Автор Тема: што би направиле ако приметите корозија на вашето ново возило? форд фиеста  (Прочитано 30443 пати)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
да претпоставиме сте приметиле корозија на одреден дел не на лимот туку на носачот,држачот кој се наоѓа под шал таблата.
во гаранцијата пишува 12 год. заштита од корозија.

овлстениот дилер-сервис се понаша како посредник и неможе ништо да реши без амин на главниот произведувач.
а нормално на главниот произведувач не му одговара да ја признае корозијата.
по направениот преглед,признаваат дека има,но викаат не е страшно.

што би направиле во ваква ситуација?

« Последно менување: 05 Февруари 2013, 00:25:07 am maci »
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
Ќе се жалам во државен пазарен инспекторат, Друштво за заштита на потрошувачите, меилови ќе праќам до централата на произведувачот ... но најважно ќе барам официјален писмен документ дека признаваат дека има корозија но дека нивно мислење е дека не треба да биде решен проблемот.

Е после тужба.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Меил до централата во Келн.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Ne kupuvaj Ford drug pat. Vistina, ova se slucuva kaj site novi fordovi. Korozija na nekoi navidum ne tolku znacajni mesta. Pogledni kaj motorot, sigurno ke najdes korozija. Mislam deka ne mozes da se boris protiv ova zatoa sto problemot e globalen.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
Паркирам кола пред излогот или влезот на претставникот и целата ја испишувам "Х месеци стара а веќе кородира!" и ставам одозгора онакво вртливо пано со слики.

Тогаш дилерот мислам дека ќе биде многу позаинтересиран...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34065
  • Таков е животот... јебига
Ne kupuvaj Ford drug pat. Vistina, ova se slucuva kaj site novi fordovi. Korozija na nekoi navidum ne tolku znacajni mesta. Pogledni kaj motorot, sigurno ke najdes korozija. Mislam deka ne mozes da se boris protiv ova zatoa sto problemot e globalen.

Проблемот е билатерален помеѓу купувачот и давачот на гаранција преку неговите претставници. Значи не е глобален.

Отсутен maci

• Редовен
Ќе се жалам во државен пазарен инспекторат, Друштво за заштита на потрошувачите, меилови ќе праќам до централата на произведувачот ... но најважно ќе барам официјален писмен документ дека признаваат дека има корозија но дека нивно мислење е дека не треба да биде решен проблемот.

Е после тужба.
пуштен маил до државен пазарен инспекторат,
има писмен документ.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Проблемот е билатерален помеѓу купувачот и давачот на гаранција преку неговите претставници. Значи не е глобален.

problemot so korozija kaj ford e globalen. i ako nikoj ne uspeal da go resi vo amerika i germanija, sigurno nema nekoj da go resi vo Makedonija.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.

Opsto poznato e deka Ford i Opel se najpoznati po korozija. Na primer Vw go resi problemot so korozija 1980-tite godini. Toa e seriozno i zatoa podobro da se drzime podaleku od Ford.
Sve e vo sustina marketinski trik. da garancija ama kolata da stoi vo topla garaza, bez vlaznost.

Отсутен maci

• Редовен

problemot so korozija kaj ford e globalen. i ako nikoj ne uspeal da go resi vo amerika i germanija, sigurno nema nekoj da go resi vo Makedonija.
епа тогаш што не кажат во рекламите за нови возила .....рачунајте појава на корозија после една година.па да видам после кој ќе купи форд што би било еднакво на самоубиство.
ако еден успее ќе успеат сите,ова логички така му доаѓа.бидејќи никој не го решил проблемот.
мора да може да се реши.неможе така да се понашаат.
ако бил глобален проблемот кај форд значи тоа дека продаваат неквалитетни производи т.е. автомобили.

п.с.видете во салон ново форд Б МАКС донесено пред два три дена,речете му на продавачот нека ви отвори хауба,внатре на моторот кај турбината има еден дел колку шака,целиот е со корозија и тоа корозија од онаа во многу понапредна фаза,рѓосано до коска.
ама ова е друг момент корозија на дел од моторот ,а ние збориме за корозија која форд гарантира 12 год.
штета што не можев да сликам со мобилен,да видите за што станува збор.
страшно.ново Б МАКС со корозија.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13839
Гаранција - 12 години?
Има документ?

Колата во сервис и замена на дел...

Инаку all hell will brake loose ако тоа ми се случело мене...тужба, жалба...маилови ќе фрчат и тоа на велико...

Неможе некој да те дупи бе...пишува гаранција на каросерија 12 години...ќе си ја добијам таа гаранција.

Мерцедес што правеа? Овие со увозов на коли од Словенија. Донесоа Мерцедес C180 претпоследна генерација и сите имаа маани на клучот на багажникот назад. Рѓосуваа тука и тоа нови 2001-2002 година модели.

Еден дечко од Битола ја однесе во МакАутоСтар за рекламација. Нели 30 години гаранција на каросерија...нов капак и гратис фарбање. Реално колку е ова вистина не знам, нели може да е продавање магла ама знаејќи го типот каков е не ме чуди ;)

Отсутен maci

• Редовен
мида се крсти одговорот на некој си шупак во форд кој седи во некоја канцеларија,незнам дали е во форд англија или форд германија.
ако тој им рече дека треба да се среди ќе средат,ако не не.а тој нормално ќе рече не.
они се чисти....само гледаат да увалат што повеќе корозирани автомобили.
и кај другите членови што имаат како мојата фиеста има почетна фаза на експанзија на корозија.нормално нивните се понови.еве да не зборам во нивно име,нека си кажат што виделе кога провериле.

спремам нова тема ....авантурите со форд мида.детално опишани муабети,случки до цитати.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Не е работата дали они се чисти. Кога ќе разбере народ, никој веќе нема да им ги купува колите па нека бидат чисти без денар у џеб.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
ај се испосравте сите,прва работа тоа НЕ е корозија тоа е површна рѓа која за да прерасне во корозија и треба вода и прљавштина,а ова место што го опишуваш нема контакт нити со вода нити со прљавштина.
Знам дека колата ти е нова и те нервира,ама како што пиша лп,форд е тоа е тоа
« Последно менување: 04 Февруари 2013, 15:44:29 pm Smichka »

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43643
  • Il Moderatore
би го премачкал со антирост... и ќе тужам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.