Епа н1кола затоа се буни, оти не можи така едноставно да си ја заврши работата кај друг мајстор без да треба да додади пари од свој џеб.
Ете така. Процената на штетата според нивниот проценител изнесува 2 700 денари. Имав 3 понуди од нив:
1. Поправка во нивни сервис - неприфаќам затоа што имам негативно искуство со тој сервис и знам дека нема да биди средена како што треба.
2. Да ми платат кеш пари 2 700 денари минус 30% за тоа што земам кеш = 2 000 денари.
3. Поправка во сервис по мој избор - Ова го прифаќам, е сега таму поправката кошта 3 500 денари, а осигурителната компанија не сака да слушни да плати фактура повисока од 2 700 денари.
Бев и кај тројца други мајстори низ Битола, ете немора тој што го одбрав, чисто како обичен муштерија не се познавам со никој од нив и никој не ми се нафаќа на поправка под 3 500 денари.. значи како да ја поправам во сервис по моја желба кога не ги покриваат трошоците за поправка таму кои се повисоки од нивната процена за 800 денари ?
Епа н1кола затоа се буни, оти не можи така едноставно да си ја заврши работата кај друг мајстор без да треба да додади пари од свој џеб.
Нека отиде таму да им дигне џева колку што дигна тука и нема гајле
Не толку и повеќе ќе дигнам за нешто што сум го пазел како очите 7 години и сега заради друг да не ми биди како што треба. Јас да ја удрев ќе си напраев кај што треба и за колку што треба... тоа го барам и сега.