Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3424685 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14722
  • Пудингот на шоферството
Не мора баш да се закочи, но може благо да се пипне кочницата колку да светнат штоповите и да се даде до знаење дека претерал тој позади со агресивноста.
Не мора баш да се закочи, но може благо да се пипне кочницата колку да светнат штоповите и да се даде до знаење дека претерал тој позади со агресивноста.
Pred mesec dena vozam vo blizina na Stonehedge po tie selski patcinja i Anglija kako Anglija,dozvole e 50 milji znaci 80...Poso kamerite retko koga slikaat a i koga slikaat ne stignuvaat kaznite jas si vozam 90 non stop.
Kopiljot pred mene so dzip vozi 60kmh...Aj sto be vozi 80,aj so ne vozi 90,ama pa 60?Tesno patce,mibkoci mi mafka demek 50 mph se vozelo,a toj vozi 35mph,ama so ke mu prajs,debil.Uste mu drzam zalepen zad nego,cekam prva prilika sa go zaminam degenot i da si ebi majkata.
Mi se dade mozbost,vlegov da go zaminam pocna da gazi...Narednoto stignuvanje jade nekoe jajce i be go vidov poveke.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Сега да разликуваме возење по пропис од изживљавање

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
Абе ти озбилен си бил за јајцата, свака част :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Pred mesec dena vozam vo blizina na Stonehedge po tie selski patcinja i Anglija kako Anglija,dozvole e 50 milji znaci 80...Poso kamerite retko koga slikaat a i koga slikaat ne stignuvaat kaznite jas si vozam 90 non stop.
Kopiljot pred mene so dzip vozi 60kmh...Aj sto be vozi 80,aj so ne vozi 90,ama pa 60?Tesno patce,mibkoci mi mafka demek 50 mph se vozelo,a toj vozi 35mph,ama so ke mu prajs,debil.Uste mu drzam zalepen zad nego,cekam prva prilika sa go zaminam degenot i da si ebi majkata.
Mi se dade mozbost,vlegov da go zaminam pocna da gazi...Narednoto stignuvanje jade nekoe jajce i be go vidov poveke.
Коментаров беше насочен кон претходните кои велеа дека нагазувале на кочница/кочеле за да го извадат од колосек тој што им се лепел.
Тоа не го оправдувам бидејки е опасно, и затоа спомнав дека можат само да ја пипнат кочницата колку да светнат стоп светлата бидејки во дадени околности нема друг начин да сигнализираш да ти се симне од врат агресорот.

А дибекот во твојов случај е скроз друг муабет кој исто така не го оправдувам, ќе изигравал локална милиција.
Постои коректно сигнализирање за намерите, блиц во комбинација со лев жмигавец, еднаш, двапати, во случај да не видел и третпат, доволно е да те разбере културен возач за да те пропушти.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Па со стискање нежничко на кочница да активираш светла позади не е изигравање милиција? :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
Да не те малтретира и да не те напрега да возиш над дозволенпто, оти муријата не признава "ми аблендираше" :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Можеш 4 трепкачи да пуштиш на кратко и ќе сфати типот. Стискање кочница е нешто што американцие и енглезите го викаат brake check и се смета за идиотска работа.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Абе ти озбилен си бил за јајцата, свака част :D

Сее семе меѓународно.
Р.и.с.т.е.к.п.а!
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Можеш 4 трепкачи да пуштиш на кратко и ќе сфати типот. Стискање кочница е нешто што американцие и енглезите го викаат brake check и се смета за идиотска работа.
Се договоривме сега, само глајцата не цел xD

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Се договоривме сега, само глајцата не цел xD

Колку пати сум го јадел ноќе од тие светла...

Наидува некој кретенски, штракам 4 трепкачи.
За да укаже дека не е со долги, ги пушта долгите! И ја полуќорав се снаоѓам понатаму...

Се научив да веднам глава за да не ме ака светлото и да се снајдам наместо било какво сигнализирање.
Или е до мене или еден куп народ, такозвана стока, има високи светла ( + некои од нив се однесуваат агресивно)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Mikius

• Легенда
Па со стискање нежничко на кочница да активираш светла позади не е изигравање милиција? :)
Напорен си понекогаш знаеш.

Ми личиш на политичкава елита, извлекуваш од контекст, селективно коментираш делови од реченици и поистоветуваш неистоветни настани.

Ако толку си ми виснал на врат, а имаш избор да ме заобиколиш од десно има да ти се укопам во место и кој те врти. Ова за на булевар.

Ако сакаш да ти се тргнам под камион, исто така.
Ова за на автопат.

А оној со Мечето е различна ситуација, ако не ја гледаш разликата, не можам да ти помогнам, нема спас за тебе ;D

Brake check е кога веќе ќе претекнеш некого, му влегуваш во лента и кочиш, тоа е идиотската работа, а не кога некој те јавнал без причина.
« Последно менување: 21 Ноември 2020, 00:12:07 am Mikius »

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Дај жити се од лични квалификации што сум каков сум те молам стави ги на страна. А сега, да се вратиме на темата.

Повторно со тоа укопување во место уствари е уште еден пример на изигривање милиција, односно брејк чек. Дали ти си претекнал некого па после си стиснал на кочница, или па некој позади ти се лепи и ти му стискаш кочница е навистина нерелевантно. На интернетот има клипови и од едните и од другите ситуации, на крај пак е изигравање шериф, полицаец, адвокат итн.

Отсутен Mikius

• Легенда
Дај жити се од лични квалификации што сум каков сум те молам стави ги на страна. А сега, да се вратиме на темата.

Повторно со тоа укопување во место уствари е уште еден пример на изигривање милиција, односно брејк чек. Дали ти си претекнал некого па после си стиснал на кочница, или па некој позади ти се лепи и ти му стискаш кочница е навистина нерелевантно. На интернетот има клипови и од едните и од другите ситуации, на крај пак е изигравање шериф, полицаец, адвокат итн.
За да не ти правам психолошки профил треба внимателно да прочиташ што сум напишал.

Повторно ќе ти кажам дека газење кочница не оправдувам.
Ако има услови сигурно ќе му се тргнам, но исто така ги опишав ситуациите во кои нема да му се тргнам. Од Румунска семафорите до 8 Септеври едвај има 200 метри, престроен сум на соодветна лента со соодветна брзина, зошто да му се тргнам на тој што цепа 90 и ми аблендира?
Ако почне и да ми свири сигурно ќе му вратам со стоп светла.

Во тие ситуации, кога веќе некој бандит ти врши агресија, може да се пипне (или не знам како поинаку да се изразам за да ти биде разбирливо), колку да светнат стоп светлата со цел да ти се симне од чмарот (ги опишав ситуациите во претходните постови).

Ситуацијата со Мечето е сосема друга приказна, тоа е изигрување Шериф.

Поинаку кажано, ако чекаш ред некаде и некој те бутка отпозади и му ја чувствуваш ерекцијата на шупчето ќе трпиш и уживаш во моментот, ќе излезеш од редицата без да завршиш работа, или ќе реагираш на некој начин ризикувајки некој да те нарече Шериф?

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Сум пишал неколку пати и ќе напишам пак.
Во населено место коловозните ленти покажуваат само дека возилото во иднина ќе сврти лево (ако е на левата) или десно (ако е на десната). Ограничувањето на брзината е исто на сите ленти освен ако не е посебно означено.

Ако по некоја случајност имате возачка дозвола, а ова не го разбирате искрено ве жалам.

Sent from my Redmi