Автор Тема: Автомобил што најНЕпријатно ве изненадил  (Прочитано 45453 пати)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5576
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Автомобил што најНЕпријатно ве изненадил
« Одговори #90 на: 16 Февруари 2014, 01:29:04 am »
Алфисти(само вистинските) ви се восхитувам колку го почитувате,цените и браните брендот и покрај се.Вие сте единствена светла точка во ова ВЊ груп сивило на форумов и општо во целава држава.Браво,секоја чест :)

Брендот се брани со купување на нова Алфа. Колкумина од алфистите се први сопственици на нивните љубимци.

А колкумина од нас тука имаат можност со сопствено заработени средства на наши години ~30, да го направат тоа?

Guilty as charged :D
Veruvajte nema podobro custvo, na site tuka na forumov iskreno im posakuvam da si zarabotite i kupite sami.
Znam i jas kako e koga od roditel "pozajmuvas" vozilo, go imam oseteno na sebe, pa nedaj boze da ja grebnes kako jas sto ja grebnav, ehaa pa zasto, pa kaj gledas itn.

Najjak moment mi e koga pravam nekoj update na kolata i stariot me prasuva t.e vika, abe sto ja remetis kolata dobra si bese od fabrika, zasto si igras?

Prost odgovor; BECAUSE I CAN, AND YOU CAN'T STOP ME! :D :D

Drug moment jak mi bese koga go vozese stariot Lancerot pred da go zememe Aveoto i mu go zakacile branikot na parking epten malce.
Doagam jas od brod, i go gledam se topi covekov, i si vikam ovoj krie nesto, i op mi kazuva vaka i vaka.

Samo mu rekov; da sme zdravi i zivi nie pa za kolata ke se napravi.
Iiiiii dobro pominav mi vika, a jas, pa da da bese obratno druga ke bese prikaznata, me pogledna samo i si zakute.

Zatoa nikogas ne se znae, trkaloto se vrti - zborovi na majka mi od terasa odkoga ne cu nas :D (go dotepa skroz :D )
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #91 на: 16 Февруари 2014, 02:46:16 am »
Алфисти(само вистинските) ви се восхитувам колку го почитувате,цените и браните брендот и покрај се.Вие сте единствена светла точка во ова ВЊ груп сивило на форумов и општо во целава држава.Браво,секоја чест :)

Брендот се брани со купување на нова Алфа. Колкумина од алфистите се први сопственици на нивните љубимци.

Кога минималната плата ќе ни биде ко онаа во Америка, 11$ на час, а просечната околу 25-30$ на час, и кога каматните стапки ќе бидат околу 3-3.5% ќе може секој Алфиста да си дозволи нова Алфа.

Реалноста е дека живееме во услови на минимална плата 0,9$/час, просечна плата 1,5$/час a каматни стапки 9-11%..

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14174
Одг: Автомобил што најНЕпријатно ве изнен
« Одговори #92 на: 16 Февруари 2014, 04:23:43 am »

После еден месец возење со чудово можам да најдам многу маани :)

Да се разбериме, не можам да се пожалам на перформанси откако ќе ја нагазите 5000+ обртаи.

Прегледноста на возилото е к-а-т-а-с-т-р-о-ф-а-л-н-а, возиш кола како да немаш едно око. Има некоја чудна несофистицираност во возењето. Крута е да, што и се очекува од спорстко возило, но никогаш не се чувствувам толку сигурен дека ако ја претерам ќе се врати во позиција која што сакам да биде.

Доживувањето на подлогата е некако како цело време претпоставуваш каде се тркалата, наместо да го чувствувам вистински воланот и да знам каде се движам (да речеме кога ќе ја споредам со Алфата).

Претходно возев стар Форд од 4000 кубика кој од 1000-3000 обртаи беше далеку по жив од ова чудо а имаше многу помалку КС.

Возењето во град уморува. Мелбурн е голем град и патувањата траат барем еден саат (ако погодиш пик време кога се враќаат од работа може и два саати) нема поодвратно искуство да седиш на семафор со чудово. Гледаш убаво големи комфортни коли околу тебе и сакаш да бидеш во нив.

Се чувствуваш како ларва. Мали седишта, нозете ти се пикнати во уста и МОРА да си ја удриш главата кога излегуваш.

Се на се одлично возило ако си некаде на отворено или на стаза. Можеш да уживаш вистински во него.

Кога го гледав Кларксон и кога објаснуваше за овие работи мене не ми се веруваше. Мислев дека само сака да најди маана.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #93 на: 16 Февруари 2014, 08:29:41 am »
1. Шкода Октавија 1.2 тси актуелен модел.

