Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 614242 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
Уште го терате муабетов за патосниците?

Како и сѐ друго на светов, сѐ си има намена. Така, лето - платнени, зимо - гумени. Чао, решен проблем.

А дека ви се чисти платнените патосници само со чукање од тркало, ако се лажеме.

Платнена патосница нема да биде никад почиста од гумена. Факт.

Гумена патосница никад нема да изгледа подобро од платнена. Факт.

Патосница е да го заштити теписонот од колата, без разлика дали е ирански, ирачки, персиски, египетски, ѓупски и сл. Факт.

Лично, најмногу ме плаши мирис на влага на теписон. Ај, патосницата е заменлива. Теписонот од колата, not quite.

Има ли некој искуство со новите подебели патосници од самад кои се со гумена подлога?

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5916
  • Шо да пишам тука?🤔
Си нарачав денес 4x4L Addinol Super Light 5W40 за 7,728 ден. Литар е 483 денари, доставата јебе инаку набавна е 309 ден/Л. 45€ е доставата до Грција, маслото 80€ .
Нарачано од oil-shop24.de, истиот газда е на motoroel-billiger.de, vectol.de и addinol-shop.de т.е legit е страницата.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
So ne prasa prethodno, ne e kujznae sto. Kratok interval na zamena ima inace pocnuva da go trosi. Mada relativna rabota e toa kratko

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Менувам на 5-7 илјади километри. Моментално сум на околу 7,300км од последната промена (за неполни 5 месеци) и не одам на пат без да го променам маслото. Ептен сум пицајзла за тие работи. Мада секое масло толку ми го троши. Имам многу гареж и талог од претходно користени лоши масла, па гледам по форуми Адинолот добро чистел, дури и малку чудно за опелов мотор да се исчисти само со масло.

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Има ли некој искуство со новите подебели патосници од самад кои се со гумена подлога?

Не со најновите ама од пред скоро 7 години такви порачав подебели со гума. Кај гасот каде што стои петата е истрошена малку ама не е скината, и гумата од назад е цела.
За лежење не се 100% како на дизел мислам петексот, или кој имаше?, ама ок е разликата според мене.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1002
Си нарачав денес 4x4L Addinol Super Light 5W40 за 7,728 ден. Литар е 483 денари, доставата јебе инаку набавна е 309 ден/Л. 45€ е доставата до Грција, маслото 80€ .
Нарачано од oil-shop24.de, истиот газда е на motoroel-billiger.de, vectol.de и addinol-shop.de т.е legit е страницата.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Како нарачуваш до Грција, може во порака да ми пишеш?

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1836
со crago.line немате пробано како иде им стои дека носат од германија до тука и нарачки од аутодок? ако има некој искуство нека сподели

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5916
  • Шо да пишам тука?🤔
Имав ценовник сликано, но во стариот тел (овој го најдов на форум). Едноставно не вреди според мене.
Цитат
• 300 до 1kg = 13€
• 1kg до 3kg = 19€
• 3kg до 5kg = 29€
Дополнителни услови:
• За фактури над 150€-500€, се плаќа дополнително 3% од вредноста на фактурата.
• За фактури над 500€, се плаќа дополнително 5% од вредноста на фактурата.
• За парфеми и тоалетни води, за фактури над 200€, се плаќа дополнително 5% од вредноста на фактурата.
•Ценовникот е до кај нашиот магацин Тетово, за други градови праќаме преку карго +130 ден.

Едит:
Еве за над 5кг

Цитат
• 5kg до 7kg = 45€
• 7kg до 10kg = 51€
• 10kg до 15kg = 63€
• 15kg до 20kg = 71€

Дополнителни услови:

• За фактури над 150€-500€, се плаќа дополнително 3% од вредноста на фактурата.
• За фактури над 500€, се плаќа дополнително 5% од вредноста на фактурата.
• За парфеми и тоалетни води, за фактури над 200€, се плаќа дополнително 5% од вредноста на фактурата.
« Последно менување: 29 Ноември 2024, 17:02:56 pm nestor04 »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
Одг: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили
« Одговори #3936 на: 02 Декември 2024, 00:51:04 am »

Не со најновите ама од пред скоро 7 години такви порачав подебели со гума. Кај гасот каде што стои петата е истрошена малку ама не е скината, и гумата од назад е цела.
За лежење не се 100% како на дизел мислам петексот, или кој имаше?, ама ок е разликата според мене.

Претпоставувам не прошутаат вода или перфорирана е гумата? Се мислам да земам па дали сега или на пролет.

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3937 на: 02 Декември 2024, 08:05:14 am »
Не се 100% водоотпорни, да ја периш на ѕид ќе пушти вода од задната страна, ама за нормално користење со водени чизми, снег и слично, нема проблем, не пропушта, се задржува на тепих, и една чаша вода да истуриш нема да префрли од другата страна, секогаш ми била сува оддолу. А и пошто е подебел тепихот, рачунај ко ќе ги периш другиот ден ставање, или сонце убо/ ветер ако начекаш за истиот ден, ама по неколку часа.

Гумата не е перфорирана, туку е како со воздушни џебови, не е хомогена како кај гумените патосници.

Отсутен shelby

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
« Одговори #3938 на: 02 Декември 2024, 14:24:19 pm »
Што мислите за ваква дигалка од no-name производител? Видов некој оглас ја даваат 6500 ден. Ќе ја користам колку да кренам за да поставам држачи.

Прашав и во Premium Tools ама се потрошиле и до јануари/фебруари нема да им стигнат нови залихи...

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
« Одговори #3939 на: 02 Декември 2024, 14:34:54 pm »
Баш ти треба нископрофилна?
Имаш од нормалните по упола цена.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен shelby

• Почетник
  • *
« Одговори #3940 на: 02 Декември 2024, 14:43:22 pm »
Не сум стручен ама сметам попрактична е дека ќе можам од напред и назад да го кревам возилото.
« Последно менување: 03 Декември 2024, 00:29:41 am shelby »

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1836
« Одговори #3941 на: 02 Декември 2024, 14:45:23 pm »
Што мислите за ваква дигалка од no-name производител? Видов некој оглас ја даваат 6500 ден. Ќе ја користам колку да кренам за да поставам држачи.

Прашав и во Premium Tools ама се потрошиле и до јануари/фебруари нема да им стигнат нови залихи...

Имаше некој член наш земено од илинден на велмар аутомотив побарај им понуда мислам по пристојна цена имаше пирашано членот

Отсутен shelby

• Почетник
  • *
« Одговори #3942 на: 02 Декември 2024, 14:56:15 pm »
Прашав во велмар - ми дадоа понуда за Grubber дигалки но најевтината е 200 евра.

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5855
« Одговори #3943 на: 02 Декември 2024, 15:00:19 pm »
Еве ти нормална...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6151
« Одговори #3944 на: 02 Декември 2024, 15:34:56 pm »

Доколку си во можност, терај со ниско-профилната.

Сега да треба да купувам (што најверојатно и ќе го направам), обичните нема да ги земам во предвид.