Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3886350 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Аххахаха, најјак, ја долови ситуацијата целосно :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
@Bojan j

Не сме се сватиле.

Не зборам јас за типот. Се се случува. И полоши работи. Дај ми друг пример и ќе збориме.

Ти си глуп како 9 годишен, не ме замарај.

па, па, па... саде зрели и возрасни изјави.

ова е форум и си праиме муабет. Ако сакаш само да кажуваш, а после да не учестуваш во дебата, отвори си блог. На форум се ОЧЕКУВА тоа што ќего кажеш да биде предмет на дебата. За тоа е форум.

А моето прашање се одговара со просто „да“ или „не“. Што ќе биде?

ЌЕ биде декаќе те игнорирам. Секј твој муабет за нешто мое лично во животот ќе добива сличен одговор.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
а што праиме со фактот дека не зависи секогаш се од тебе?

Define..

People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
На пример, возиш со 40 на саат, вртиш во кривина, а од таму некоја пијана будала во спротивна насока со 60 на саат се насука во тебе.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
ЌЕ биде декаќе те игнорирам. Секј твој муабет за нешто мое лично во животот ќе добива сличен одговор.

Нормално дека ќе ме игнорираш, бидејќи јасен, искрен и недвосмислен одговор на моето прашање ќе ја разоткрие апсурдноста на ставот „не врзувам појас на големи брзини“. Да не беше така немаше да ме игнорираш, туку ќе одговореше кратко и јасно.

И не се вади на личен живот. Ова не е прво прашање на кое НЕ даваш еднозначен одговор. И претходно ескивираше, и покрај тоа што не беше спомнато ништо твое лично.

Игнорирај, пошто ставот за неврзување на големи брзини не можеш да го одбраниш. Затоа и САМО ЗАТОА игнорираш. Не затоа што било нешто лично твое. Тоа само го користиш за да се измигољиш.

а што праиме со фактот дека не зависи секогаш се од тебе?

Define..

Што да дефинирам? Да дефинирам што е тоа што не зависи од тебе?!

Ајде вака да пробаме: возиш апсолутно одговорно и ултравешто убершоферски на магистрален пат со 60 на саат. Во непрегледна кривина некој улетува во твоја лента. Бам! А ти немаш појас пошто нели не беснееш и одговорно возиш...

Не ми се верува какви основни работи треба да објаснувамe... :-(

Отсутен Ученик

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 527
Делумно се согласувам со Едон дека од пишаното не се бега. Меѓутоа дали се работи за автомобил или мотор небитно, понекогаш самите си ја кроиме судбината при брзини од 180+

Отсутен Chlink

• Легенда
@filipv

Ако некој ескивирал да оговори тоа си ти. Јас сум ти оговорил миљон пати, а ти као ќутук се фаќаш за слепи работи и не ја пронаоѓаш суштината на муабетот, толку неинтелегентно.

Еве за последен пат ќе ти одговрам. Мојте деца ќе ги учам да невозат брзо. Кајшотќе ми биде релативна ствар. Ќе настојувам никогаш да невозат побрзо од 120км

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Ако некој ескивирал да оговори тоа си ти.

? Што тоа сум ескивирал? Потсети ме со цитат!

Јас сум ти оговорил миљон пати, а ти као ќутук се фаќаш за слепи работи и не ја пронаоѓаш суштината на муабетот, толку неинтелегентно.

Твоите одговори лесно се редуцираат на апсурд, т.е. како аргументи се невалидни. Затоа се обидувам да ги сведам на прости „да/не“ питалици за ти самиот да ја увидиш апсурдноста. Но, во тие клучни моменти, одлучуваш или да ме игнорираш или „ич да не те боли кур“ и сл.

btw се вика интелИгенција, а не интелЕгенција

Еве за последен пат ќе ти одговрам. Мојте деца ќе ги учам да невозат брзо. Кајшотќе ми биде релативна ствар. Ќе настојувам никогаш да невозат побрзо од 120км

Епа ЗАТОА ја ти се качувам на кур и никад нема да ти ги преќутам глупостите кои ги збориш. Кога велам „глупости“ тоа НЕ го правам со намера да те навредам, туку чисто да ти соопштам дека се глупости. Пробај ова да го сфатиш.

Отсутен Chlink

• Легенда
Ај ако си задоволен сега уживај. Иди испи едно кафе.

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
јас гласам да му дадеме ПиштоЉ на filipv и да почне да пука во сите НАС што не врзуваме појаси така често...
Можеби така ке се научиме да врзуваме појаси редовно не знам

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
@marjanot @filipv

И као појасот ќе ме спаси при тој судир.? Па луѓе не се сеќавам баш каде прочитав тоа дека при фронтален судар меѓу две возила,на едниот од возачите појасот му ги здробил плуќата(или што и да било не се сеќавам оддамна беше),и од таа иста повреда човекот починал.

Значи доаѓаме до тоа дека во некои ситуации без разлика колкави возачишта сме,од една едина ствар нема бегање а тоа е судбината.

People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Абе Филипв е поупорен за ставање каиш од најдосадното свиркало у кола за таа намена :)

Сакал ставал сакал не моја работа е ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Сакал ставал сакал не, на автопат 150 возиш.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Pretpazlivo vozenje -  bitno.
Kaish- pod ednakvo biten.
Kompjuterov - 64 biten.
Muabetov - nebiten.

Отсутен Chlink

• Легенда
Сакал ставал сакал не, на автопат 150 возиш.

Ти така ќе ги учиш децата? :D :D :D