Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3418661 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
...за жал има луѓе на овој автомобилски форум што сметаат дека подобро е да не си врзан, можда ќе излеташ од кола и ќе се спасиш. Штета за уште еден човечки живот изгубен на македонските патишта.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Секој ден гледам и уште ми е чудно како во 21ви век 2017 луѓе свесно не ставаат појас. Дури сум слушнал и дека: ,,Појас може само да те убие/задави/заглави“.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Може околу врат ако го врзиш. Друга работа реално не е само клај го појасот, треба и да е правилно наместен.
Ја би о да се воведе стандард за кабината да има нешто како ролбар во албината. Секако тоа елегантно изведено. Мада поновиве коли гледам и имаат дополнително уцврстена кабина.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Ако немаш у главата, не ролбар, сакаш и тенк вози, џабе ќе ти биде.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Тоа да, али има ситуации кај што другиот нема во главата, па да не го каде тој што има...колку-толку.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
Влегуваш в кола, ставаш појас, палиш кола, пушташ светла и шибаш, не знам што не е јасно и тешко тука... јас инаку сум сретнал некои на кои му било незгодно да ставаат појас, оти нели ако не ставиш си шанкуре ипол, а со појас некои 20% си шанкуре...

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Влегуваш в кола, ставаш појас, палиш кола, пушташ светла и шибаш, не знам што не е јасно и тешко тука... јас инаку сум сретнал некои на кои му било незгодно да ставаат појас, оти нели ако не ставиш си шанкуре ипол, а со појас некои 20% си шанкуре...
Едно чавче домашна 53ка за муабетот.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
We will die like a real man :)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Случка од пред неколку часа.

Во моментов во Скопје се одржува Mercedes-Benz Star Experience. Настан наменет за земји као Македонија каде дилерите не можат да си дозволат да имаат на лагер премногу демо возила. Рентаат цел „настан“ од Mercedes-Benz и ги претставуваат колите неколку дена.

Дел од тој настан е и презентирање на безбедносните системи кои ги има новата S-Class. Супер. Инструкторот, германец, нè вика да му се придружиме за да ни демонстрира. Јас и уште еден (замашен) колега седнуваме на задните седишта на S400d. Со оние убавите, индивидуалните седишта што се местат во милион разични правци. Со греење, со масажа, со све. Абе да ти е мерак да седнеш.

И тргнуе Дитрих (да речеме дека се викаше Дитрих) со Мерцедесот кон првата демонстрација, а тоа е автоматско (и нагло!) сопирање од 80 километри на час до 0, во непредвидена ситуација. Колава кочи. Нагло. Јас и колегата (кој сигурно има повеќе од 120-тина килограми) буквално се одлепивме од седишта и подлетнавме нанапред. А ни он ни јас не сме лесни. Моравме да се задржиме за предните седишта да не отидеме нанапред уште повеќе.

Ама пуста македонска навика да не ставаме каиш на задни седишта. И тоа ова беше во контролирани услови, при само 80 на час.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Мене напати ми се десило, кога ќе побарам од некој да се врзи да имам реприка-"сериозен си за донде да се врзуваме".

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Јас инсистирам на појаси.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Така и треба. Кога ќе си се вози сам што сака нека прави... 

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Во конкретнава ситуација, верувам дека Дитрих требало да инсистира да врзете појаси уште пред да тргнете.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Ни беше нагласено уште пред да седнеме во колите. Човекот очекува културен народ што се разбира од збор..

Напред обавезно ставам појас. Позади, ни јас немам навика, а знам дека е екстремно погрешно. Обично ми текнува после километар-два.