Автор Тема: Автомобил што најНЕпријатно ве изненадил  (Прочитано 45404 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Тука би иделе моменти со коли, кои сте очекувале да бидат закон и супер, ама на крајот ве разочарале и испаднале тиња.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Одг: Автомобил што најНЕпријатно ве изненадил
« Одговори #1 на: 26 Јануари 2011, 02:54:59 am »
Хонда Цивик новата кога дојде кај нас ја препекав, и дознав дека е 18.000 евра почетна цена. После разбрав дека таа што сум ја гледал е ТипР и дека везе нема со таа основната од 18.000.

Ц4 монгу ми се допаѓаше кога го гледав по слики, особено купето. и дојде кај нас,со тој воланот чуден, со седиштата безвезни, со вратите како од хартија... А ЗетИкс имавме порано и таман замена ќе беше. Ама врска немање до даска.

Ептен ми се допаѓаше БМВ 3 Е46. Нажалост компакт верзијата имаше одвратни фарови од напред и ме утепа во корен. А од следната генерација ја укинаа компакт верзијата и ја заменија со најголемото ѓубре што постои. Денес сметам дека БМВ како марка умре заклучно со Е46, ќе почекам некоја генерација да извадат замена за мојата е46ка мила, па пак да ги вратам во оптек.

Возења во Аксент, Пони, Лачети, Нексиа, итн... Ама тоа е секојдневие.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2 на: 26 Јануари 2011, 03:18:45 am »
Прво што ми текнува е Рено Клио Спорт, тоа со 197КС. Не дека е лоша колата, али од тоа што го читав пред тоа, од карактеристиките на хартија(најверојатно и во живо), ништо не осетив внатре во колата.

Немаш никаков feedback, никаков адреналин, баш ништо посебно.

Не знам дали беше до примерокот, или сите се такви :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #3 на: 26 Јануари 2011, 03:40:14 am »
Највише ме има разочарано голф 6ка со 1.4 мотор да се збореше дека е троп и спор и го очекував тоа но дека за низ град бркал работа. па човече тоа моторот болкираше на 5800-5900 алооо бензинец да не отиде на 6000 ми идеше да отворам врата и да се фрлам од кола ми требаше цел булевар словенија за да достигнам 130 еве и 140 нека и за крај ме претица комбе фиат дукато и мислам дека сега се ви е јасно а колата буквално ја цедев ме прецита негде на 110 км/х а педалата за гас стисната до крај. да не ме сфатите погрешно се разочарав бидејки толку добро направена кола ја утепале џабе им е се кога го ставиле тој мотор УЖАС!!! друго возило хммм да цитроен ц4 кога го видов ентериерот ми се згади колата многу ми е булшит ама ептен а топ линија држи купето. шевролет круз ме има разочарано премногу тесно за таа класа на возило и осеќав вибрации во нозете додека се возев на совозачко седиште, моторот 1.6 со 115 мислам коња има некако како да ги немаше тие коњи. сеа за сеа толку ми текнува

Отсутен gorgasmatron

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 180
  • i am the way
« Одговори #4 на: 26 Јануари 2011, 08:43:54 am »
skoda fabia pred 2 ili 3 god na test vozenje 1/2 ja preshaltav podivljacki i se slusna pukanje, posle se ispostavi deka drzac na menjacot se skinal... ebate kolata

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #5 на: 26 Јануари 2011, 08:50:25 am »
Razocaruvanje na vekot: Aktuelnata Skoda Fobia 1.2 HTP, 60 ks. Raboti kako motokultivator ama bukvalno, vibracii vo kabinata kolku sakas, ne se odziva na gasta, tvrda plastika vo enterierot so krajno neubav dizajn. Grdo grdo vozilo. Ne bi ja zel ni pred Dacia.

Cruze: na onoj dizajn ocekuvav podobri materijali vo vntaresnosta i sekako podobri performansi. 1.6 motorot e mrtov. Voznite osobini isto taka ne se za pofalba, ne ocekuvam da se pokazat ni kako trajni. Nema klima vo osnovna oprema?

Tuscon. Ne nudese nisto osven dimenzii.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #6 на: 26 Јануари 2011, 09:20:06 am »
Chevrolet Cruze 1.6...za zal.
Mislam deka so 2 ca vo kola ugornicata kaj mene edvaj ja kacuvase so pedaljata zakovana do tepih,  a vo toa vreme ja imav Astrata 1.6 koja prema Kruzot deluvase kako da ima 100 KS poveke.
« Последно менување: 26 Јануари 2011, 09:21:52 am Stratro »

Отсутен gorgasmatron

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 180
  • i am the way
« Одговори #7 на: 26 Јануари 2011, 09:23:10 am »
Razocaruvanje na vekot: Aktuelnata Skoda Fobia 1.2 HTP, 60 ks. Raboti kako motokultivator ama bukvalno, vibracii vo kabinata kolku sakas, ne se odziva na gasta, tvrda plastika vo enterierot so krajno neubav dizajn. Grdo grdo vozilo. Ne bi ja zel ni pred Dacia.

