Автор Тема: Автомобил што најНЕпријатно ве изненадил  (Прочитано 45435 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Автомобил што најНЕпријатно ве изненадил
« Одговори #60 на: 14 Февруари 2014, 01:07:35 am »
Седни у на cuore 155-ката, па може да продужиме со муабетот за вожњата. Ти зема крш, го префарба и подзасреди и го шитна. Далеку беше таа кола од „како нова“ состојба. Не е фер да плукаш кон моделот поради искуство со еден прилично голем крш.

на тој “прилично голем крш“ му фалеше естетика а не и механика. го носев на центрирање и предница и трап. мерен е на компресија и цела електрика фклучително и варијаторот му беше комплетно средена. тој “прилично голем крш“ кој стварно беше крш, го вратив во комплетно исправна и оригинална постава на возилото... и сеуште беше возило кое не ги задоволи моите критериуми или возило кое дава лажен изглед на спортско возило   т.е. како што кажав, фино препакуван стокец со појак мотор. исто како и застава 10....

тој прилично голем крш може секој да го земе и да го врати во оригинална исправна и здрава состојба со многу труд и пари. јас и двете ги вложив и на крај се разочарав како возило. го шитнав за упола од вложеното. сумата за која го продадов е точно половина од она кое тој “прилично голем крш“ ме кошташе да го направам како таков...

кога сме кај седнувањето, требаше и ти да седнаш и да го пробаш дали сеуште беше прилично голем крш или не. кој седна и го повозе, до еден искоментираа и беа прилично фасцинирани дека ова е редок примерок на ваква алфа 155... мене и ден денес не ми е јасно од што беа фасцинирани... како пјава и јас велам, колата е фантазија. средени линии до милиметар. бојата перверзно добро и лежи. значи како појава е забележителна... ама како нешто што би го возел е комплетно разочарување...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43929
  • Il Moderatore
« Одговори #61 на: 14 Февруари 2014, 01:15:25 am »
Кога возевме накај Маврово се виде дека нема „А“ од амортизер. Рипаше ко` трамболина. Не можеш од таква кола да очеквуаш вожња. Според видеото што го направи од забрзувањето, јасно беше дека и моторот не е во најдобра состојба.

Никој не го спори твоето вложување, ама за да ја доведеш у состојба која ќе ти пружи уживање, не било доволно. Имам провозено (здрава) 155-ка  и знам што зборувам. Аутото ако е здраво и добро, и иде и лежи на пат.
Сепак, Cuore има моментално најсочувана 155-ка тука на форумов, седни малце во неа, свртете едно крукче до средно водно, па ќе праиме муабет. Да не се натегаме џабе. Јас мислам дека си разочаран од лош примерок на тоа возило. А не од што било лоша 155-ка. 20 години стара.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #62 на: 14 Февруари 2014, 01:20:21 am »
Кога возевме накај Маврово се виде дека нема „А“ од амортизер. Рипаше ко` трамболина. Не можеш од таква кола да очеквуаш вожња. Според видеото што го направи од забрзувањето, јасно беше дека и моторот не е во најдобра состојба.

Никој не го спори твоето вложување, ама за да ја доведеш у состојба која ќе ти пружи уживање, не било доволно. Имам провозено (здрава) 155-ка  и знам што зборувам. Аутото ако е здраво и добро, и иде и лежи на пат.
Сепак, Cuore има моментално најсочувана 155-ка тука на форумов, седни малце во неа, свртете едно крукче до средно водно, па ќе праиме муабет. Да не се натегаме џабе. Јас мислам дека си разочаран од лош примерок на тоа возило. А не од што било лоша 155-ка. 20 години стара.
видеото беше на плин... покажував перформанси на тој мотор на плин.. не ја извртувај сега работава... а под амортизација може само еден сегмент (битен) да се издвои комодитетот и убавината на вожњата... ама не и целокупен.

џабе се објаснуваш кога не седна да ја пробаш... си видел ти накај маврово кога идевме како изгледала вожњата... да така е...
и имаш специјални моќи да процениш и пресудиш гледајки.. секако во право си...

и ај да прекинеме да ја ебеме темава.. насловот е комплетно разочраување (или непријатно изненадување) од возило.. јас си пишав возило од кое сум разочаран и непријатно ме изненади... зашто очекував сосем друго а осетив и добив нешто трето... и не велам дека на куоре алфата не е добра... одлична е на гледање, не сум ја возел и незнам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
« Одговори #63 на: 14 Февруари 2014, 02:49:00 am »
Муабетот е за некој автомобил како целина, а не "лоши инструменти" или слично, кај некој автомобил.

На пример, ако сте очекувале многу повеќе од некоја кола, а испаднала разочарување.
Во своја одбрана:Kласниот така го почна муабетот,I was just following the leader :-\
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #64 на: 14 Февруари 2014, 08:27:30 am »
Не сум убеден дека треба да ставаме впечатоци од (по)стари коли, едноставно нема логика.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Одг:
« Одговори #65 на: 14 Февруари 2014, 08:34:57 am »
Me nervira momentot so premnogu gumirani delovi vo vnatresnosta na novite modeli... epten ubavo za oko na pocetok,ama posle neoke vreme kolku I da pazis ke pocne da se unistuva I izgleda odvratno.
« Последно менување: 14 Февруари 2014, 09:20:31 am cuoresportivo166 »
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #66 на: 14 Февруари 2014, 09:08:09 am »
Муабетот е за некој автомобил како целина, а не "лоши инструменти" или слично, кај некој автомобил.

