@ smole
Немој да ме праќаш каде било. Немаш право на тоа. А ако не ти чини зелениот картон, мораш да го вадиш.. И? Сега, lie down, try not to cry, и на крај - cry a lot. Ако се помируваме со се - каде ни е крајот? Муабетот е - зошто таму може, а тука не?
Не сакам Запад. Сакам подобар живот додека да стигнеме до таму. Кога ќе бидеме дел од "Западот", нека биде поскапо, ама и пропорционално и примањата да растат. А не сега, примањата исти, дури и пониски, а се оди нагоре. Неможе.
Муабетот беше општо за многу работи, како фрустрација.
Кола денес е потреба, а не луксуз.
И во двата случаи се работи за живот. Од една страна за олеснување, од друга за преживување. Не е смешно, до тоа дереџе сме.
Нема свестување - тоа е. "Што-ли-не или ти што тоа го поддржуваш" кога ќе биде касно, пак ќе бидат светлосни години пред нас, така да - no harm, no faul.
Не ме праќај никаде, уште еднаш ќе кажам. Многу ти е убаво и тебе, те осеќам. Ама пусто срце јуначко..
Мене најмногу ме нервира тоа што сите знаат за другите да кажат. Што те заболе што прави - ако сака да извади, нека вади и крај. Што има ти, или било кој друг "патриот", да му попува?