Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 897372 пати)

Отсутен nestor04

• Легенда
  • Пораки: 7032
  • Шо да пишам тука?🤔
Само толку?  ;D
Филтри за воздух нешто? За што ти е елф 10-40?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7838
  • French diamond
Доста му е, филтер за воздух сменав пред 2 сервиси, свеќици треба да проверам кога, ама сменети се. Елфот е за Пежовчето, 107 со 1.0 мотор, се погоди за мерак машала, само масло на 8-10К и пичи.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3521
  • Хюндай Тюсон
Корола со раткапни не ја бива ама тојота ајго кибритарка со 1.0 топ е викаш а? :D

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
Wtf ? Прво Пежо 107 е, второ нормално дека е со раткапни пошто е кола за дрнкање и возење без замарање, затоа е и платена 1500€, а не 25500.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3521
  • Хюндай Тюсон
Прво, научи дека е тојота ајго. Второ, за некој королата од 25к со раткапни е за дрнкање и возење без замарање.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
Многу нормално, се што е на раткапни е за дрнкање и не е сигурно на човек што е ентузијаст и сака колата да  му изгледа добро. Само за превоз од А до Б.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5491
  • Пиши лаже
Купена од титаниум, секоја чест за крпата...

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен nestor04

• Легенда
  • Пораки: 7032
  • Шо да пишам тука?🤔
Нарачано од amayamа сите дихтунзи кои се потребни при промена на knock sensors (имам инсталација и некои дихтунзи на усисна грана веќе) и valve cover gaskets плус дихтунзи пред катализатор, некаде имам leak. Вкупно 110+ парчиња, 262.42 евра од Јапонија + 39.98 достава и некоја worry free царина од 102.55 евра, плус дихтунзи од UAE во вредност од 5.56 евра + 17.81 евра достава + 6.23 евра царина, вкупно 434.55 евра. Мислам дека овој пат ја претераа со царина, порано можеше директно на федекс/упс да си платиш царина, а сега за дел од 5.56 евра треба да платам 6.23 евра царина што ми е потполно нелогично.
Сега уште мајстор да најдам кој би се нафатил да ги смени  ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4248
Требало од Солун да порачаш, ќе вратеше и данокот ем...
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34556
  • Таков е животот... јебига
Да се спремиме троа за нареднава година. Auto-doc.at се мајстори. Порачано во Саботата, денес на врата.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7429
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Купени 4 зимски од купигуми со 5% онлајн попуст (4450ден една дојде). До пред некој месец имаа и дополнителен 5% попуст и пропуштив уште 800ден заштеда,
можеби беа 2025-та и ќе беше поарно оти овие сега се ДОТ 2726 и смрдат корнат.

Се јавив и во мотоцентар, пошто купигуми.мк се истите, и 4650ден од гума ми кажаа со 400ден од тркало монтажа со нов вентил. Попуст не спомнаа.
Дигитронот викаше така не се исплаќа, плус вентил не ми треба оти ми се со сензори, па ќе монитрам кај локален вулканизер за поефтино.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45224
  • Il Moderatore
овие сега се ДОТ 2726 и смрдат корнат.

Не ги чувај во дневна, изнеси ги на тераса. :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

There’s nothing better than driving a car you fixed

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7429
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Мора под кревет, на суво и темно место, на собна температура, инаку ќе се расипат.  ;D

Вгаража се така рандом исфрлени, планирав да ги монтирам совреме и ги оставам на своето место во визбата, и да си го чекаат денот,
ама ќе ја смрдат цела куќа, сега вака морам да чекам зимска сезона и гужви за дирек на кола да одат и летното тркало резерва, инаку вбагажник ако ставам сега едно тркало од овие 10 елки не помагаат.