Автор Тема: BMW X1 20d xDrive  (Прочитано 4278 пати)

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6746
  • Бенве сие бенве
Одг: BMW X1 20d xDrive
« Одговори #45 на: 13 Декември 2024, 10:53:39 am »
За Xdrive не е препорачливо да се променат само 2, да се различен бренд и да се импровизира со димензии.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1023
« Одговори #46 на: 13 Декември 2024, 11:36:21 am »
Сега треба да фрлам 4 нови гуми, да ставам 4 нови исти ? Иста димензија се, се исто, само различен бренд напред и назад.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #47 на: 13 Декември 2024, 11:43:47 am »
Нешто се фрла, или трансфер бокс или гуми :) види прочепкај по интернет, знам за мојата 5ка беше така, сите 4 комплет.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
« Одговори #48 на: 13 Декември 2024, 11:58:46 am »
Нешто се фрла, или трансфер бокс или гуми :) види прочепкај по интернет, знам за мојата 5ка беше така, сите 4 комплет.

I za negovata e taka. Ponovite X-Drive se po-robustni ama seuste si patat od istata bolest so razlicni dimenzii razlicni gumi razlicen proizvoditel. Edna od pricinite zasto nikogas ne bi kupil X-Drive.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1008
« Одговори #49 на: 13 Декември 2024, 13:08:07 pm »

I za negovata e taka. Ponovite X-Drive se po-robustni ama seuste si patat od istata bolest so razlicni dimenzii razlicni gumi razlicen proizvoditel. Edna od pricinite zasto nikogas ne bi kupil X-Drive.

Скоро сите системи за погон на сите 4 бараат да имаш ист периметар на тркала напред и назад, не е уникатно за Xdrive. И за Quattro е исто пример. Можеш различни димензии на бандаж, различна ширина на гуми само мора обиколката на тркалата да е иста на сите 4 страни.

Причината зошто се препорачува сите 4 гуми да се менуваат и да се ист бренд е затоа што иста димензија гуми од различни производители може да имаат различна шара и дебелина и со тоа да влијае минимално на вкупната обиколка. Иако мислам дека до 1% разлика измеѓу предни и задни има толеранција. Така да ако предните се две исти и се иста димензија со задните не би требало да има проблем. Ова е на свој ризик, секако.
« Последно менување: 13 Декември 2024, 13:13:37 pm andrejnaumovski »

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #50 на: 13 Декември 2024, 21:19:17 pm »
Пропушти да кажеш дека има ознака ѕвезда за да е дозволена за Х-драјв. Има многу видеа каде што иста димензија гуми од ист производител немаат ист обем и прават проблем. Следам еден бугар Геровски мотоспорт и пред некое време имаше добро видео на темата.

Еве го линкот ако некој го интересира.

https://www.facebook.com/share/v/19hhqXMe2K/?mibextid=wwXIfr

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1008
« Одговори #51 на: 14 Декември 2024, 00:37:17 am »
Пропушти да кажеш дека има ознака ѕвезда за да е дозволена за Х-драјв. Има многу видеа каде што иста димензија гуми од ист производител немаат ист обем и прават проблем. Следам еден бугар Геровски мотоспорт и пред некое време имаше добро видео на темата.

Еве го линкот ако некој го интересира.

https://www.facebook.com/share/v/19hhqXMe2K/?mibextid=wwXIfr

Тоа не би требало воопшто да е проблем. Повеќето БМВ сопственици вклучително и јас ги менуваат фабричките ранфлет ОЕ гуми со не-ранфлет. Мислам дека до сеа ќе имавме многу повеќе заебани трансфер кејсови ако беше задолжително да возиш ОЕ ранфлетс.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #52 на: 14 Декември 2024, 06:45:13 am »
Ти стави различни димензии но се поклопуваа висински. Јас 4год ја возев 5ката и од мое искуство знам дека гумите моѓат да направат проблем. Полно е по интернет и други мислења како моето. Секој си проценува сам за себе како ќе прави.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1132
« Одговори #53 на: 14 Декември 2024, 08:54:00 am »
ескимо, добар избор. Јас возев и возам eskimo и сум ОК. Едино што сум возел на кола и имало драстична разлика биле мишелин. Пример моментално возам toyo зимски, нема баш нешто оауч, па да ги доплатам тие 2 и нешто разлика за 4 гуми од sava. Менував гуми 2021 и разликата беше толку. И ајде реков да пробам тоyo.