Автор Тема: Патарини - ТАГ уред  (Прочитано 149072 пати)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7267
Одг: Патарини - ТАГ уред
« Одговори #1275 на: 04 Август 2026, 22:25:35 pm »
Што е санкцијата во таков случај да се прошлепаш на сметка на друг ?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8363
  • Плинаш!!!
« Одговори #1276 на: 04 Август 2026, 22:37:19 pm »
Ќе му стигне писменце дома.
Едит: Ако добро те разбрав ти си поминал уредно а он ти бил залепен на браник и влегол во прекршок. Ако е така, ќе го посети мвр.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7267
« Одговори #1277 на: 08 Август 2026, 11:41:36 am »
Ќе му стигне писменце дома.
Едит: Ако добро те разбрав ти си поминал уредно а он ти бил залепен на браник и влегол во прекршок. Ако е така, ќе го посети мвр.

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Да, јас бев прв во Мтаг лентата а тој беше залепен позади мене, титна мојот Мтаг, се отвори рампата и тој заедно со мене помина.

Него дали успевате да се најавувате откако ке се одјавите од: https://telekom-toll4all.enp.mk/
Мене не ми дава никакво поле за внесување на user и password откако ке се одлогирам.

Морам првин тука: https://telekom.enp.mk/#/
И потоа да одам повторно на тагот за регистрација на отворен балкан, таму ми го дава линкот за toll4all и така ме најавува.

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2942
« Одговори #1278 на: 08 Август 2026, 14:02:12 pm »
Нема директно логирање на првиот линк, редиректира на него од вториот.
ОК е вака пошто се избегнува двоен портал/двојно логирање/изложеност на пробивање.

Отсутен Abertzale

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #1279 на: 11 Август 2026, 12:23:15 pm »
А со српскиот таг што стана? Може тука да се купи пак?

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2187
« Одговори #1280 на: 12 Август 2026, 23:43:17 pm »
понделников кога се враќав од грчка на две патарини навака со м кард ги чекав странците да се вракат назад зошто дефинитивно е збунувачки за нив поимот м-кард

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7386
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1281 на: 13 Август 2026, 07:50:41 am »
И за мене беше кога прв пат се сретнав со него, ама не се осмелував да одам да пробам со картичка, туку искористив интернет да се едуцирам. Ама на некои луѓе денешно време да постават прашање на мајчиниот јазик на телефон им е тешко.

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 331
« Одговори #1282 на: 13 Август 2026, 10:12:14 am »
понделников кога се враќав од грчка на две патарини навака со м кард ги чекав странците да се вракат назад зошто дефинитивно е збунувачки за нив поимот м-кард

Тоа е бидејќи како за многу работи, пробуваме да измислиме топла вода. Пример MTAG работи и на MCARD, MTAG секогаш работи на последни две патарини дури иако знак за човек итн...

Наједноставното решение е следно, стави две икони (човек и дигитално) како низ цела Европа.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1283 на: 13 Август 2026, 22:51:54 pm »
Денес на патарина пред белград сите ЕНЦ ленти заглавени од „странскиве“ таленти. А кога ќе влезеш со ТАГ на автопат во србија нема после избор со пари да платиш така да си почекав доста дур го одзатнат редот.

Отсутен Abertzale

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
« Одговори #1284 на: 14 Август 2026, 08:46:59 am »
Која е веројатноста да го прават тоа намерно? Мислам повеќето се гастарбајтери и би требало да се запознаени со правилата.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7889
« Одговори #1285 на: 14 Август 2026, 13:35:27 pm »
Која е веројатноста да го прават тоа намерно? Мислам повеќето се гастарбајтери и би требало да се запознаени со правилата.

Силно сакам да верувам дека нема до толку глуп народ. Али...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15253
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1286 на: 14 Август 2026, 13:46:14 pm »
Пред некој ден на враќање од Грција неколку коли(грчки,романски,албански рег.таблички) свесно одеа на таг лентата иако немаа таг па се направи застој дур излезе човек да им наплати.
Среќа се најде човек тука во бараката,да немаше ќе се направеше уште поголем застој.
Дел од нив сакаа да се направат паметњаковци и да се пикнат преку ред во колоната и не им беше дозволено,а дел не се ни обидоа да се пикнат во колоната за наплата.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1268
« Одговори #1287 на: 14 Август 2026, 13:59:06 pm »
Чек, чек, има казнен билет ..зошто не го користат.
Јас никогаш не сфатив да жртвуваш и 1000 денари(а за кола не е толку, мислам дека 20% од вредноста на регуларна патарина).