Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3080619 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
Епа н1кола затоа се буни, оти не можи така едноставно да си ја заврши работата кај друг мајстор без да треба да додади пари од свој џеб.

Нека отиде таму да им дигне џева колку што дигна тука и нема гајле :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6848
  • French diamond
Епа н1кола затоа се буни, оти не можи така едноставно да си ја заврши работата кај друг мајстор без да треба да додади пари од свој џеб.
Ете така. Процената на штетата според нивниот проценител изнесува 2 700 денари. Имав 3 понуди од нив:

1. Поправка во нивни сервис - неприфаќам затоа што имам негативно искуство со тој сервис и знам дека нема да биди средена како што треба.

2. Да ми платат кеш пари 2 700 денари минус 30% за тоа што земам кеш = 2 000 денари.

3. Поправка во сервис по мој избор - Ова го прифаќам, е сега таму поправката кошта 3 500 денари, а осигурителната компанија не сака да слушни да плати фактура повисока од 2 700 денари.

Бев и кај тројца други мајстори низ Битола, ете немора тој што го одбрав, чисто како обичен муштерија не се познавам со никој од нив и никој не ми се нафаќа на поправка под 3 500 денари.. значи како да ја поправам во сервис по моја желба кога не ги покриваат трошоците за поправка таму кои се повисоки од нивната процена за 800 денари ?

Не толку и повеќе ќе дигнам за нешто што сум го пазел како очите 7 години и сега заради друг да не ми биди како што треба. Јас да ја удрев ќе си напраев кај што треба и за колку што треба... тоа го барам и сега.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
Ах... Тој што го удрив јас кола си купи со парите од европскио :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665

Не толку и повеќе ќе дигнам за нешто што сум го пазел како очите 7 години и сега заради друг да не ми биди како што треба. Јас да ја удрев ќе си напраев кај што треба и за колку што треба... тоа го барам и сега.

Многу јасно, и со секое право.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
Мило ми е што конечно се разбравме. Се извинувам ако навредив некој и што толку се искомплицира и издолже една мала случка.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Па земи му ги тие 800 денари на комшијата ебаго. осигирувањето е негово а не твое. Шо има ти да се замараш и да имаш трошок?
Појди кај него и кажи му вака и вака, разликата од 800 денари ти лилно ќе си ја доплатиш зошто твоето осигурување не сака.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

samo taka za pesacine so mobilki sto lazat po ulica pa i ne gleda dali ide kola' , ili pa te gleda deka ides brzo i namerno gazi na pesacki da kocis ko nezdrav.... jas ne kocam....

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
Пред некој сат, некој копук имаше собрано 3 коли на раскрсница, поминал на црвено и избегал.... вриеше полиција.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 773
Леле каква среќа имаше овој ауу...

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Глупача пи*да и материна!

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Како можи бе олкави идиоти да постојат?! Го остави детенцето на земја покрај сета гужва и замина.