Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4224132 пати)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Вчера накај 21-22 часот, судар помеѓу тојота јарис (или ајго, не памтам баш) и некоја друга кола, не ја знам колата ама знам дека беше седан... Тојотата од напред цела изгужвана, а другата кола од страна беше изгужвана исто така... Ова се случи на раскрсницата помеѓу Московска и Партизанска во Карпош 4...

Во истиот момент кога стигнав јас таму, доаѓа еден кретен со мотор... На семафорите црвено, овој застана на пешачкиот премин и погледна лево - десно, даде пуна гас и со шлајфување на задната гума помина на црвено, накај Влае по Партизанска. А џандарите што извршуваа увид на сообракајќата, ни со прст не мрднаа... Типот со моторот, нема уште многу време да тера така, и него ќе го читаме во црна хроника, сигурен сум. :)

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
Ja vidov soobrakajkata ,pominav od tamu bas koga doagaa dzandarite.:)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10640
  • *** UNDERCOVER ***

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Што збориш бе? На која локација?

Драчево, кај поштата на паркингот...
Сељаци... кромидари глупи!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34541
  • Таков е животот... јебига
Вчера накај 21-22 часот, судар помеѓу тојота јарис (или ајго, не памтам баш) и некоја друга кола, не ја знам колата ама знам дека беше седан... Тојотата од напред цела изгужвана, а другата кола од страна беше изгужвана исто така... Ова се случи на раскрсницата помеѓу Московска и Партизанска во Карпош 4...

Во истиот момент кога стигнав јас таму, доаѓа еден кретен со мотор... На семафорите црвено, овој застана на пешачкиот премин и погледна лево - десно, даде пуна гас и со шлајфување на задната гума помина на црвено, накај Влае по Партизанска. А џандарите што извршуваа увид на сообракајќата, ни со прст не мрднаа... Типот со моторот, нема уште многу време да тера така, и него ќе го читаме во црна хроника, сигурен сум. :)
Возилата беа Тојота Ајго и Корола од претпоследниот модел.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
Татко и син преживеале страшна сообраќајна несреќа
http://tocka.com.mk/svideo.php?ID=842&KID=1
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер
Леле сега ми текна, еднаш со другарче се возиме 4 души во Хонда Џез. И стиска стиска колку што иде, околу 170. И проаѓа коли, проаѓа. И стига до едно БМВ, скоро паралелно и претица, претица, претица... Едно 2 минути, неможе да го помине БМВво (на автопат). Викам абе што праиш, стисни малце да го поминеш! Абе стискам, не иде!!! И уште 5 минути возеа паралелно, и после убрза БМВто. :)

Истото тејк ту! Со сузуки Џимни вози другарка, на еден пат двосмерен, ама прав ко пушка.  Една лента навака, една натака, прегледност може 10 километри. И зима да претица. Лелеееееее. Вози типче 90 на патот, и она го претица. И претица, и претица. Едно 2 ЦЕЛИ минути. И више почиња од таа страна да се гледа дека иде кола, ама ептен далеку. Уште претица, претица, уште 2 може минути, претица, колава више иде накај нас. Претица уште, претица. Ајдеееее и почнаа сите од кола да се дерат!!!!!! ААААААААА... И го помина и влезе десно. Тоа беше нејдолгото претицање на една кола во мојот живот. Да претицаш некој што вози 90, додека ти возиш 91. :) Страшно!

Вози другар во Свифт, и колона од возила. Напред се гледа една мечка претица - значи не иде кола чим претица. Зима и он да претица, и поминува една-две-три-четири...-девет коли, и наеднаш бајаги убрзан 110, остра кривина на десно. И тоа патчето тесно од една страна дрворед, од друга карпи. Мрднеш - губиш. И кочи кочи, тоа и песок на патот, не де не кочи. И дига и рачна, кога почна да се лизга колава, на една страна на друга страна, во друга лента, на сантим од карпи... Ја исправи и сврте едвај. Внатре сите пулс 212. А позади нас другарчиња возат, и ѕвони на мобилен: Абе што напраи човек!!! Како го немав ова снимано, да го закачиме на јутјуб, све дешавки од Америка глеаш, нема ништо од кај нас. И така живи здрави, накај дома...
:)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7891
Meне ми се смеат кога викам дека појака кола е побезбедна ...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
Леле сега ми текна, еднаш со другарче се возиме 4 души во Хонда Џез. И стиска стиска колку што иде, околу 170. И проаѓа коли, проаѓа. И стига до едно БМВ, скоро паралелно и претица, претица, претица... Едно 2 минути, неможе да го помине БМВво (на автопат). Викам абе што праиш, стисни малце да го поминеш! Абе стискам, не иде!!! И уште 5 минути возеа паралелно, и после убрза БМВто. :)

Истото тејк ту! Со сузуки Џимни вози другарка, на еден пат двосмерен, ама прав ко пушка.  Една лента навака, една натака, прегледност може 10 километри. И зима да претица. Лелеееееее. Вози типче 90 на патот, и она го претица. И претица, и претица. Едно 2 ЦЕЛИ минути. И више почиња од таа страна да се гледа дека иде кола, ама ептен далеку. Уште претица, претица, уште 2 може минути, претица, колава више иде накај нас. Претица уште, претица. Ајдеееее и почнаа сите од кола да се дерат!!!!!! ААААААААА... И го помина и влезе десно. Тоа беше нејдолгото претицање на една кола во мојот живот. Да претицаш некој што вози 90, додека ти возиш 91. :) Страшно!

