Дај жити се од лични квалификации што сум каков сум те молам стави ги на страна. А сега, да се вратиме на темата.
Повторно со тоа укопување во место уствари е уште еден пример на изигривање милиција, односно брејк чек. Дали ти си претекнал некого па после си стиснал на кочница, или па некој позади ти се лепи и ти му стискаш кочница е навистина нерелевантно. На интернетот има клипови и од едните и од другите ситуации, на крај пак е изигравање шериф, полицаец, адвокат итн.
За да не ти правам психолошки профил треба внимателно да прочиташ што сум напишал.
Повторно ќе ти кажам дека
газење кочница
не оправдувам.
Ако има услови сигурно ќе му се тргнам, но исто така ги опишав ситуациите во кои нема да му се тргнам. Од Румунска семафорите до 8 Септеври едвај има 200 метри, престроен сум на соодветна лента со соодветна брзина, зошто да му се тргнам на тој што цепа 90 и ми аблендира?
Ако почне и да ми свири сигурно ќе му вратам со стоп светла.
Во тие ситуации, кога веќе некој
бандит ти врши агресија, може да се
пипне (или не знам како поинаку да се изразам за да ти биде разбирливо), колку да светнат стоп светлата со цел да ти се симне од чмарот (ги опишав ситуациите во претходните постови).
Ситуацијата со Мечето е сосема друга приказна, тоа е изигрување Шериф.
Поинаку кажано, ако чекаш ред некаде и некој те бутка отпозади и му ја чувствуваш ерекцијата на шупчето ќе трпиш и уживаш во моментот, ќе излезеш од редицата без да завршиш работа, или ќе реагираш на некој начин ризикувајки некој да те нарече Шериф?