Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3417047 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Многу педерски брчи моторчево, специјално за тролање створено хаха

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
И после ное сме немале култура... вии ги ојаа ко овци се.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30071
    • CARclub.mk
А јaс мислев сaмo кaј нaс вaкa билo, a види oнo...

Ах, си ме претркал. Многу добро видео, многу!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
образован, културен свет

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 222

Пумпата за бетон пробала да сврти лево и ради дужина позади задни тркала, автобусот се набил на цревата. Ајде, глупа сообраќајка. Ама после сообраќајката немаше кој не возеше на пешачки, преку пешачки островчиња, во спротивна насока, на зелено, на црвено.. ХАОС! Бемти културата..

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
УУуу ако седел некој горе на тие седишта јако си поминал

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Тука не е као подзабрането у лево вртење?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Дап и во двете насоки.

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
Малце поише. После коа ги тргна полиција еден гољф 3 караванче проба да сврти, 16 коли му се изнасвиреа го боли него уво, али коа му свирна полицајката, некако као да престана да го боли уво.. Чудна работа

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
Море, не се набил автобусот, камионот го удрил, металот е нанапред искинат..

Отсутен Bicikle

• Легенда
Ами некогаш кога ќе видиш тешки товарни возила поарно да почекаш 2 минути него цел ден да чекаш записници .... :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Ами некогаш не очекуваш дека глупост ќе праи и ќе врти лево кај што не смее, туку очекуваш право да си иде по пато како што госпо пропишал.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Аууу.. сега приметив дека уствари контра се втерал...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
кузнај што се десило тука
мислам дека нема простор тука да сврти камионов со оглед на тоа дека сигурно од лево веќе биле пополнети лентите со возила што чекаат на црвено
има простор, ама нема за при здрав разум да се нафатиш да вртиш иако знаеш дека несмееш
мое мислење е дека нешто попатно се случило, ама ќе дознаеме откако ќе го обесиме шоферов

Отсутен Стефан_Т

• Јуниор
  • **
кузнај што се десило тука
мислам дека нема простор тука да сврти камионов со оглед на тоа дека сигурно од лево веќе биле пополнети лентите со возила што чекаат на црвено
има простор, ама нема за при здрав разум да се нафатиш да вртиш иако знаеш дека несмееш
мое мислење е дека нешто попатно се случило, ама ќе дознаеме откако ќе го обесиме шоферов

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Можда има, можда нема простор, факт е дека камионот има тргнато да сврти лево на забрането и го има удрено автобусот. Кој рече дека во целава дешавка има здрав разум? Па прееска приватна 22ка после рекорд, пред собрание на кривината ќе ми влезеше на возачко, преку сувозачко.. На автобуската му викам „како така ми се уабцуваш, нели ме виде?“ Ми рече „не галами“ па после тоа направив што било кој нормален човек би го направил. Почнав да го пцујам. :o Почна да ми кења „позади мене беше“ „па дадов жмигавец“.. Вообразен серко позади волан на 10 тонски автобус. Нема извини? Слика од таблица, па се јавив у фирма. Си попраив муабет со ептен културната госпоѓа и оладив... Шо да ти кажам, во македонија нема правила, нема прописи, нема ништо од таа сорта. Има само „јас го правам ова.“ и толку, дали поминуваш на црвено, дали паркира у десна лента, дали врти полукружно преку 4 булевари, дали гази пешаци на пешачки, дали пешаци рипаат преку партизанска без обзир дали на некој ке пречиш, дали правиш прекршок, НЕ Е БИТНО, битно е дека го праиш тоа што ти прднало и толку. Тоа е покварениот менталитет на добар, солиден, дебел, крупен, тежок број на одредени индивидуи во македонија. Се што набројав го видов денес во саат време позади волан низ скопје. Да не почнам да кењам за практично непостоечка, застарена хоризонтална и вертикална сигнализација, по два пара шрафти ленти (од соборна накај рамстор, покриени старите со битумен (или што и да е тоа) а до сега излижано тоа и пак има 2 ленти) а и па самите ленти што треба да се фарбаат со пластична емулзија со стаклени перли (ем трае подолго, ем свети мислиш играш трон), да не зборам за полиција што наместо да почне да средува се ова едно по едно, они „кутрите“ треба да се пазат да не казнат некој што не треба, работат на наредба „иди таму и мери брзина“, не смеат да писнат ако видат нешто што не треба, наместо да ги стават по двајца у спарковите и да им ставаат по 100.000 километри годишно (као рецимо глобал таксистиве) и да казнуваат прекршоци као поминување на црвено, блокирање раскрсница, вртење преку 2 полни ленти, раскантани дизели пто чурат поише од локомотиви, коли без фарови и штопови (да, неретко се копам у место поради говеда без штопови), зборувам за реални проблеми во сообраќајот, не за 56 во 50 или слично. Абе тоа ни е менталитетот и нема да се смени, нема. Кажете што сакате, нема да се смени менталитетот. Се додека може некој „да се јави“ и да си заврши работа, нема да се оправи ниту „Државата“ ниту сообраќајот, ниту ништо. Ништо.
Хм, многу сум оф топик.. Ае, барем сум погодил теми несреќни моменти и одвратни искуства.