Автор Тема: што би направиле ако приметите корозија на вашето ново возило? форд фиеста  (Прочитано 30481 пати)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
ај се испосравте сите,прва работа тоа НЕ е коросија тоа е површна рѓа која за да прерасне во корозија и треба вода и прљавштина,а ова место што го опишуваш нема контакт нити со вода нити со прљавштина.
Знам дека колата ти е нова и те нервира,ама како што пиша лп,форд е тоа е тоа
таа површнска рѓа како што ја збориш прашање е на врме кога ќе премине во длабинска.
рѓа=корозија исти пенис.
а тоа што и треба вода ја има од кондензацијата во лето од климата и во зима од топлото.прљлавштина не и е потребана.
вода или влага е потребно за да го има процесот на рѓа од кои почетна фаза е површинска корозија.
од официјалниот дилер викаат 99% од новите коли имаат ваква корозија.
дали е површинска или длабинска,шарена или незнам каква битно е корозија.
во гаранцијата никаде нема да прочитате термин површинска корозија.

јас и тоа им предлагам да ја извадат шал таблата и да ја премачкат шипката ,да санираат,да спречат понатамошно проширување.
несакаат да превземат никаква акција.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1840
Маци
НЕМОЈ да си дозолил да ти ја вадат шалтаблата.
После свети петар не ја склопува како што треба а да не тропка крцка и што уште не, или па ако во моментот е како што треба за многу кратко, месец дена максумум ке се растропа.
Ако можеш нешто од надвор зашмирглај па замачкај.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
е извади ја шал таблата па напрај си уште поголем проблем
а процесот од рѓа во корозија може да потрае и 12 години не се чуди
незнам дали е наведено во гаранцијата,ако е можеш да пробаш да се буниш,ама ако вадат шал табла,на здравје нека ти е

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
добро,нема вадење шал табла.

еве го одговорот од организација на правата на потрошувачите:

Почитувани,
Во конкретниов случај се работи за производ кој пројавил недостатоци во гарантен рок.
Согласно ЗЗП доколку производот во гарантен рок пројави одредени недостатоци, овластениот сервисер е должен во рок од 30 дена да ги отстрани таквите недостатоци, во спротивно должен е да ви даде нов производ или да ви го врати полниот износ кој сте го уплатиле за истиот како и штета доколку настанала.
Доколку сакате Организацијата на потрошувачи на Македонија да постапи во ваше име, треба да дојдете во нашите простории да пополните пристапница и да уплатите 300 денари.

од државниот инспекторат немам сеуште одговор.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Ај баш пробај со Организацијава на права на потрошувачи.

Утре ќе ти обезбедам контакти за тоа што требаше, имав други обврски деновиве.

Според тоа што ми го кажа вештакот, мислам дека тешко да добиеш нешто, иако се надевам на спротивно :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Да почнат масивно да се жалат потрошувачите и произведувачите да почнат да враќаат пари, тек тогаш ќе обрнат внимание на проблемот.

Што и да прават во сервис сето тоа ќе биде само замачкување да не се познава рѓата, а со тек на време ќе си се проширува.
Јас би барал парите да ми се вратат.
Убаво би било да направиш некоја фотка да споделиш.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Kupuvajte Ford i posle Cacko e kriv. Se znae edno pravilo deka Fordot i Romot ne se razboluvaat tuku direktno umiraat. :D. Najtesko se prodava Ford. Ne za djabe cenata im pagja najmnogu. Bez nervozi no toa e vistinata. Pokraj utkite so pumpite na Bosch VP-30 kaj TDDI i red problemi vo elektronikata. Sepak iskustvata na lugjeto od Fordovite se ok no kaj povekjeto ima problemi. Na primer kaj SITE Fiesti gi ima istite problemi so korozija. Za sporedba Goljf 2 od 1990 retko koj e korodiran na primer. Mercedes E klasa na primer e kola sto retko e bez korozija. Seat korodira kako nenormalen posle 4 tata godina. A zemi na primer VW, Toyota i vidi i dali posle 10 godini ke ima korozija (na primer Goljf 4 koj i da e samo da ne e udren).

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4199
абе од после лесно е да се збори,сигурно дека 10-то колено после него нема да купи форд.него да успее да си ги оствари правата што му следуваат и да не го заебат,зашто дал пари за ново а му дале дефектно,тоа му посакувам

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Kupuvajte Ford i posle Cacko e kriv.

се е кажано,подобро немој да ги изнервираш и да ги натераш да го решат проблемот,зошто сакаш нејќеш шал таблата мора да ја извадат,ке му бапнат антирос и боја и рѓа нема да покаже дур помине гаранција а шал таблата никогаш нема да ја наместат како што била и ќе си створиш друг проблем.

Затоа мој совет ти е да оставиш како што е да не дигаш паника и ќе видиш дека со текот на годините тоа ќе остане само површна рѓа,е сега за 10 години нормално дека ќе кородира но тоа е тоа

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
E pa zatoa se znae sto se kupuva VW za dzabe ne e poskap od Seat ili Skapanata Skoda (koga ke vidam Petel na volan mi se sere pa ako saka da e u sveti Superb).. Toyota, Mazda i slicno koe ne skapuva ni posle 10 godini. Ako e Opel bi odel so OGROMNA pretpazlivost zasto Opel isto e poznat po korozija.

Sto e pobrzo od Opel na semafor - Korozijata !

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
Се согласувам со смичка комплетно. Насловов на темава викам кузнае што скапало на нова кола...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Еве го одговорот од вештакот за проблемот на маци, во изворна форма. Инаку се работи за овластен судски вештак за области од машинство и сообраќај, дипломиран машински инж.

Цитат
Vladimir,
    toa e navistina povrsinska korozija koja na metalni delovi od podvozjeto ja ima kaj 99% od vozilata.
    Ovoj tip na korozija e povrsinski i takov i ke ostane, nema sansi da se prosiri.
    Mu preporacuvam da ne si go trosi vremeto na dokazuvanje na nesto sto ne vredi.
    Moze slobodno da se obrati i kaj drug vestak, no veruvaj mi realnosta e taa.

So pocit,

Инаку јас ќе се нафатев да превземам нешто, но му верувам на човеков па мислам дека џабе ќе трошиме време и џабе ќе троши пари маци. Секако утре ќе му дадам контакт од други вешти лица, па нека види што тие ќе кажат.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
Дајте слика некоја да видиме за што станува збор

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
Имам јас, ама без дозвола на маци не споделувам :)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
ајде баш ако се согласи маци, дека вака на празно слама млатиме