Измерено за Спарк:
Зимно време во град: 380км со 28л = 7,3л во тежок центар со барање паркинг по 15мин во денот
Летно време во град: 460-470км со 28-29л во тежок центар со барање паркинг по 15мин во денот
Летно време на отворено: Скопје, Стража, Гостивар, Св Наум, Скопје вкупно 440км со 19л бензин при 90-100км/ч товарен со четворица и полн багажник = 4,3л
На работа возам Матиз и на отворено никад не бил под 5-6 литри, а у град е околу 8 литри. Браво за Спаркот !
Џиџи ме интересира колку ви троши службениот Свифт
Сеа ке кажам јас кај мене... значи цело правам некој преправки околу мототорот, палење, па усисњаци... и 300 егзибиции
Значи последново време користам најмногу бензин од лукоил, па ако морам идам на окта, а на крај макпетрол...
Најдобро нешто имам направено значи со 1000 денари бензин тоа е околу 14 литра бензин да имам поминато 150км во град, комбинирана вожња... али некад јако стискање, а некад ептен ладење 5та брзина и 70кмч
Најчеста релација ми е од Козле до МВР, преку водно без застанување цело време си во возење...
И навечер од кај 20-21ч од Козле до Аеродром... и номално низ центар... возакање...