Вози другар во Свифт, и колона од возила. Напред се гледа една мечка претица - значи не иде кола чим претица. Зима и он да претица, и поминува една-две-три-четири...-девет коли, и наеднаш бајаги убрзан 110, остра кривина на десно. И тоа патчето тесно од една страна дрворед, од друга карпи. Мрднеш - губиш. И кочи кочи, тоа и песок на патот, не де не кочи. И дига и рачна, кога почна да се лизга колава, на една страна на друга страна, во друга лента, на сантим од карпи... Ја исправи и сврте едвај. Внатре сите пулс 212. А позади нас другарчиња возат, и ѕвони на мобилен: Абе што напраи човек!!! Како го немав ова снимано, да го закачиме на јутјуб, све дешавки од Америка глеаш, нема ништо од кај нас. И така живи здрави, накај дома...
:)
Дени што си играл играчки другар ти , кај може да се претица БМВ ај објасни ? ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

кај може да се претица БМВ ај објасни ? ;D ;D ;D ;D ;D
А со Алфа?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55337
  • Махер

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
Кај судска кога одиш према центар нели лево се врти и има едни семафори,кај туркса
чаршија...100000000000пати сум проаѓал таму и само 2-3 пати сум начекал црвено...пред година дена, двајца другари во кола, се враќаме од тренинг,јас со тико (кутија ќибрит)...на семафорите кај судска се пали зелено и јас како и секогаш што го возев тоа си стискам повеќе,брмчи мислиш 200 иде...и си убрзавам до 60-70 гледам и другиот семафор зелено си викам топ давам уште гас,пред мене кола,а пред неа еден старец што не догледува стои на зелено и не трга...јас така убрзан малку подзалепен за колата пред мене,таа се трга и ете го старецот си стои на зелено...цик цак десно-лево за да го избегнам (добро е имало господ не удрив во некој од страна зашто толку беше брзо што не ни видов дали има некој)..абе за 5 цм го избегнав, буквално за влакно...не успеав ни да закочам од што испадна се толку брзо и наеднаш...што возат старцине ебаго не догледуваат,возат со воланот у брада залепен,без ретровизори...:@.........друга случка...пак со тикото,4ца другари спремни за во колосеум дотерани цели...и ни вика едниот ај бе да ставиме 500 дн бензин ќе се возиме ќе заебаваме луѓе по улица ( тоа за прскање шофершајбни на тиково можеше да се сврти на страна и чим прснеш иде млаз 3-4 м право и ако има некој "среќа" на улица му правиме headshot со вода и сапун :D:D:D комедии)...и така возиме и се јавува еден другар дојдете пред маракана да се видиме ова-она,небитно,...и одам влагам во парк накај стадионот и другар ми вика оди од десно,забрзај и сврти пак врати се на левата (зашто кога одиш накај дискотеките нели пред стадион има паркирано коли стандард и се дели на лево и на десно улицата,таа од десно после тоа пак се спојува со левата) и јас си викам кој знае што ќе направи,давам гас малку повеќе,не знам до која брзина дојдов ама бесе над 50 ваљда, и ете го при крај типов ми крева ручна,јас вртам на лево и како што вртам знаете сите тикото е лимена кутија од 800кг се крева на две тркала,десните,предно и задно, и се спушта...хаххахаххах лудило да не се спуштеше ќе се залепевме за ѕидот од стадионот како плакат :D... трета случка...со фиат панда на сестра ми...возам по улица козле и за "среќа" со истите двајца другари на кои им текнуваат такви случки...другар не чека пред фурната да го собереме за тренинг...и едниот ми вика ај закочи со ручна да видиме дали фаќа (и се смее) и ја со цел памет како што возев 70тина ни на кочница ни ништо туку право ручната до крај...колава пролизкува се врти на десно и удира во тротоар и застанува,кога гледам пред мене на пола метро жена стои со отворена уста...хахаххахха излегувам од кола таа ми вика "ќе ме убиеше,полиција ќе викнам..." од звукот од гумите излезе дури и пекарот од фурната велејќи будали деца срамота...јас во кола (другариве ми се смеат ми викаат ние гладни,а ти се караш со кокошки барем да ни купеше нешто кога веќе излезе) и кидавела да ме нема...ах таа панда...имам напишано и претходно во темава за случката кога се истумбав целосно на удолницата од трнодол...друга некоја не ми текнува моментално ама имам уште 2-3 такви избегнувања како првото само не толку опасни што не вредат да се споменат...PS djidji немој за овие две работи на колегата твој зашто одма ќе добрат до сестра ми,а ако добрат до сестра ми ќе добрат и до татко ми, е тек тогаш ќе биде лошо...а за тумбањето слободно кажи,знаат, да не мислите дека лажам :D...те молам:D PS II Знам многу е за  читање ама јбг...и лекцијата од овие две случки...никад више не се лепам на некој кога возам...:D иначе морам тикото да го донесам некогаш на собир да ве повозам во него, е тоа е авантура, што се има преживеано тоа количе :D:D:D

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
И не е доБрат туку е доПрат,знам :D