Cruze: na onoj dizajn ocekuvav podobri materijali vo vntaresnosta i sekako podobri performansi. 1.6 motorot e mrtov. Voznite osobini isto taka ne se za pofalba, ne ocekuvam da se pokazat ni kako trajni. Nema klima vo osnovna oprema?

Tuscon. Ne nudese nisto osven dimenzii.

za istata kola zborime :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #8 на: 26 Јануари 2011, 09:24:54 am »
Za kvarovi ne ni pocnuvaj, na 15.000km mu menuvaat site 4 amortizeri, i od novi ne kocat. Zboruvam za kontingent na novi Fabii zemeni za taksi vozila.

Отсутен zOkO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 76
  • брм брм
« Одговори #9 на: 26 Јануари 2011, 09:45:09 am »
Audi Q5 2.0TDI (170) - Ај шо е грда (ко и сите џипови), ај шо има ретровизори ко на камион ама и не иде. За 170кс очекував да иде бар дупло више. Сваќам аеродинамика, тежина, висина и све остало ама у секој случај греота.

Ме има разочарано и Полото. Погреота унутра неможеле да ги напраат - Голф 3

П.С.
Ви се чудам на моабетот дека ве разочарал Круз. Па зар сте очекувале нешто од него :D
I don't discriminate, I hate

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #10 на: 26 Јануари 2011, 09:48:21 am »
Хммм... Интересен одзив... Не очекував дека Cruze до толку ќе ве разочара...

Мене у глобала Круз ми беше ок, ама рака на срце, се согласувам со сите ваши замерки, поготово таа за моторот. Меѓутим, се работи за поприлично евтина и достапна лимузина, па сеа... Не е дека треба премногу да се очекува.
За Фабиа, не знам, никогаш не сум возел. Сум возел Октавија (од последните) со 1.4 ТСи. Таа ми приреди непријатно изненадување, иако у глобала е многу, многу добра кола. Арно ама, поради добрата изработка и подобрен квалитет на материјали, оддава впечаток и влева доверба дека може да направи повеќе од што може. А тоа е МНОГУ лошо! Се опуштив да влезам малце поригорозно (ама не ненормално брзо) во кривина, и кога рече, ни 2, ни 3, газот бегање ајдеееее.... преку граница накај Мексико, поради криминалот што го направи... Многу, премногу разочарувачки момент. Највеќе поради тоа што самата кола влева доверба, и дава ветувања, ама не може да ги исполни.
Има уште пар други, ама да видиме како ке се развива темава :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #11 на: 26 Јануари 2011, 10:01:15 am »
Kako da ne se razocaras od Cruze, toa e kolata sko koja GM saka povtorno da go osvoi svetot. Prva svetska kola, sto ke se isporacuva identicna za cel svet. Dizajnot e odlicen, a i odgovornite GM lica mnogu vetuvaa za ova kolice. Sega ispadna em neodi em trosi.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29792
    • CARclub.mk
« Одговори #12 на: 26 Јануари 2011, 10:11:27 am »
Фејслифтот на Киа Сид. Чудно спуштање на квалитетот во ентериерот. Бездушен мотор.

Ентериерот на C250 CDI. Одличен мотор, одлично шасија, генерално одлично ауто. Али ентериерот (по изглед) е жали боже. Квалитетен, ама досаден, и несоодветен на кола што кошта 45.000 еура.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #13 на: 26 Јануари 2011, 10:26:06 am »
Фејслифтот на Киа Сид. Чудно спуштање на квалитетот во ентериерот. Бездушен мотор.

Мене и пред фејслифтот не ми праеше мерак... Толку ја фураа, ама шо знам... Не ме допре на ниедно поле... Што би се рекло, 4 метра кола, за 13-14000 или колку и да беше цената... И Pro Cee'd го возев, пошто многу ми се свиѓаше на лик, ама мехххх.... ништо... Осим ликот, ништо друго... А поприлично набиена цена имаше таа што ја возев.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29792
    • CARclub.mk
« Одговори #14 на: 26 Јануари 2011, 10:57:24 am »
Првиот Сид беше своевидна револуција за Корејските коли, барем кај нас, можеби и не беше толку добар, колку што беше подобар од тоа што очекуваа луѓе. Можеби затоа и толку очекував од фејслифтот.

А да, и количе што ме разочара беше Пунто Ево. Ај што го оружнеа, него очекував да биде постабилно за ауто што го промовираат као спортско.. А се љуљаше ептем..