Повеке време сум поминал во Скандинавија-Данска работни документи престоји и се останато Фирмата си средува за работа ми помогна гугле ИНТЕРНЕТ во Скандинавија се задржав најмногу тука но поради работа што работам ме испракаат скоро секаде од Дубаи ,Азија,Балтички земји .. моментално сум во Азербеџан не сум ИТ, немам високо оброзование ,работам за Дубаиска Air force компанија за хеликоптери не сум пилот туку одржувач .. Со господ напред се надевам дека ке се префрлам во Ворцлав Полска permanent до крај на годината и таму ке останам.
Вроцлав ми е многу убав град во Полска. Млади луѓе. многу ама ептен многу пивници со нивно локално пиво. Одлични ресторани. Со душа чекам пак да идам таму да локам како вол.
А се додека обичен народ дискутира да или не за било каков пасош (па и бугарски), документи, дозволи за работа, ништо од бизнисот. Колку ли само треба да си утепан во главата и свеста само тоа да го трубиш, џвакаш, дискутираш до бесвет како општество последните добри 20 години.
пс. Само темата е стара десет години, а пред да се отвори уште толку се има дискутирно во тоа наше општество.