Автор Тема: 2021 Volkswagen Arteon Shooting Brake Facelift Elegance+  (Прочитано 6511 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6436
Одг: 2021 Volkswagen Arteon Shooting Brake Facelift Elegance+
« Одговори #105 на: 06 Ноември 2024, 08:29:51 am »
Мнооогу грдо изгледа

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #106 на: 06 Ноември 2024, 08:32:33 am »
Бегај што подалеку од кинеска реплика безразлика колку добро изгледа.
Nekoja posebna pricina ili e samo muabet onaka.
Nema da imenuvam koj, no eden vraboten, mislam shefce bese nekoe od firmite koi prodavaat gumi i felni(ne-kineski) dodeka sedevme na CPU i baravme niz katalog razgovorno mi kaza deka ne se do tolku losi kako sto gi pravat, i deka i so nivnite italijanski i germanski modeli ima slicni iskustva. JAs se iznenadiv da konkurent toa go kazuva i seriozno me natera da razmislam.

A drugo, gledam niz slikite kaj ovoj Nebi Holding od Gostivar sekakvi vozila sto neretko se preku 80k EUR vo vrednost pa stavaat vakvi felni i kako leten set koj se vozi poveke vo godinata neli.

Za 2500+km po sezona mislam ke brkaat rabota i ovie, prva opcija sekako e od Germanija Sebring ama se potesko odi organizacija da se doteraat tuka, se prodavaat pred se so se gumi, pa rizik dali "stvarno" ke gi protnat preku granica pa ovo pa ono...

@zoki, mislam i jas deka ke go lici epten, za probuvanje ete sliki pogore, iako mislam toj na slikata e minimum 19ka, im pisav pa cekam da mi odgovorat denes.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #107 на: 06 Ноември 2024, 08:45:37 am »
Mi gi preporacaa Nebi Holding od Gostivar.
Razgleduvav nesto od avtomobilite koi se odlucile da kupat felni od kaj niv i bogami ima S klasa 22ra model, A7 ca 22ra, i stom takvi auta montiraat kaj niv ima nesto tuka  :)

Не ти е тоа мерило, кај нас на такви коли ќе видиш најчкарт кинески гуми, тоа не значи дека „штом такви монтираат има нешто тука“ :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10940
  • 430i
« Одговори #108 на: 06 Ноември 2024, 08:58:19 am »
кај нас нормално е да се дадат 100К еур за кола и да се накити со кинезарија 22-ка бандаж со кахланд гуми за 1.500 еур.

можеби и нема да имаш проблем, ама можеби и никогаш нема да успееш да ги нацентрираш
ако па недајбоже дојде до проблем, трошокот ќе биде многу поскап од заштедата споредено со ОЕМ или бренд бандаж

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3253
« Одговори #109 на: 06 Ноември 2024, 09:22:27 am »
Бандажов мислам дека ќе ја отвори колата и ептен добро би легнал. Има опција да пробаш?

Не само што ќе ја отвори колата, ќе ја отвори и предницата.

Отсутен andrejnaumovski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 911
« Одговори #110 на: 06 Ноември 2024, 10:39:22 am »
кај нас нормално е да се дадат 100К еур за кола и да се накити со кинезарија 22-ка бандаж со кахланд гуми за 1.500 еур.

можеби и нема да имаш проблем, ама можеби и никогаш нема да успееш да ги нацентрираш
ако па недајбоже дојде до проблем, трошокот ќе биде многу поскап од заштедата споредено со ОЕМ или бренд бандаж

Кога ги монтирав моите бандажи новите на 335ката, во исто време дојде еден со AMG GT63 и монтираше 21 инчни турски Arceo бандажи. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #111 на: 06 Ноември 2024, 10:43:24 am »
Razgleduvav nesto od avtomobilite koi se odlucile da kupat felni od kaj niv i bogami ima S klasa 22ra model, A7 ca 22ra, i stom takvi auta montiraat kaj niv ima nesto tuka  :)
Запазувај и какви гуми има на бандажот, тоа многу ќе ти каже.

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 495
« Одговори #112 на: 06 Ноември 2024, 11:09:36 am »

Некои BATMAN или нивната конкуренција :)
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5498
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #113 на: 06 Ноември 2024, 12:03:54 pm »
Za zal na slikite ne moze da se vidi :D
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6362
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #114 на: 06 Ноември 2024, 13:08:05 pm »
По дуќанот изгледа Таурус.  :D

Отсутен Dule_

• Редовен
  • Пораки: 2994
« Одговори #115 на: 06 Ноември 2024, 13:50:18 pm »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17441
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #116 на: 06 Ноември 2024, 13:54:48 pm »
Барај половни бандажи, ОЕМ, кои ќе одиш да ги погледнеш во живо и ќе ги најдеш жиговите од производителот.

Разликата од кинез до ОЕМ може да биде останување на пат зошто кинезот експлодирал од дупката, а ОЕМот се искривил и сте продолжиле до дестинација.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14229
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #117 на: 06 Ноември 2024, 14:15:02 pm »

Кога ги монтирав моите бандажи новите на 335ката, во исто време дојде еден со AMG GT63 и монтираше 21 инчни турски Arceo бандажи. :)
Жими се,би возел Амг Гт 63 со турски бандаши.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен andrejnaumovski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 911
« Одговори #118 на: 06 Ноември 2024, 14:44:50 pm »

Жими се,би возел Амг Гт 63 со турски бандаши.

До првата дупка што ќе ја фатиш со 200. 😂

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8868
« Одговори #119 на: 06 Ноември 2024, 17:50:09 pm »
Neznam so ke frlash pari koga imash vtora kola so zimski gumi ako zatreba. Ako padnat snegovi ja ovaa kola ni so Michelin Alpin da e ne bi ja izvadil od garaza 😂