Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 614199 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
Одг: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили
« Одговори #3960 на: 03 Декември 2024, 11:53:46 am »
Ананас најмалце се криви во ситуацијава, каргото секој ден доага зима пратки за ананас дали елс или тотал, кривицата е до нив пошто немаат капацитет за да ја испорачаат робата... Исто така и фирмата што е "огласена" на ананас може да не ги спрема истиот ден пратките кога е нарачана робата, него после 3 дена...

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7827
  • Плинаш!!!
« Одговори #3961 на: 03 Декември 2024, 16:02:11 pm »
Каргата низ мк кубурат со вработени. Газдите сакаат со минимална плата работникот да му работи 2-3 смени. Порано имав еден познаник работеше во некое карго и рокот на испорака беше 24 часа во цела МК. Буквално ако нарачаш нешто денес до 12 часот другиот ден до 12 часот пратката мора да биде кај тебе. Принципот убав, функционираа 6-7 месеци ама рикнаа поради платите на вработените.

Со сув гз риба не се фаќа.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5916
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3962 на: 03 Декември 2024, 16:19:14 pm »
Не е само кај нас така, еве ми заглави пакетот од DHL некаде во близина на Нирнберг…
Али како и да е побрзо ќе помине 1600+ километри отколку пакетот од Скопје до Прилеп кој го чекав 5 дена.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #3963 на: 03 Декември 2024, 19:20:13 pm »
Ништо дајте уште двајца со комбе и да отвориме карго

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6442
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #3964 на: 04 Декември 2024, 07:47:23 am »
Буквално ако нарачаш нешто денес до 12 часот другиот ден до 12 часот пратката мора да биде кај тебе.

Taка работи Карго Експрес, поручеква да ти го испратам од Битола, другиот ден ќе ти стигни до база кај тебе. Ама јас треба до база да одам а и ти.

Е сега со ЕЛС сакаат електронски да ја направат нарачката од столица, и некој друг да ја земи, и до дома/работа на секој да му ја донеси,
а тие со 3ца вработени и во базата е како бомба да паднало.  ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3965 на: 04 Декември 2024, 08:02:04 am »
Од Ананас два пати порачав, два пати откажаа.
Ги избришав, крај.

Карго експрес го користам интензивно 3 години веќе праќам преку нив по неколку пакета дневно, не дека немам проблеми ама од база до база е екстра ефикасно.
Навечер трга пратката, сабајле кај 10,00 ти е во база во било кој град. Како така се добиваат на телефон и прават ургенции на мое барање. Проблеми со куририте има, кој будала кој терсене, во секој град различно. Е сега и ние што очекуваме пратка треба малку да се потрудиме, курирот еднаш ќе ти ѕвони и толку, тој е принципот.

Моето искуство со ЕЛС е ко је јебо јебо је, ја се у суботу удајем. Ако не си на располагање моментот кога ѕвони курирот, после можеш кај сакаш да ѕвониш. ќе ти кренат слушалка под 40% веројатност. На работа од 10,00 доаѓаат, кога ќе дојдат курирот тргнал веќе, пратката е во базата... Барем според мене за Кавадарци.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #3966 на: 04 Декември 2024, 14:17:42 pm »
Буквално ако нарачаш нешто денес до 12 часот другиот ден до 12 часот пратката мора да биде кај тебе.

Taка работи Карго Експрес, поручеква да ти го испратам од Битола, другиот ден ќе ти стигни до база кај тебе. Ама јас треба до база да одам а и ти.

Е сега со ЕЛС сакаат електронски да ја направат нарачката од столица, и некој друг да ја земи, и до дома/работа на секој да му ја донеси,
а тие со 3ца вработени и во базата е како бомба да паднало.  ;D
Само да стига, па за до база чоек ќе се организира некако.

А за елс истиот впечаток го имам. Ми се јавуваат дека ми стигнала пратка од али и им викам во близина сум за 5мин кај вас сум. Отидов одма, ама нив 40 минути им требаше да ја најдат пратката. Собиче едно 2x2 а внатре како бомба да пукнало.

• Сениор
« Одговори #3967 на: 05 Декември 2024, 08:06:07 am »
Aj аирлија, и кај нас конечно да порачаш нешто и да го земиш кога ти одговара и од каде.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #3968 на: 05 Декември 2024, 08:29:59 am »
Би требало доставата да е поефтина вака.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43712
  • Il Moderatore
« Одговори #3969 на: 05 Декември 2024, 10:48:38 am »
Не мора да е пофтина, само да не се бркам со доставувачот „еве ја пред куќа сум“ „Ама чоек, ја на работа сум шо да ти праам сеа?“ „Е па ај утре ако не задутре“

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5916
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #3970 на: 05 Декември 2024, 10:58:46 am »
Тоа најмногу го мразам, од база може да ја земам дури нареден ден. Затоа секогаш до база нарачувам (често сум надвор од дома тој период), на неполни 10 минути ми е.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #3971 на: 05 Декември 2024, 11:44:40 am »
Не мора да е пофтина, само да не се бркам со доставувачот „еве ја пред куќа сум“ „Ама чоек, ја на работа сум шо да ти праам сеа?“ „Е па ај утре ако не задутре“
И другиот ден пак во исто време ти се јавува и ти пак со истиот муабет "на работа сум што да ти правам " и се така во круг до недоглед.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2215
« Одговори #3972 на: 05 Декември 2024, 11:56:04 am »
Ова во Грција (за помали пратки) е закон.
Box Now се вика услугата.

• Сениор
« Одговори #3973 на: 05 Декември 2024, 12:22:00 pm »
Да, сакав да порачам последно така, и од лидл локациски да си го подигнам, ама продавачот намести да се плаќа на шкафче а јас немам интернет во роаминг и си останав на карго базата.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14290
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3974 на: 05 Декември 2024, 12:23:08 pm »
Кај Лидл Лерин фаќа Мк мрежата колку шо знам. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D