Автор Тема: Центрирање на предница КАДЕ???  (Прочитано 110490 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
Одг: Центрирање на предница КАДЕ???
« Одговори #255 на: 13 Април 2017, 23:16:43 pm »
Можно е, зашто да не. Јас на пунтото за 12 год. имам сменето само една виљушка.

Sent from my 5051X using Tapatalk

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #256 на: 22 Април 2017, 15:28:55 pm »
Proverena prednicata na ilindenska, dijagnoza da smenam na viljuskite zadnite aluminski cauri, nekoja preporaka kade saglam se kupue i se praj voa ?
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #257 на: 22 Април 2017, 17:06:24 pm »
Оди на второ мислење на друго место.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #258 на: 22 Април 2017, 22:29:02 pm »
letnata gumata na edna strana mi bese poveke izlizana, zaradi toa otidov na centriranje\dijagnostika... velis nebi trebalo od toa da e ili sepak sepak pred dase smeni uste eden uvid podobro e...!?

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #259 на: 22 Април 2017, 22:43:59 pm »
Штом имаш симптоми, веројатно си имало проблем подвозјето. Јас сепак би отишол и на друго место, последниот пат кога бев таму не бев задоволен од интервенцијата на подвозјето.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #260 на: 22 Април 2017, 23:00:14 pm »
se razbirame...

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #261 на: 27 Април 2017, 15:07:02 pm »
Дечки имам сериозен проблем со предницата на Меганот која никако не можам да ја решам... Влече во десно старите гуми парче ја напраи десната гума ама и левата ја јаде на надворешен раб. Викаа амортизер може да е, па ајде мењај амортизери со буфери па виљушки 2 сменив па спони па гуми ганц нови и после секоја промена е одено на центрирање де кај оние Тихо де кај Мето де кај оноа стоката Џовани кај кружниот на партизанска. Проблемот е сеуште присутен влече во десно растура... Се плашам дека пак ќе се уништат гумите... Не знам веќе кај да се обратам преку ми е.... Предницата велат камен е ништо не и фали.... Совет чаре некој нешто?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #262 на: 27 Април 2017, 15:22:13 pm »
Пушти скен од центрирањето последно...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #263 на: 27 Април 2017, 15:27:59 pm »
За жал последен пат бев кај оној Џовани по препорака од мајсторот што мењаше виљуки а таа шупа батко нема такво нешто. Веќе коа не бива кај другиве пробуваш очајно секаде....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #264 на: 27 Април 2017, 15:32:42 pm »
Од искуство знам, дека ако им го посочиш проблемот, и Тихо и Мето ќе се погрижат да го најдат истиот. И покрај тоа што машините покажуваат дека колата е ок, ако не вози ок, слободно објасни им. Поготово вториве.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #265 на: 27 Април 2017, 15:33:29 pm »
Ја да прашам, кочниците во најдобар ред се? Да не завлекува десната шепа, па да ја влече цела кола во десно? 3 сервиси за центрирање ако работеле на колата и не нашле проблем...

Отсутен kirilsbmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 361
« Одговори #266 на: 02 Мај 2017, 17:01:58 pm »
Треба да отидеш на центрирање кај некој што ке може да ти даде детална слика за подвозјето, односно Camber, Caster and Toe, како за предни така и за задни тркала. Имав проблем на една тројка бмв влечеше на десно иако центрирањето беше ок (toe) ,проблемот беше што камберот на предното лево тркало беше -1,8 , додека на десното -0,7 , а со тоа и ми ја јадеше предната лева гума од внатре. После штелување  ги донесоа двете ко што треба  ( бројкиве не сум сигурен дека се точни ова од сеќавање пред некоја година)

пример беше нешто слично на ова

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #267 на: 05 Мај 2017, 23:13:10 pm »
Друштво молам за совет.

Воланот на ксарата благо мрда лево десно при кочење од над 110 на сат. Значи потенцирам само на кочење и само на кочење над оваа брзина. На педалата од кочницата не се чуствува никаква вибрација само на воланот, ниту пак се јавува ова мрдање на воланот ако кочам од помала брзина од оваа.

Инаку не е до баланс на гуми ја имам возено 190 по брзиномер никогаш не се чуствувало тресење или нешто слично. Ја однесов на технички и онака на брзина ја погледна и ми рече дека се е во ред и дека само десниот стабилизатор е “послаб“ малку.

Ја кренав предницата и на десното предно тркало има мала, ептен минимална луфта кога гумата ја фаќам позиција 12 и 6 часот. По ова и по други работи што ги видов ми делува дека јабучицата има луфта и ќе ја сменам секако. Само ми е дали е можно ова тресење на воланот да се јавува од јабучицата?

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 406
« Одговори #268 на: 05 Мај 2017, 23:49:40 pm »
Дечки, средував нешто кај предницата и колата мораше да оди на центрирање. На крај ми дадоа еден документ кој незнам како да го интерпретирам.

Дали е се во ред?

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #269 на: 06 Мај 2017, 00:09:31 am »
Лево ти се пред поднесување, во средина е колку треба да биде и десно е после поднесување
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата