Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3961404 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
И среќа што беше сам во колата
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3461
  • Хюндай Тюсон
Тоа е среќна околност што бил сам не верувам дека некој од десната страна би преживеал. Евентуално уште тој што седи позади возачот.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Последно менување: 08 Септември 2011, 14:47:56 pm djidji »

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15155
  • Пудингот на шоферството
ФилипМ,многу среќа имал таткоти во случајот,инаку според описот,тој паднал под ‘мостот на љубовта‘,а таму е многу високо,како и да е,му пожелувам уште подобро здравје...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34486
  • Таков е животот... јебига
Јас вчера ќе здробев под тркала глупаво куче самоед кое влечеше за каишот мало девојче можеби 8-10 години.
Тргам од железничка накај аеродром и забрзуват тука некаде 70. Пред пешачкиот премин пред подземниот премин паркирана кола. За ова веќе еднаш пцуев на форумов и сега повторно се случува. Од колата не го гледам пешачкиот премин и тоа што е на тротоарот и на десната лента. На 15 метри пред мене истрчува кучето а за каишот го држи девојче кое е полесно од кучето па ова го влече. Закочив нагло со Бабл’с ама знаев дека нема да можам да закочам. Во последен момент избегнав лево и среќа што немаше друга кола паралелно со мене. Кучето и девојчето се вратија назад а јас продолжив. Штета што не бев поголем и мангуп па да земев некоја шипка и да ја демолирам колата паркирана пред самиот тротоар.

Следен пат кога ќе видам такво нешто во присутство на полицаец, ќе фотографирам се и ќе го пријавам полицаецот во внатрешна контрола. Пичка им материна ретардирана и на полицајците и на идиотите што паркираат пред или на сам пешачки премин.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***
Јас вчера ќе здробев под тркала глупаво куче самоед кое влечеше за каишот мало девојче можеби 8-10 години.
Тргам од железничка накај аеродром и забрзуват тука некаде 70. Пред пешачкиот премин пред подземниот премин паркирана кола. За ова веќе еднаш пцуев на форумов и сега повторно се случува. Од колата не го гледам пешачкиот премин и тоа што е на тротоарот и на десната лента. На 15 метри пред мене истрчува кучето а за каишот го држи девојче кое е полесно од кучето па ова го влече. Закочив нагло со Бабл’с ама знаев дека нема да можам да закочам. Во последен момент избегнав лево и среќа што немаше друга кола паралелно со мене. Кучето и девојчето се вратија назад а јас продолжив. Штета што не бев поголем и мангуп па да земев некоја шипка и да ја демолирам колата паркирана пред самиот тротоар.

Следен пат кога ќе видам такво нешто во присутство на полицаец, ќе фотографирам се и ќе го пријавам полицаецот во внатрешна контрола. Пичка им материна ретардирана и на полицајците и на идиотите што паркираат пред или на сам пешачки премин.

Дружи се со мене... :)

Кршам колата, и го кршам чоекот :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11165
  • Ќybriт Pro Max

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 443
« Последно менување: 04 Мај 2012, 23:35:17 pm zippo »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Само што го видов Ноле како го прегази Роџер - СТРАШНО  ;D ;D ;D

;D ;D ;D ;D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Само што го видов Ноле како го прегази Роџер - СТРАШНО  ;D ;D ;D
Глуп овој Роџер , меч топки 2 има не ги искористува ебати тенисерот ;D

Отсутен zippo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 443
« Последно менување: 04 Мај 2012, 23:34:57 pm zippo »

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон

Барем еднаш на другата страна ќе има поголем мангуп. А еднаш е доволно. :)
И досега од моето искуство сум заклучил дека нема врска колку си силен или било што. Шансите да бидеш тепан се исти како и ти да го тепаш другиот. Посебно откако безмалку присуствував на покол кога борач и тоа мечак сакаше да тепа еден исушен и на крајот си умре човекот. Овој исушениот му збоцнал ножот у артерија на нога и чао пријатно. Не го видов тоа и добро е што не го видов но бев во непосредна близина и кога се расчу дојдовме и имаше само крв и информација дека не издржал до болница.
Борачот беше и припадник на специјална единица тигри а другиот обичен наркоман. На крајот не доби казна бидејќи и било самоодбрана овој прв го нападнал и му залепил две три шлаканици. Али истите го чинеа живот.

А денес на патот штип велес имаше интересна ситуација. Прво од лево камион кој очигледно имаше судар во десната страна кај фарот. А на 80 метра понатаму на десната лента мерцедес на кој му фалеше предното лево тркало едноставно го немаше се гледапе дискот немапе ни бандаж но немаше сериозни каросериски оштетувања освен што трескал малку на асфалтот со таа страна. Единствено логичко објаснување ми беше дека на мерцедесот му испаднало тркалото а камионот го собрал. А да се ударат двајцата и да се наместат во таа положба нема шанси. Колку само поинакви последици би имало ако тркалото го собрал некој тркач со 150+ бидејќи тоа беше близу штип каде патот е убав и прав и се вози доста брзо.

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34486
  • Таков е животот... јебига
Каков мерцедес беше? БОЈА? Таблици виде?

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Хюндай Тюсон
Сив мерцедес и не толку стар. Најверојатно е класа околу 2000 беше. Таблици не приметив.

Отсутен NITRO

• Почетник
  • *
  • Пораки: 14
  • VW - DAS AUTO