Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1875143 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #6180 на: 30 Март 2015, 23:36:19 pm »
Баги ако паркингот е само за резиденти тогаш не е паркинг од отворен тип со плаќање. Нема никаква наплата на тој паркинг, ни до 16 ни после 16 ;) Едноставно не смееш на тој паркинг да се паркираш, освен ако не си резидент.

Те пријавил некој или дека му било досадно, или дека немал место да се паркира а сигурно ги знае тие 15-20 коли што се на резидентите :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #6181 на: 30 Март 2015, 23:42:16 pm »
Јас колку што знам тие од отворен тип се додека се наплаќа може секој да паркира после тоа само тие со налепница, така е мислам карши УЈП.

Зошто да те пријавил, дека има болен народ низ центар, местата ко обележани да се и тоа место само он можел да се паркира, јас карши Јосип Броз Гимназијата на затворен паркинг со рампа, се карам со комшии идиоти дека сум им се паркирал пред зграда, и ме пријавувале да ја тргнам колата, ама можат да ми се фатат. :)

неможам ова никаде да го најдам, каде точно се одредува. А дека ме има пријавено некој - тоа сум 100% сигурен.

А ако е така како што викаш ти тогаш јас испаѓам лузер и ќе си платам поштено. :)

@Banzai

Да, ама на листот ми пишува дека сум на паркиралиште од Отворен тип!

Се согласувам дека ако е само за резиденти дека несмеам да се паркирам, но тогаш нетреба да ми наплатат дневна паркинг карта туку да ми ја дигнат колата со пајак служба.

Вака испаѓа, несмееш да се паркираш ама ако застанеш ќе ти наплатиме колку што ќе седиш...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20682
« Одговори #6182 на: 30 Март 2015, 23:48:17 pm »
Ја имам лепенка дека смеам да се паркирам на паркинзи на ПОЦ, па пак ме опудија од паркинг што е само за резиденти. Сума сумарум, буљаши се и понекад си даваат малку поише слобода.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #6183 на: 30 Март 2015, 23:52:42 pm »
И кај мене така прават, дневна паркинг карта им наплаќаат на тие што се паркирани, а кај мене исто е за резиденти. Мислам дека имаат некој проблем со регулативата, има муабет дека не можеле преку суд да си ги наплатат тие пари затоа што немале баш основа. Само не знам колку е ова точно, една казна не ја платив намерно за да видам што ќе ми стигне па да се заинтересирам, ама сеуште немам ништо добиено.@

@velestrumf

Со налепница од ПОЦ смееш да паркираш гратис на паркинзи од отворен тип (без рампа), али само тие што не се за резиденти, односно таму кај што би можело да си се плати паркинг. На паркинг за резиденти смеат само тие со соодветна налепница од таа улица, што е сосема логично. Таман работа кај мене на уличка да смеат да паркираат сите коли од Општина Центар, подобро да е за сите отворено тогаш ;D

И мене ме имаат казнето за паркинг на резидентна улица, а имам налепница од ПОЦ ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #6184 на: 31 Март 2015, 00:27:47 am »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #6185 на: 31 Март 2015, 00:42:59 am »
А резидентите имаат посебни налепници? Ако имаат, покрај неа треба да имаат налепница и од ПОЦ? На местата кај што пишува приватен паркинг, треба некоја налепница (незнам за резиденти, ПОЦ или сл.), за да се знае кое место чие е?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #6186 на: 31 Март 2015, 00:58:49 am »
Резидентите имаа навидум исти налепници, али ваљда тоа шифрата што ја пишува е баш за таа улица. На налепницата мислам дека има датум, таблица и шифра/код.

Ние како резиденти немаме загарантирано место, односно секој свое место. На улицата не смее никој друг да се паркира освен некој со налепница од таа уличка, па скоро секогаш имам слободно место, а баш кај мене дека сме малку објекти и станари, отприлика си знаеме кој каде си се паркира, односно секој пред својот објект :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #6187 на: 31 Март 2015, 01:55:26 am »
A гости ако ти дојдат?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6491
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6188 на: 31 Март 2015, 08:35:57 am »
Не дај боже свадба да прајш, и невестата да одиш да ја земаш. Иљадарка по кола, или евентуално со кочија (на клепка на коњот казната).