На пример, ако сте очекувале многу повеќе од некоја кола, а испаднала разочарување.
Во своја одбрана:Kласниот така го почна муабетот,I was just following the leader :-\

Иц кул, мај биљард бади, ја само да појаснам :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29792
    • CARclub.mk
« Одговори #67 на: 14 Февруари 2014, 09:10:36 am »
Многу ретко се случува во денешно време топтан кола да биде срање. Скоро секоја има по некој redeeming feature.

Во секој случај, конкрените забелешки што ги напишав се доволно да ме одвратат (субјективно е ова, нели) да купам било која од тие коли.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #68 на: 14 Февруари 2014, 09:15:44 am »
Абе добро, не викам не, али еве мене муабетот зад темава ми беше за на пример Хјундаи Елантра (веројатно сум ја пишал и негде понапред во темава). Убаво изгледа, убаво е внатре, солидно направено итн итн, и ти се билдаат очекувања. И почнуваш да ја возиш, и влагаш во првата најблага можна кривина, и се лупаш у прозор, или пружаш инцидентен орален секс на тој до тебе. И толку... Големи очекувања, но непријатно изненадување (во случајов и за тебе, и /ваљда/ за тој до тебе).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #69 на: 14 Февруари 2014, 09:18:29 am »
Шо знам, мене surprise blowjob-от ми беше баш пријатен. ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17603
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #70 на: 14 Февруари 2014, 10:03:58 am »
Шо знам, мене surprise blowjob-от ми беше баш пријатен, макар и од маж добиен. ;D

FTFY

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #71 на: 15 Февруари 2014, 17:46:34 pm »

како на пример јас што доживеав комплетно разочарување од алфа 155. очекував многу повеке од нејзе а добив фино препакована застава со малку појак мотор...

запаллива материја. лесно расиплива со нагон за повторување. еден куп бебешки-фабрички болести. вожња (чуството како во кочија) потполно исто како во југо. комплетна не прегледност за возење во рикверц. има уште ама ај да не ме истепаат алфашиве на следен собир... :)

Вчера качив еден колега и го возев по коцката на ул. "Александар Урдаревски", кој возел знае за каков крш од "пат" се работи.

Дечкото беше изненаден" Алфава е коска, нит да крцне нит звук да пушти". Кога слушна дека е 19 години рече дека една година стари возила на истиот пат се побучни. Кога ќе додадеме дека мојата е со 205/50/15 а службените со некој си 185/60 профил на гуми може да заклучиме дека Алфа 155 е далеку од кочија. Тврда вожња да, но кочија никако...

Дополнителниот дел од текстот кој концептуално го имав за постов ќе го зачувам за себе ...

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #72 на: 15 Февруари 2014, 18:55:15 pm »
Твојата Алфа има 10.5 цм ѕид на гумите, службените имаат 11.1. Гумата не прави (скоро) никаква разлика.

Во секој случај, твојата кола е пример за тоа како треба да се чува кола. Можеме само да ти честитаме, а ја да ти побарам кругче. ;D

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #73 на: 15 Февруари 2014, 20:13:59 pm »
Hundai Getz, колега го купи ново од салон. Убаво игледа од внатре, 90кс мотор. Едно месец дена го гледав и и стварав очекувања. После месец дена седнав да го возам. Ентериер целосна катастрофа, мислам дека му фали фабричка турпија или камен за острење на пластиката за да можеш да заколиш човек внатре и тоа да изгледа како несреќен случај. Моторот до 4500 вртежи како да има само 50кс најмногу. После толку фалење очекував да е возило кое би го купил но целосно ме разочара.

Поло 9n, влегувам прв пат во него, стискам на кочница и не кочи. Пробува да кочи, задницата притиска напред, целото се навалува а не кочи. Пуштам кочница и од добошите се слуша: ииик! ииик!. Ретровизорите се мали како на детска играчка, ништо не се гледа во нив. За 1 година 5 пати беше на сервис на по неколку дена, еднаш ме остави на пат во Приштина и еднаш пред Струмица, се тоа за неколку месеци.

Пежо 205, грд ентериер како во фабрика да го смачкала преса, али одлично возило overall.

Опел Вектра Б 1.6 16в, внатре тивко, одлично возење, под услов да можеш да кренеш 100-ка за што требаат 48 часа.

Лада 110, ја земавме со тетин ми од салон (тоест еден хангар). Ја возиме на регистрација и ја погодуваме првата шахта малку вдлабната, откажа задниот лев амортизер, па назад во хангарот. Подоцна се испостави дека поголемо срање на светот не постои.

Mercedes S350, 2008-ма година. 2 години стар flagship мерцедес, одржуван и возен џентлменски, внатре крцка како во оние старите автобуси на ЈСП. Тотално разочарување.

Ко ќе се сетам на други ќе допишам.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #74 на: 15 Февруари 2014, 20:40:33 pm »
Твојата Алфа има 10.5 цм ѕид на гумите, службените имаат 11.1. Гумата не прави (скоро) никаква разлика.

Во секој случај, твојата кола е пример за тоа како треба да се чува кола. Можеме само да ти честитаме, а ја да ти побарам кругче. ;D

+ 20 мм разлика во нагазна површина...