Оти овие "патриотите" со прав мозок се 😅😅😅
Што е тоа патриот? , гладен стомак, немаштија,сиромаштија,безнадежност,етц тоа што ние од Македонија имаме можност да земеме бугарско држављаноство тоа е одлично се трудиме да створиме нешто наречено живот парче хартија за да можеме некаде нормално да одиме на работа да заработиме и да функционираме патуваме и да уживаме со тоа немаме малтертирања по граници амбасади вади документи од суд докажувања преводи и етц , тоа парче хартија ништо нема да ти смени дали си патриот Македонец,Американец или Пољак, само може подобрување да ти направи во животот бидејки системот е таков за да функционираш и да обезбедиш егзистенција треба да поседуваш таков документ е сега дали е тоа Бугарски,Германски,Белгиски не важно, важно си успеал и го имаш понатаму најдобро знаеш како ке го искористиш од тебе зависи ,тоа не е само за нас Македонци тоа е воопшто за сите . Патриотско нема што каде во држава неможат да те најдат во систем некаде да ти купи фирма карта од Point of Origin, каде од Шпанија да нарачаш дрес од Реал Мадрид ти пракат порака известување дека државата не е безбедна и не праакат пошта и тако даље, еве јас немам бугарски пасош што сум ако имам да речеме Естонско држављанство со што би ме еткирал , немам никаков проблем веднаш од се Македонско да се откажам бидејки никогаш ниту една привилегија немам добиено или искористено на оваа тло дали е здравство,работа,образование и етц.