Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1422577 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5921
  • Шо да пишам тука?🤔
Некоја помош, што да се напијам или во каква позиција да седам?
Имам проблем со 'рбетот средишниот дел. Најверојатно поради седење пред компјутер долго време со лоша позиција на главата (најверојатно наведната). Два дена не можам да се поместам... Досега не сум пиел апчиња и сум немал здравствен проблем, не ми се оди на доктор.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
Ранптен Дуо за болки. На 8ч се пијат ама на јаки болки јас сум пиел на 2,3ч.
Оди види што е проблемот, не можеш на слепо да правиш вежби што можеби не се за твојата мака.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
dikloduo + neuro bion
Po dolgo godishno du*enje so kicmata za da ne ti se vrakja bolkata pobaraj kineziterapija na gugle, imashe eden pdf i nimi praj gi barem preku den, inaku i da te namestat i fizikalna i se dzabe ko ne si ja odstranil pricinata.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
Причината е најверојатно работата...
Таква ми е, ама мора положбата да си ја прилагодам. Ионака немам работа воопшто само седам цел ден,(посебно овие два дена му е празник во Америка), барем можам да комбинирам. Најдов ибупрофен и се напив, ако ми е полошо до вечер ќе се напијам ранптен дуо или тоа Бицикле што го предложи, а ако не се среди до утре одам на доктор. Фала ви.

Инаку болката е како корона кога имав, само сега е изразено во средишниот дел од 'рбетот.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
скоро исти се лекојте, само работата е што кичмата ќе продолжи да ти се натиска,а  ти нема да осеќаш се' дур се сје*иш скроз, тие ти се колку да појдеш на лекар кај што ќе ти дајт соодетна физикална терапија и пропратно ќе ти кажит кој вежби конкретно да ги прајш.
ТР пак работи, но ќе ги прајш и ежбите, на 1-2 саати некои расртегња ќе прајш итн итн...

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • MadaFunker
Практикувај да стануваш и да се растегнуваш на секој 30-45мин, главата чувај ја во линија со рамената, истегнување на вратило. Исто можеш да си земеш стоечко биро малку да ја разбиеш седечката позиција.
New blood of old school

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
И прописна столица за седење чим ти е таква работата.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
Прописна е столицата, јас не сум...

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
Да не е течна само.

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
Ќе звучам како фемина, ама морам.  :)
Имам мака со лицето, поточно, после бричење цел се исфрлувам и црвено ми е лицето наредни 5/6 саати. (Имам канта брада, оштра) Пробав со класичен брич, па бикче со 1,2 ножа, ама џабе. Постои ли некоја крема/помада/лосион за после бричење, што намалува иритација или воспалување?
(моментално имам 3 комада од веро купени, ама џабе)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
Може се нафрлаш од тоа алкохолот во лосионот. Пробај безалкохолен ако воопшто има кај нас.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Фрли тоа срање, купи тример.

Мора ли па мазно као тепсија да биде?
Одамна е пројдена таа мода...
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3478
Не се бричи контра, истиот проблем го имав.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5175
  • Пиши лаже
Последниве 5,6 години се бричам само со машинка и немам таква мака. Инаку, порано после бричење со брич (исто имам доста остра брада) секогаш сум се мачкал со ракија. Избричи се, намачкај ракија, Почекај 10 тина минути и пак уште еднаш и после ставај некој лосион ако користиш.

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Послушај го @Nandor The Relentless земи си Philips OneBlade. Претходно користев најчесто класичен тример, во комбинација со машинка за бричење philips кога требаше да бидам ептен „среден“ (свадби и погреби), ама откако го измислија ова уанблејдов, супер е за секојдневно средување. Не е баш „газе мазно“, ама е како во 5 саат попладне после сабајлечка тасма. :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.