Мојот случај со осигурување и сервиси на најкраток начин:
Осигурителна полиса ми викаат, батка, 9000 денари ние ќе ти покриеме. Сакаш кај наш сервис или ги сакаш парите на трансакциска.
Ја викам нејќам пари, сакам средена кола. Они викаат може во Олимпија моторс? Ја викам може, неме интересира. Олимпија моторс викаат баткла ова не се прави, треба ново. Ја викам кажете тоа на Осигурителна полиса. Они кажуваат на Осигурителна полиса и осигурителна мене ми викаат: Може да ти смениме врата во изнов ос 32.000? Ја викам прајте шо сакате, ја сакам кола без мана. Они ми ја праат, овие им праќаат фактура, ја добивам нова врата.
End of story. Шо туку комплицирате не ми е јасно.
Standardna postapka e tvojata procedura, dokolku so tie pari ne planiras cela kola da ja opravaas ..., me zakacile osigurenici na Croacija, Eurolink,... garantno Pismo do ovlasten servis si fakturiraat jas potpisuvam i to e to...
Кратко и јасно кажано, тоа е постапката ако сакаш поправена кола.
А не приказни да се кажуваат тука, незнам поннуди ќе се собирале итн итн.
Ако сакаш да ја правиш во сервис кој соработува со компанијата, прави ја. Ако несакаш, оди прави ја во кој сакаш сервис, достави фактура во компанијата за поправката колку чинела и готово. И ти сит и овците на број.
Какви понуди какви глупости, тоа се прави со цел да се земе повеќе кеш а колата да се направи за помалку.
Ако сака така убаво му кажале, минус ДДВ и минус некој процент и ете ти кеш.
Друго ме изреволтира, вработен во споменатата компанија се понудил да помогне на негова штета, и се тоа е ОК. За да откако крајно нерегуларна ситуација помогнал да биде нормална, почнува да се плука по него и компанијата, зошто, затоа што ти помогнал, или сега се плука зошто неможе да се земе многу кеш.
Ако сака поправена кола а не кеш, ја опишаа која е постапката.
Еден куп луѓе има на форумов кој имале ОК искуство со споменатата компанија, ама реално искуство, кој имале штета и им била поправена колата, а не рекла казала муабети од ојлевци дојлевци.
Се извунувам на сите ама крајно сум револтиран од вакви постапки и муабети, ем да помогнеш ем да те пљукаат. Еден куп луѓе го читаат форумов и ќе помислат вистина дека е.
Поздрав