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #6189 на: 31 Март 2015, 09:59:41 am »
Епа има поминато неколку пати. Првиот пат ти простил, вториот пат видел колата уште тука, па си наебал :)
Ако веднаш си реагирал можеше да поминеш со 400 денари наместо 900. Ама јебига, му завршило работното време и ти си го јал.

Дечки јас дури сега видов.

http://prntscr.com/6nfusy

А мене на честитката ми пишува дека е во Сабота во  21:35!

Како е ова можно? Грешам јас некаде или стварно ме прават будала со сила?

Дали имаат право педерите пд ПОЦ да казнуваат за паркирање во уличката спроти цветниот пазар, таа што е слепата?
Татко ми се паекирал и му залепиле казна, демек само на почетокот не смееле пошо таа била Народен фронт предвидена за станарите (иако има посебен обележан паркинг пеед таа белаѕа зграда) и оази нит знак дека е забрането паркирање нит табла дека е ПОЦ....

На крај си плати мито 200 денари ...
Ти оставаат ливче во кеса со упларница и казна 720 ден. и допишан моб телефон. Се јавуваш, ти викаат оди одма.за 15 мин ќе платите 400 ден, идеш таму се караш и плаќаш 200 ден.

Информираш на форум и така ....

Имаше моб оставен кај тебе?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #6190 на: 31 Март 2015, 10:41:31 am »
A гости ако ти дојдат?

Имаме некоја картица која се пуни со кредит, и се јавуваш на телефон и ги најавуваш. Цената за паркинг е некоја симболична, да речеме за 100 денари 30 саати му доаѓа. А и секако има паркинг во близина што не се плаќа, па таму може да си паркираат и да пропешачат околу 52 секунди до кај мене дома ;D

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
« Одговори #6191 на: 31 Март 2015, 11:28:37 am »
Епа има поминато неколку пати. Првиот пат ти простил, вториот пат видел колата уште тука, па си наебал :)
Ако веднаш си реагирал можеше да поминеш со 400 денари наместо 900. Ама јебига, му завршило работното време и ти си го јал.

Дечки јас дури сега видов.

http://prntscr.com/6nfusy

А мене на честитката ми пишува дека е во Сабота во  21:35!

Како е ова можно? Грешам јас некаде или стварно ме прават будала со сила?

Дали имаат право педерите пд ПОЦ да казнуваат за паркирање во уличката спроти цветниот пазар, таа што е слепата?
Татко ми се паекирал и му залепиле казна, демек само на почетокот не смееле пошо таа била Народен фронт предвидена за станарите (иако има посебен обележан паркинг пеед таа белаѕа зграда) и оази нит знак дека е забрането паркирање нит табла дека е ПОЦ....

На крај си плати мито 200 денари ...
Ти оставаат ливче во кеса со упларница и казна 720 ден. и допишан моб телефон. Се јавуваш, ти викаат оди одма.за 15 мин ќе платите 400 ден, идеш таму се караш и плаќаш 200 ден.

Информираш на форум и така ....

Имаше моб оставен кај тебе?

има кај мене моб со пенкалце допишан...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7067
« Одговори #6192 на: 31 Март 2015, 11:36:28 am »
Епа јави се :) искарај се и види што ќе направиш. Закани се дека имаш сведоци кога си паркирал, дека они лажеле, смисли си добра сторија, на крај спушти ја топката малку итн..

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
« Одговори #6193 на: 31 Март 2015, 18:11:19 pm »
отидов на лице место.. тој ми вика, биди среќен што не ти ја дигнал пајак... бог да чува.

се испокарав и си ја платив  :(

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #6194 на: 31 Март 2015, 19:32:34 pm »
не пали стално истата финта