Автор Тема: BMW X1 20d xDrive  (Прочитано 3241 пати)

Присутен andrejnaumovski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 915
Одг: BMW X1 20d xDrive
« Одговори #30 на: 07 Октомври 2024, 14:46:30 pm »
Направен мал сервис на 154к, пројдени 12к, сакав на 10к да направам ама не стигнав. Уље 5-30 Castrol LL и Filtron филтри. 100е со работна рака со тоа што имав попуст на уље и филтри. Уље нема потрошени ни 1 грам, колку ставив претходно, толку извадив, ме исплашија претходно мајстори дека троши уље, ама изгледа тоа на после 300к. :)
Дали Џеповски прифаќа да сервисира со твои делови (уље, филтри)?

Драги да, Тони не.

Контакѕ од тој Драги? На Гоогле искаца само еден, на ул.Илија Димоски 30 ?!

Тој е Драги. Тони е во Центар кај АМСМ.

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 217
« Одговори #31 на: 07 Октомври 2024, 15:13:14 pm »
Направен мал сервис на 154к, пројдени 12к, сакав на 10к да направам ама не стигнав. Уље 5-30 Castrol LL и Filtron филтри. 100е со работна рака со тоа што имав попуст на уље и филтри. Уље нема потрошени ни 1 грам, колку ставив претходно, толку извадив, ме исплашија претходно мајстори дека троши уље, ама изгледа тоа на после 300к. :)
Дали Џеповски прифаќа да сервисира со твои делови (уље, филтри)?

Драги да, Тони не.

Контакѕ од тој Драги? На Гоогле искаца само еден, на ул.Илија Димоски 30 ?!

070 221 930 - Замена на масло и филтри околу 3.000 МКД

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1779
« Одговори #32 на: 07 Октомври 2024, 15:18:57 pm »
3000 денари само за промена на масло и филтри?? Многу некако, како да не му се работи на Драгче :D

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
« Одговори #33 на: 07 Октомври 2024, 15:38:45 pm »
3000 денари само за промена на масло и филтри?? Многу некако, како да не му се работи на Драгче :D

Не е ефтино. Ама пак од друга страна мене ми прегледа и подвозје, а она што ми е битно е да го слушне ланецот на прво палење (после промена на масло) за да се види дали има знаци за промена. Друго што ми се допаѓа е што работи сам, па знаеш дека тој има работено на колата, а не некое дете, што барем мене лично ми дава некоја дополнителна сигурност. Па така, со оглед дека е еднаш годишно тие 1.000 - 1.500 денари плус ги давам поради тоа.

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1009
« Одговори #34 на: 07 Октомври 2024, 16:14:47 pm »
500 денари е мал сервис во Куманово. Нема ништо специјална работа во колата, да имам канал и сам ке си сменам се.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5666
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #35 на: 07 Октомври 2024, 16:18:44 pm »
300-500 во Прилеп, плус детална проверка на подвозје. Багатела.

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
« Одговори #36 на: 07 Октомври 2024, 16:43:19 pm »
Во СК одамна нема за 500 (барем јас како знам). Знам дека нема специјална работа. И јас сам сум менувал. Но, ако сум дал 20к+ за возило, кај не отишле 2.000 денари годишно за тоа. Плус за целата работа добиваш писмен извештај во коверт со печат. Кога ќе дојде за продажба и тоа може да има улога посебно кај луѓе што ценат.

Присутен andrejnaumovski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 915
« Одговори #37 на: 07 Октомври 2024, 17:20:52 pm »

Не е ефтино. Ама пак од друга страна мене ми прегледа и подвозје, а она што ми е битно е да го слушне ланецот на прво палење (после промена на масло) за да се види дали има знаци за промена. Друго што ми се допаѓа е што работи сам, па знаеш дека тој има работено на колата, а не некое дете, што барем мене лично ми дава некоја дополнителна сигурност. Па така, со оглед дека е еднаш годишно тие 1.000 - 1.500 денари плус ги давам поради тоа.

Кај Тони беше 2000 сега последно. Не се сеќавам дали ѝ правеше нешто друго на колата или само уље, филтри и генерална контрола.

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
« Одговори #38 на: 07 Октомври 2024, 17:27:57 pm »

Кај Тони беше 2000 сега последно. Не се сеќавам дали ѝ правеше нешто друго на колата или само уље, филтри и генерална контрола.

Ама Тони не ти дозволува твои филтри и масло кои кај него се поскапи, така да кога ќе видиш исто ти е.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2153
« Одговори #39 на: 07 Октомври 2024, 19:13:49 pm »
1000ка веќе за добрутро веќе скоро секаде низ Битола. За сите филтри и масло и проверка на дијагностика демек ресетирање на сервисен интервал. И тоа по можност со негови делови.
Јер малку работната рака и плус да има маржа. И само тоа сакаат да работат брзи и лесни пари сакаат.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1068
« Одговори #40 на: 07 Октомври 2024, 23:00:09 pm »

Имаш ти изгледа одпојќе некое денарче чим ти се дава 50е за масло и филтри...

Отсутен lawyer204

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #41 на: 08 Октомври 2024, 01:37:55 am »
Da, premnogu e 3000 za raka, vo Tetovo e 4-600, i toa e relno i spored tezinata na rabota i spored potrosenoto vreme. I ja licno smetam mnogu e podobro da stavam vrvno ulje (LL4 od L&M, Castrol, Mobil 1 i sl.) i Hengst ili Mann filtri i da dadam 500 za raka, otkolku 3000 za raka i poslabo ulje so Filtron, pa makar pritoa 5 potvrdi so pecat mi dale :)

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
« Одговори #42 на: 08 Октомври 2024, 09:58:09 am »

Имаш ти изгледа одпојќе некое денарче чим ти се дава 50е за масло и филтри...

хаха, напротив, не сум имотен човек, но ете кај него ја носев пред да ја купам, па и сервисот се одлучив да биде таму.