Го имам возено 1.2 тси во Шкода Јети, ама овде тотално подруго чувство.. Колку и да се трудев да забрзам линеарно, имаше онаква некаква дупка во снагата. Не оди, па одеднаш ќе повлече, и општо некако многу нелинеарно... Како да 1.2 тси во Шкода Јети и во Актуелнава Октавија е различен мотор.

Очекував да троши помалку.

Исто ме разочара самата удобност и држење. Ми рипкаше задниот дел и имам впечаток дека претходниот модел на Шкода Октавија е подобрата верзија (имам возено и 1.4 тси од претходниот модел, и таму тотално друга прикаска).

2. Сеат Ми (веројатно истово важи и за UP и Citigo).

Кога се купуваше второ возило, бев убеден дека ќе земам или Citigo или Mi..

На тест возење пробав 9 месеци стар Mi. Одлични перформанси, доста широчко внатре.. Меѓутоа внатре изгледаше ко да е 10 години возено а не само 9 месеци. Дополнително читање на Шкода форуми дека имаат чест проблем со менувачот, ми кажа да бегам од овие, бидејќи веројатно се направени со многу штедење..

3. Tojota Jaris 1.0 - По тромо и полетаргично возило не сум пробал никогаш.. ЕДВАЈ ОДИ. Возев и Спејстар, и можда не се сеќавам ама Јарис ов е потром од Спејстарот (такво бар сеќавање имам).

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #94 на: 16 Февруари 2014, 08:56:47 am »
Пежо 205, грд ентериер како во фабрика да го смачкала преса, али одлично возило overall.

Можеби си имал преголеми очекувања за дизајн од 83-та.

Не баш. Немав некои големи очекувања, но стварно е гадно у натре. Се навикнува човек после тоа, со оглен на тоа што тогаш во него седнав излезен од возило дизајнирано во 66-та година :D

Doagam jas od brod, i go gledam se topi covekov, i si vikam ovoj krie nesto, i op mi kazuva vaka i vaka.

Samo mu rekov; da sme zdravi i zivi nie pa za kolata ke se napravi.
Iiiiii dobro pominav mi vika, a jas, pa da da bese obratno druga ke bese prikaznata, me pogledna samo i si zakute.

Кадетот беше на сервис, да му смениме држачи за кардан, ама држачите некако доцна стигнаа. На татко ми му требаше кола па му го дадов Баблс. Прв пат седнува човекот да вози ново возило. Праел што праел и го закачиле некаде на паркинг. Доаѓа дома, јас ја држам малата во раце, само што се беше родила, влегува во врата и одма го глеам не му е тој израз на лицето што треба да биде. Му викам: шо е бе Осама (така го викав едно време оти ги мрзеше Јенките)? ... глеа у земја.... се дума и вика: арно ти викав да не ми даваш твоја кола. Не е многу ама ја гребнав, ќе си ја средам. Абе му викам, фрли ја у провалија ако сакаш само не се јадосувај, биди жив и здрав. После тоа се опушти и ја зимаше за наваму-натаму. Мерак му беше, не дека имаше проблем со Опелот.

3. Tojota Jaris 1.0 - По тромо и полетаргично возило не сум пробал никогаш.. ЕДВАЈ ОДИ. Возев и Спејстар, и можда не се сеќавам ама Јарис ов е потром од Спејстарот (такво бар сеќавање имам).

Да ти даам Спарк на плин да пробаш? Не е потром од јарисот.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #95 на: 16 Февруари 2014, 09:15:40 am »
Не знам шо барате од Јарис 1.0 и Спарк 0.8?

Тоа ти се возилца во основа што главна работа е да те однесат од А до Б. Никогаш не биле наменети за спортско возење или не знам какво меѓузабрзување.

Затоа имаш (по)мала потрошња, лесно за паркинг, ...итн итн.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100
« Одговори #96 на: 16 Февруари 2014, 15:30:36 pm »
458 Italia, Tesla S, 911 GT3... Само пеколно добрите коли се запалуваат.
Not a valid youtube URL

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #97 на: 16 Февруари 2014, 23:37:33 pm »

Тоа ти се возилца во основа што главна работа е да те однесат од А до Б. Никогаш не биле наменети за спортско возење или не знам какво меѓузабрзување.

Се слагам.. Ама сериозно Јарис со 1.0 мотор освен за низ град е тиња за колку толку отворен пат.

На крај земавме Цитроен Ц3 1.4 ХДИ што има изненадувачки соодветен мотор за намената.

