihod za niv ama denes lugjevo ne se ovci. Da vidis kako trcaat ke menjaat straf ova ona i na kraj se resi so nosenje nova kola od lagerot koja DETALNO ja pregledav so lupa, merev zazori na limovi, hauba, vrati...... Sporeduvav so podatoci od internet za modelot sliki, tehnicki crtezi. Sekoja stega na motorot, SVE sekoj straf na trkala.... KOLA NIE KUPUVAME EDNAS u 20 godini de. NE SME SEICI.

Oci saka otvoranje siroko.