Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3080632 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Да де, направиле дубара, мислев регуларно за во осигурувањето. Таму поима немаат за тоа. Во право си, чим смотале така сега нека му доплати 1000 1500.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43716
  • Il Moderatore
 И тоа најфер ќе отиде кај комшијата и ќе му каже. Нема што тука да се љути било кој.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
На Качанички пат кафеаво аудио А4 ново имаше акнато у Алфа ТВ добло мислам, а ова у некоја мала кола, пред семафорот кај што лево е Бул. Словенија а право патот за Косово.

Од аудито имаше нешто истечено и хаубата и браникот беа отидени, дојден беше крајслер за увид ваљда.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Никола, а мајсторот ти е пријател така?

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6848
  • French diamond
Да и ќе ја поправи за 1 000 денари, а јас ќе земам 2 500.

Само не дај боже да ви се деси вас, ќе ве видам после вас кој ви е пријател.

Нема толкави ебачи колку што крепи овај народ. Македонскиот народ е ненадјеблив.

Толку од мене на оваа тема, јас ќе си терам до крај а вас нека ви го прават ова од погоре.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Хахаха многу си опасен..а малку треба да се пдосмириш..

Мене ми се деси..за повеќе пари, мноооогу повеќе пари, па не се криви осигурителните...едноставно тоа иде така.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6848
  • French diamond
Не сум опасен воопшто, 3 страни истото го обаснувам ама очигледно е дека форумот се претвори само во форум за инаетење, сеир и тупење.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Да и ќе ја поправи за 1 000 денари, а јас ќе земам 2 500.

Само не дај боже да ви се деси вас, ќе ве видам после вас кој ви е пријател.

Нема толкави ебачи колку што крепи овај народ. Македонскиот народ е ненадјеблив.

Толку од мене на оваа тема, јас ќе си терам до крај а вас нека ви го прават ова од погоре.

Не сум опасен воопшто, 3 страни истото го обаснувам ама очигледно е дека форумот се претвори само во форум за инаетење, сеир и тупење.

Само да прашам нешто... Ако добро разбрав, ти сакаш да земеш пари од осигурителна (3500 ден.), од кои дел од нив ќе ти бидат за покривање на штетата (1000 ден.), а поголемиот дел (2500 ден.) ќе ти бидат за тебе? И не ти е јасно што не е у ред со тоа, и уште форумот ти е крив?

Еве ко за информација, мене ми се деси заебанција, и тоа со штета 21.5 пати поголема од твојата. Осигурителната ги покри буквално сите трошоци, без да треба денар да платам. Нормално, не барав пријатели лево-десно, туку ја следев правилната процедура и постапка, а не гледав да ја поправам колата за 30% од вредноста што сакам да ми ја исплатат и остатокот да си го турам у џеб.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Some like it hot... and немиен.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Тоа мислам дека беше сарказам. Јас колку што разбрав проблемот му беше дека осигурителната компанија му бира сервис во кои тие ги покриваат трошоците. Не знам дали смеат да прават таква работа или го лажат, ама така му е речено

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Си имаат со кого соработуваат, и тоа си е во ред. Најчесто со тие партнер-фирми има најмалку тормозење.

Али колку што знам, а и мислам дека претходно беше кажано, не смеат да ти забранат да одиш на друго место. Едноставно со гарантно писмо и приложена фактура си завршуеш работа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Епа н1кола затоа се буни, оти не можи така едноставно да си ја заврши работата кај друг мајстор без да треба да додади пари од свој џеб.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Откако ќе направат проценка на штетата и ќе ти ја дадат на рака, тогаш те прашуваат дали сакаш кај нивни сервис или не. Ако сметаш дека твојот сервис ќе ти ја направи за тие пари подобро одошто нивниот тогаш земаш пари. Но тука има заеб, во текот на работата ако излезе дека има трошок повеќе, нивниот сервис може да побара ревизија на проценката и признавање на поголем износ. Во тој случај си покриен 100%, во другиов ќе мораш од џеб да даеш пари.