Автор Тема: Центрирање на предница КАДЕ???  (Прочитано 110484 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
Одг: Центрирање на предница КАДЕ???
« Одговори #225 на: 06 Март 2017, 12:12:23 pm »
Nekoj da ne ima broj od tiho na ilindenska i dali prethodno treba da se zakaze?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Оди слободно, немора да закажуваш. Јас бев пред некој ден немаше никој, ама не сум задоволен како ја центрираа предницата. Сега воланот е малку на лево свртен за колата да оди право. Ако го исправам, бега на десно. Така да јас би ги заобиколил нареден пат и би одел кај Мето. И предходниот пат кога бев кај нив исто ја утнаа работата.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
« Одговори #226 на: 06 Март 2017, 12:36:08 pm »
Pa citav tuka pozitivni mislenja za niv pa zatoa sakav da probam kaj niv. Ne znam dali da odam kaj niv ili kaj Meto.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #227 на: 06 Март 2017, 12:52:42 pm »

Оди слободно, немора да закажуваш. Јас бев пред некој ден немаше никој, ама не сум задоволен како ја центрираа предницата. Сега воланот е малку на лево свртен за колата да оди право. Ако го исправам, бега на десно. Така да јас би ги заобиколил нареден пат и би одел кај Мето. И предходниот пат кога бев кај нив исто ја утнаа работата.
А пак мене кај Мето вака ми ја утнаа работата и наредно планирав да одам кај Тихо

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3906
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #228 на: 06 Март 2017, 12:54:40 pm »
Meriva-та, C2-ката и C4-ката ги носев на центрирање во Европа Гуми. Имаше некој купон на Групер, и супер си ја завршија работата.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #229 на: 06 Март 2017, 13:19:26 pm »
Кај има сервис Европа гуми? Да не праша што делови од предница имаат?

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3906
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #230 на: 06 Март 2017, 16:44:03 pm »
На Првомајска, идејќи од Центар у правец накај Драчево, после СуперТинекс, Супертрејд бензиската, од десна страна, на самата главна улица. За делови, не знам. Не менував ништо.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #231 на: 06 Март 2017, 18:12:53 pm »

А пак мене кај Мето вака ми ја утнаа работата и наредно планирав да одам кај Тихо
Незнам што да ти кажам, јеб*га се дешава. Изгледа сите станаа слаткари а не мајстори.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
« Одговори #232 на: 06 Март 2017, 18:22:02 pm »
Ekipo kako e poarno kolata da se nosi na centriranje, otkako ke se balansiraat gumite ili prethodno da se centrira pa posle toa da se balansiraat gumite, oti sakam i da gi rotiram  predni zadni gumi, pa zatoa prasuvam ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8964
« Одговори #233 на: 06 Март 2017, 18:27:31 pm »
Јас мислам дека за центрирање на предница нема тоа баш влијание. Гумите се балансираат независно ти после кај сакаш ставија напред назад.

Балансот е меѓу гумата и бандажот.

Ама ако грешам нека пише некој

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #234 на: 06 Март 2017, 18:40:44 pm »
И јас мислам така, бидејќи апаратурата со која мерат се монтира на бандаж, а не на цело тркало.

Иначе ме зачудуваат поплаките за центрирање на воланот. Како искусни возачи и сами знаете дека (скоро) секоја кола има степен на слободен од во воланот, и е многу тешко да се погоди центарот на тој слободен од кога возилото е стационарно. Затоа ќе се вратите на рекламација и нивна должност е да се корегираат.

Друга работа е ако воланот е 90 степени десно/лево а колата оди право, тоа е стварно за јавно дискредитирање на сервисот. Во поглед на двата сервиси кои се спомнуваат тука, луѓе кои ги познавам, а биле и таму и таму се задоволни.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #235 на: 06 Март 2017, 18:49:17 pm »
Волан може да е на страна и од крива гума

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #236 на: 06 Март 2017, 21:18:42 pm »

Незнам што да ти кажам, јеб*га се дешава. Изгледа сите станаа слаткари а не мајстори.
И кај Мето и кај Тихо ако им го посочите недостатокот, без збор ќе го отклонат. И едните и другите се искусни мајстори и до сега не сум имал никакви проблеми во комуникација, иако имале тешки предизвици поставени од моја страна.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #237 на: 07 Март 2017, 01:09:26 am »
Предходниот пат три пати се враќав и на крај ми рекоа дека улиците ни биле така нивелирани па затоа се појавувал тој проблем. Друга работа ако волан стои криво од крива гума ваљда не сум толку луд да не осетам во возење дека некоја гума е крива. Дури и да не осетам, они се тие што треба да ми посочат дека проблемот можеби е во гумите.

Sent from my 5051X using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #238 на: 07 Март 2017, 07:01:43 am »
Шо да кажам... ете, ти си имал другачие искуство од мене, за жал не позитивно.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #239 на: 07 Март 2017, 11:04:51 am »
Ниедна улица или автопат не е нивелирана да е рамна. Секогаш има некаков пад за да оди водата. Инаку ќе се вика езеро, а не улица.