Гласање

Ваш избор ?

Honda Accord 2.2i DTEC
17 (34.7%)
Mazda 6 2.2  CD
1 (2%)
Toyota Avensis 2.2 D-4D
1 (2%)
Opel Insignia 2.0 CDTI
7 (14.3%)
VW Passat 2.0 TDI 170hp DSG
14 (28.6%)
Citroen C5 2.0 HDI
9 (18.4%)

Вкупно гласови: 49

Автор Тема: Diesel лимузини  (Прочитано 20328 пати)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Одг: Diesel лимузини
« Одговори #30 на: 04 Септември 2011, 16:36:04 pm »

1. C5
2. Mazda
3. Passat
4. Accord
5. Insignia
6. Avensis

Слично мислење само промена на 3-то и 4-то место!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #31 на: 04 Септември 2011, 16:39:41 pm »
Да ги имам парите во џеб за било кој од овие автмобили и да ми бидат планирани за таа намена го лапам акордот како путерче и нема и понатака да размислувам.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #32 на: 04 Септември 2011, 16:44:34 pm »
Да ги имам парите во џеб за било кој од овие автмобили и да ми бидат планирани за таа намена го лапам акордот како путерче и нема и понатака да размислувам.

Da gi imam  tie pari vo dzeb, ne ja ni poglednuvam temava.:)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #33 на: 04 Септември 2011, 16:46:17 pm »
Konzervativniot dizajn na Passat odgovara  na ovaa kategorija avtomobili i sosema go opravduvam.
Nikoj od potencijalnite musterii tuka ne saka da se vozi vo wannabe sportski kupea.
Za toa postoi Pasat CC, koj so isklucok na zadnite svetla izgleda fantasticno.

Quoted for truth.

Затоа Пасатот и за 10 години ќе изгледа добро, а Хондата и Маздата нема.
Siguren si Zero,jas mislam obratno

Вака беше и со 156 и Passat во 1998. Алфата сеуште изгледа топ, Пасатот - not so much.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #34 на: 04 Септември 2011, 16:46:27 pm »
+1,
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #35 на: 04 Септември 2011, 16:46:57 pm »
Alfa Romeo 159 веќе не е во производство, па не ја земам во предвид. Во моментов се допродаваат останати залихи, со ограничена понуда на мотори.

Renault Laguna 2.0 dCi Dynamique 150 - 24.990 EUR (или со Privilege опрема, но со автоматик 27.490 EUR).

@Mecheto, да, конзервативниот дизајн секогаш подобро издржува време отколку „модерен“ дизајн, особено во оваа класа на возила.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #36 на: 04 Септември 2011, 16:47:20 pm »

Da gi imam  tie pari vo dzeb, ne ja ni poglednuvam temava.:)
E320-350CDI AMG + uplata za  hotel vo Petropavlovsk +nafta do tamu i nazad +remap = 28.000eur :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #37 на: 04 Септември 2011, 16:49:26 pm »

Da gi imam  tie pari vo dzeb, ne ja ni poglednuvam temava.:)
E320-350CDI AMG + uplata za  hotel vo Petropavlovsk +nafta do tamu i nazad +remap = 28.000eur :D

Дени збориме за коливе што се дадени во избор, значи за таа намена. Ја знам дека има и други комбинации. ;)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #38 на: 04 Септември 2011, 16:50:27 pm »
Alfa Romeo 159 веќе не е во производство, па не ја земам во предвид. Во моментов се допродаваат останати залихи, со ограничена понуда на мотори.

Renault Laguna 2.0 dCi Dynamique 150 - 24.990 EUR (или со Privilege опрема, но со автоматик 27.490 EUR).

@Mecheto, да, конзервативниот дизајн секогаш подобро издржува време отколку „модерен“ дизајн, особено во оваа класа на возила.
тоа со конзервативниот дизајн важи за земји како нашава,плус Хондата си е таман како за Хонда
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #39 на: 04 Септември 2011, 16:51:55 pm »
Некако ми е недефинирана темата, а богами и анкетата... Дали се работи за „обични“ семејни лимузини, или за премиум? Дали се работи за нашиот пазар, или општо? Бидејќи возилата што се ставени во изборот, се „обични“ лимузини, така што, тука не припаѓаат BMW, Mercedes, Audi, Lexus, Alfa Romeo. Ако е за нашиот пазар конкретно, мислам дека Accord дизел не се носи кај нас, така да и тоа малце паѓа во вода...
Иначе мене ептен многу ми фали Ford Mondeo во изборов и муабетов, а воедно тој би ми бил прв избор од „обичните“ лимузини. Ако е за премиум, онда изборот ќе ми паднеше на 159, арно ама, ојде и таа во историјата, па веројатно би бирал меѓу Mercedes C и BMW.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #40 на: 04 Септември 2011, 16:53:15 pm »
Accord дизел се носи кај нас, и го имаат во понуда. Дури и имаат продадено 3-4 комада, од кои што едниот е Type S.

Еј да, ми текна дека го заборавив и можеби мојот фаворит од оваа категорија.

Skoda Superb 2.0 TDI 170 Elegance - 29.580 EUR. (Мада, ценава е луда, а Ambition пакетот има сосема доволно опрема - ксенон, добри седишта, двозонска клима, сензори, добри седишта и цената е 25.490 EUR)
« Последно менување: 04 Септември 2011, 16:59:45 pm zeroSignal »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #41 на: 04 Септември 2011, 16:59:37 pm »
Џизс крајс... Благодарение на класниот, I was enlightened дека стварно се носи Accord дизел кај нас... Порака за Макпетрол: За име Божје и на 12-те апостоли, опрајте си го сајтот, за такво не ви го бива!!  >:(
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #42 на: 04 Септември 2011, 17:04:03 pm »

+111111  :)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #43 на: 04 Септември 2011, 17:41:46 pm »
Znaci stavete go passatot vo bilo koja klasa pak ke si bide dosaden i tocka.

A toa deka posle izvesno vreme ke bide pomoderen od Hondata i Mazdata, ne da ne drzi voda.

Anyway, znaesh zasto ne bi zel Passat, zasto da sakam da bidam taka poseriozen decko i da sakam da pokazam deka imam paricka za tie pari ke si zemam C klasa diesel i problemot e resen ili eventualno A4.

Vo pravo e Vele koga veli deka temava e nedefinirana, jas tuka bi go stavil CC to mesto obicniot Passat za da spaga vo grupava na navedeni vozila.
Vidis, vrti suci ispaga noviot Passat si e klasa sama za sebe, sto jas bi ja narekol DOSADNA!

Abe luge zar stvarno da vi gi ponudat ovie koli bi izbrale Passat pred Accordot? Really?

Zero no offense ali ne da ne licis na decko sto bi vozel Passat, niti pa ti Deni.

Sepak jas ostanuvam na moeto deka treba kolata da ti odgovara na stilot, i voopsto izgledot.

Imav prilika da gi prosetam poveketo evropski metropoli ova leto, i da vi kazam koga ke vidis tipce seriozno do 35 godini u odelce, se znae stio vozi, strogo Audi, toa e situacija vo nordiskite zemji i Rusija.

Se nad taa vozrast ide u Merc ili BMW.

Samo kaj nas se izmesani brzinite zasto se uvezuva se i seshto i sekoj saka za pomali pari pogolema kola ili takareceno se kupuvaat koli na metro.

Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #44 на: 04 Септември 2011, 17:44:14 pm »