Јарис 1.3 веројатно е тамам (па макар и за од точка А до точка Б), и се кладам дека 1.3 помалку троши од 1.0

Не сум пробал Спарк 0.8 ама можда е со посоодветен мотор споредено со 1.0 во Јарис.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4284
« Одговори #98 на: 16 Февруари 2014, 23:46:44 pm »
VW Eos или некој друг кабриолет од VW(не запазив кој модел е),у смисла дека шалт таблата беше неверојатно ефтина,делот со дисплејот(ако тоа може и да се нарече дисплеј) беше мизерен како на најефтината опел корса,со жути бројки.очекував нешто налик на голф или пасат,али ова беше неколку класи подоле,а возилото и не е така ефтино

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5776
« Одговори #99 на: 17 Февруари 2014, 02:10:13 am »
Kruzniot tek sto e kaj kontinental od avtokomanda vlagas desno pod bulevar za nakaj saem.Seat cordobata koga ja imav sekoe vrakjanje od rabota tuka na samata krivina stavam od 4ta u 3ta i puna 80km teram kolata kako na sina bese nejke da trepne ni da mrdne milimetar.
Koga go zemav puntoto istata krivina ista procedura vikam cekaj da go probam stavam 3ta puna i edvaj spasiv ziva glava gomnoto kje se prevrtese se krena skoro na dve trkala i zadniot del izlizga edvaj go smiriv i otogas navaka samo penzionerski so nego..Mnogu nestabilno vozilo da sakas malce da go opteretis vo krivina..
 Imav vectra stariot bez kola sakaat so majkami da odat vikend u mavrovo kutriot nezgodno da prasa se vrti se suci i na kraj majkami ja prati da me zamoli kolata damu ja pozajmam..Go gledam otidov mu ja nakrcav so gorivo do tavan eve ti staro vozi..Otidoa i ete go posle eden saat vrtat na mob mene krv mi smrzna..Oni se javuele dami kazat deka stignale u mavrovo i deka stariov sakal dame prasa kako da ubacel u rikverc se macel pola saat ..inace kutriot cel zivot vozel Skoda

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #100 на: 17 Февруари 2014, 04:40:05 am »
458 Italia, Tesla S, 911 GT3... Само пеколно добрите коли се запалуваат.
Not a valid youtube URL

Holden Commodore :) Затоа после 2017 ќе ги нема

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #101 на: 17 Февруари 2014, 10:35:38 am »

Се слагам.. Ама сериозно Јарис со 1.0 мотор освен за низ град е тиња за колку толку отворен пат.

На крај земавме Цитроен Ц3 1.4 ХДИ што има изненадувачки соодветен мотор за намената.

Јарис 1.3 веројатно е тамам (па макар и за од точка А до точка Б), и се кладам дека 1.3 помалку троши од 1.0

Не сум пробал Спарк 0.8 ама можда е со посоодветен мотор споредено со 1.0 во Јарис.

Грешка за Јарис. Потрошувачка во град за 1.0 е околу 6 литра. Според покажувањата на шалт табла. Отворено 4.5 литра на 100 километри.
1.3 на мој познат си лапка 8 до 9 литра на 100 километра зимата.
Ако го стискаш 1.0 знае да потроши повеќе од 1.33.
Башка за 1.0 зелениот картон е поефтин, регистрацијата поефтина.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #102 на: 17 Февруари 2014, 12:08:08 pm »

Грешка за Јарис. Потрошувачка во град за 1.0 е околу 6 литра. Според покажувањата на шалт табла. Отворено 4.5 литра на 100 километри.
1.3 на мој познат си лапка 8 до 9 литра на 100 километра зимата.
Ако го стискаш 1.0 знае да потроши повеќе од 1.33.
Башка за 1.0 зелениот картон е поефтин, регистрацијата поефтина.

Ти си грешка за јарис 1.0. Во град троши 7.1 а на отворено 6 (и тоа со европски бензин). (имам фотографска меморија апла ги памтам бројките).

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #103 на: 13 Јули 2015, 09:00:47 am »
Пред некое време се возев во Mercedes ML од втората генерација, и да бидам искрен, бев изненаден колку ли само ентериерот и филингот во кабината на ова возило (што на времето коштало многу пари) ме потсеќаше на службениот Mercedes Sprinter што го имавме.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29793
    • CARclub.mk
« Одговори #104 на: 13 Јули 2015, 10:05:14 am »
Тој ML е прва генерација, втора е овој:

Првиот ML се произведуваше мииииислам од 1996-та или 1997-ма. Старо ауто е више.