Примерот е навистина добар да се прикаже што значи кога маваш кочница НАМЕРНО а притоа незнаеш како останатиот учесник ќе изреагира. Еве тебе лично ти се испичкале ама незнаеш денот кога ќе дојде кога некој тебе истото ќе ти го направи и може да дојде до повреди недајбоже.
Друга работа, ако мене ми се брза, се доближувам на нормално растојаните гледам нема абер да се престроиш на десно, ти се доближувам уште повеќе ама ти уште толку надркан како може он да ми се лепи на мене. Јас намалувам брзина, ставам во понизок степен на пренос, пуна гас и те поминувам од десна лента. Сељачки е претекнување од десно, али јебига нема друг начин со копита што не разбираат за што е лева лента.
Иако во град ова правило за престројување не постои, сепак треба да се има УСУЛ. Ако имаш можност курето нема да ти падне ако се престроиш на десна лента. Ако некој позади вас ви се лепи, а вие како слепи за степ се повикувате на законот а згора на тоа мавате на кочница, ондак сте исти ташак како тој позади вас.
Треба закон да се донесе кога се полага за кола да возиш саат време на аутобан во Германија.