Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3422414 пати)

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16757
  • Keep it 100

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
И секако зад воланот стои Ауди морон, како и увек... освен ако не е BMW.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
Мене не ми е јас која будала го смисли тој закон за незаконско снимање. Наместо да воведат задолжително снимање за полесно откривање виновници,  они не законско.

Снимање со телефон и сликање исто ли е незаконско,  дај нека ги вадат камерите операторите кога продаваат телефони.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Секое снимање на јавен простор е законско.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Ене онија што снимаа бицикли кај што им крадат можеле да одговараат за снимање. Имаше група на фб

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Абе трпи партизанска и 200, толку ми е способна колата да дигне, шо треба толку да возам дека трпела партизанска и повеќе?!

Едноставно, сакам да си возам искулирано и по знаци со мали отстапувања (не сум и јас дева марија) и не ми се лепи на браник, држи растојание и почитувај ги сообраќајните правила и прописи. Многу е едноставно.
Јас на пример машки мавам на кочница, краток интервал. Упалува секој пат, дури свират гуми понекогаш.
Може и да те удри, ама и таму има позитивни ствари. Ќе го јаде со штети и се друго.
Како не, да ми испотепа некој фамилија за да му докажа дека брзо возел, да изиграва џандар. Ене му ги патон, нека кршит глата.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
Арно ти вика Бицикле, можеби тоа можеш да го направиш во Кавадарци, но не и на тркачите со арачиновски канти на Партизанска. Ако не те претекни со почешување на браник, исто како да не те претекнал. Замисли да му закочиш :) Вчера во рок од 2 минути додека ја возев Партизанска, така ме претицаа гоЉф 5 пљус и бмњ 5хх канта. И кај соборна на семафорот вртат полукружно, најверојатно до симпо/сити мол и пак назад, тоа е таа сатисфакција...
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Го проверуваат дали функционира зелениот бран ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Ако има камера тој позади тебе а му маваш кочница намерно незнам дали тој ќе го јаде :)
На која кочница пишува дека мавам намерно?
Може куче ми претрчало преку пат, може нешто друго. Должност е да се држи растојание и да се прилагоди брзината според условите на патот, така да во секој зададен момент бидеш во можност да избегнеш судир или незгода.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Ако имам камера јасно ќе се види дали куче претрчало или па имаш ментални проблеми па мислиш дека намерно кочење е начин како да ги канализираш твоите фрустрации на јавен пат каде што ја загрозуваш безбедноста.

Најпрост пример. Затоа памет за друг пат.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Јутуп / ц / СТОП ЧАЛАМ :)

Како го пуштија со само една клоца во тркало, бе, да му ебам пичето среќно :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
Прилеп добри шофери се покажаа, 3 сообраќајки во еден ден..

1. Пред влез на ПП две старо купујем паркирани се "објаснуваат" со палки, колцето од приколката од едното летнато во предница на другото...
2. Влез ПП Клио и Леон ќе да беше директен судир..Клиото без предница колку што видов
3. Оваа беше млака спрема другиве, на паркинг собрани/изгребани 2 коли

Си имаат работа џандариве, не се секој пат тие криви  ;)
New blood of old school

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Ако имам камера јасно ќе се види дали куче претрчало или па имаш ментални проблеми па мислиш дека намерно кочење е начин како да ги канализираш твоите фрустрации на јавен пат каде што ја загрозуваш безбедноста.

Најпрост пример. Затоа памет за друг пат.

Ова е глуп пример во однос на тоа што сакам да го кажам.
Јас фрустрации не лечам. Ти се брза - крши глава, претекнувај. Лепење до браник ме прави нервозен, сообраќај ли ќе пратам, лепачот ли ќе го пазам. Мавам кочница и одма е на зен растојание.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Примерот е навистина добар да се прикаже што значи кога маваш кочница НАМЕРНО а притоа незнаеш како останатиот учесник ќе изреагира. Еве тебе лично ти се испичкале ама незнаеш денот кога ќе дојде кога некој тебе истото ќе ти го направи и може да дојде до повреди недајбоже.

Друга работа, ако мене ми се брза, се доближувам на нормално растојаните гледам нема абер да се престроиш на десно, ти се доближувам уште повеќе ама ти уште толку надркан како може он да ми се лепи на мене. Јас намалувам брзина, ставам во понизок степен на пренос, пуна гас и те поминувам од десна лента. Сељачки е претекнување од десно, али јебига нема друг начин со копита што не разбираат за што е лева лента.

Иако во град ова правило за престројување не постои, сепак треба да се има УСУЛ. Ако имаш можност курето нема да ти падне ако се престроиш на десна лента. Ако некој позади вас ви се лепи, а вие како слепи за степ се повикувате на законот а згора на тоа мавате на кочница, ондак сте исти ташак како тој позади вас.

Треба закон да се донесе кога се полага за кола да возиш саат време на аутобан во Германија.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Не мора баш да се закочи, но може благо да се пипне кочницата колку да светнат штоповите и да се даде до знаење дека претерал тој позади со агресивноста.