Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 261704 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #660 на: 15 Февруари 2015, 09:36:00 am »
... За кого праат катни гаражи, кога македонац, ај бе брат ќе најдеме место онде позади шо ќе плаќаш.  Епа ќе зјаат празни, а саде катни е Скопјево. Излегол со кола као господин, а ја остаил 3 км подалеку на тротоар и зацапал у кал... Иди со автобус бе човек тогаш... Или и паркирај се како господин. Пример, одам во гтц и сега барам место кај адвокатите по коцката ја остаам пред нечив двор...

Симо, до зелено пазарче ти е блиску ;D Ма ни до таму не е блиску, лоша локација има таа катна.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
« Одговори #661 на: 15 Февруари 2015, 09:57:57 am »
За вработените по фирмите кои ќе добијат од фирмата бесплатно место или со 500 денари надоемст. За нив се прават катните гаражи, конкретно ако прашуваш. Зошто ако работиш во центар нема каде да паркираш освен каде што има фирмата места.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #662 на: 15 Февруари 2015, 10:02:30 am »
Тек ќе се пуни таа гаража, у изградба се две три административни згради у круг од 200 метра, најавена е дислокација на зелено пазарче на местото на стариот цветен пазар а исто во план/изградба се неколку хотели..

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #663 на: 15 Февруари 2015, 10:18:11 am »
во петокот точно 25 минути вртев околу капитол паркингот од десната страна, пред да се ослободи  паркинг за да се пикнам и секако да платам за паркирање... толку наполнет одамна го немам видено...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43911
  • Il Moderatore
« Одговори #664 на: 15 Февруари 2015, 10:25:05 am »
Тек ќе се пуни таа гаража, у изградба се две три административни згради у круг од 200 метра, најавена е дислокација на зелено пазарче на местото на стариот цветен пазар а исто во план/изградба се неколку хотели..

Дур да се напуни, ќе треба да се реновира ;D BTW, многу ми се свиѓа дизајнот на гаражата, ми фалат вакви архитектонски дела во градов. Некако ја тапаносавме архитектурата со квази барок

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #665 на: 27 Февруари 2015, 19:00:07 pm »
Дали имаат право педерите пд ПОЦ да казнуваат за паркирање во уличката спроти цветниот пазар, таа што е слепата?
Татко ми се паекирал и му залепиле казна, демек само на почетокот не смееле пошо таа била Народен фронт предвидена за станарите (иако има посебен обележан паркинг пеед таа белаѕа зграда) и оази нит знак дека е забрането паркирање нит табла дека е ПОЦ....

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #666 на: 27 Февруари 2015, 19:56:53 pm »
Немаат, неписмена багра. Нека иде татко ти на суд, посебно ако не е означено со тоа табелите глупи што ги имаат.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #667 на: 27 Февруари 2015, 20:18:06 pm »
На крај си плати мито 200 денари ...
Ти оставаат ливче во кеса со упларница и казна 720 ден. и допишан моб телефон. Се јавуваш, ти викаат оди одма.за 15 мин ќе платите 400 ден, идеш таму се караш и плаќаш 200 ден.

Информираш на форум и така ....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55047
  • Махер
« Одговори #668 на: 27 Февруари 2015, 20:22:20 pm »
Одлична зделка. Ова треба да се види дали важи и за други казни.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #669 на: 27 Февруари 2015, 21:03:36 pm »
ПОЦ е едно гнасно дувло на неранимајковци и арамии. Кога барам паркинг гледам да биде или во сопственост на градот или приватен. Едно лошо искуство со таа багра ми е доста во животот.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #670 на: 27 Февруари 2015, 21:08:54 pm »
Градски паркинг за разлика од ПОЦ се мајка тереза во понашањето, културата и почитување на некои правила. Овие ПОЦ се тешки џукели, комуњарски џукели што едвај чекаа да влезат на работа и да ебат матер на се што застанува макар и на 2 минути, значи сериозен сум се кријат позади дрва и грмушки за да не ги видите и после 3 минути казна на шофершајбна наоѓате. Дел од парите директорот на ПОЦ ги потроши последниов месец на факултетите за финансирање на студентите во нивната "голгота" ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20698
« Одговори #671 на: 27 Февруари 2015, 23:09:59 pm »
Разумно потрошени средства.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #672 на: 28 Февруари 2015, 00:49:25 am »
Јас па имам позитивно искуство со ПОЦ. Минатата недела си паркирав на прописно место за каде и важи налепницата која ја имам и додека бев на работа ми се јавија од ПОЦ, поточно дечките кои ставаат канџи на колите, да ми се извинат поради направен пропуст поради кој ми ставиле канџа на тркалото. Не ја виделе налепницата навремено и го барале мојот број со цел да ме известат да одам кај колата и да потпишам рекламација. Прво се јавиле на лизинг компанијата, од таму добиле број од мајка ми на чие име е колата, а она им дала мој број за да ме контактираат. Дечките ме чекаа пред колата и завршивме работа за 3 мин. Се утепаа од извинување.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34143
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #673 на: 28 Февруари 2015, 01:19:35 am »
Да а? Море крв им ибам.....

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #674 на: 28 Февруари 2015, 03:57:21 am »
 Па таа катната кај универзална колку е скапа, да им седат празни дајбоже да им скапат