Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1850614 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #11385 на: 04 Јануари 2021, 18:03:23 pm »
Da, pola znaci po patistata se od vremeto na Jugoslavija a i tie sega sto se mestat isto kako za toa vreme da se mestat. Epa ne se istite koli da mu ebam majkata....😁

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3775
« Одговори #11386 на: 04 Јануари 2021, 18:07:51 pm »
А и кога ќе обноват некоја делница, после ставаат знаци со смешни ограничувања на брзина.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #11387 на: 04 Јануари 2021, 19:01:41 pm »
Ne se istite koli, porano vozele novi, sega shto ostanalo od eu...

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #11388 на: 04 Јануари 2021, 20:38:51 pm »
А законите на физиката се сменија од времето на СФРЈ до денес?

Sent from my moto g(9) play using Tapatalk

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6151
« Одговори #11389 на: 04 Јануари 2021, 21:11:36 pm »
Не. Се смени растојанието на кочење. Као прво...

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #11390 на: 04 Јануари 2021, 22:26:12 pm »
Внимавајте на претицање на полна линија!
Стојат полицајци во цивилни коли на паркинг кој е покрај лента со полна линија а неколку кривини подоле на следен паркинг има полиција на која и јавуваат педерите(цивилите) од погоре ако некој претицал и те запираат и одма ти репаат 250 евра казна.

Мене на 31ви одејки за Охрид пред Ресен ме ебаа...
Му викам имат ли доказ снимка дека стварно сум претицал он ми вика нема. Епа на која основа само на збор ми пишаш казна? Тој ми вика ако сакаш оди на суд таму се расправај...

Се надевам не потпишал / не си ја платил.
На суд никогаш неможат да докажат, па врз основа на тоа не можат да те казнат.
Јас на суд бев, мојот збор против зборот на жаксито (без докази), ме ослободија целосно.
Ја платив денеска на пола 125евра.
Се мислев да не плаќам и да одам на суд. Ама да се дигнам од Струмица до Ресен да одам на суд пола од сумата ќе оди за гориво и плус ден губење.
А имаа пишано у извештај регистрација од колата што сум ја поминал и демек возачот потврдил дека сум го поминал. Мислам дека ќе губев само време и нервози и можност да ја платам цела сума.

Пс:ми кажаа у полиција денеска кога бев да оставам налогот дека нема да ми ја одземат возачката.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #11391 на: 05 Јануари 2021, 07:38:28 am »
Гледам и тука кај мене се бунат многу за ваквата поставеност на полицијата, демек со "шпиони".

А на ниту еден не му текнува да вози по знаци...

Слаб муабет.

Зошто слаб муабет?

Дека ако се придржаваш на правилата и знаците на патот, никој ништо не ти може? Какви се такви се, тоа е тема за друг муабет. Дека треба да се почитуваат, треба. Точка.

Дека кога ќе бленда некој од таа страна за полиција, намалуваш, па ги минеш полицајците, и после пак на гаста? Сега им текна финта за таквите, одма "јас не играм"? Не е убаво така, другари.

Слаб муабет, зошто дисциплината и возачката култура се нула?

Ако е за  од тие причини слаб, ОК.

Премногу прашања, не можам да те сфатам, извини.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #11392 на: 05 Јануари 2021, 07:59:32 am »
Внимавајте на претицање на полна линија!
Стојат полицајци во цивилни коли на паркинг кој е покрај лента со полна линија а неколку кривини подоле на следен паркинг има полиција на која и јавуваат педерите(цивилите) од погоре ако некој претицал и те запираат и одма ти репаат 250 евра казна.

Мене на 31ви одејки за Охрид пред Ресен ме ебаа...
Му викам имат ли доказ снимка дека стварно сум претицал он ми вика нема. Епа на која основа само на збор ми пишаш казна? Тој ми вика ако сакаш оди на суд таму се расправај...

Се надевам не потпишал / не си ја платил.
На суд никогаш неможат да докажат, па врз основа на тоа не можат да те казнат.
Јас на суд бев, мојот збор против зборот на жаксито (без докази), ме ослободија целосно.
Ја платив денеска на пола 125евра.
Се мислев да не плаќам и да одам на суд. Ама да се дигнам од Струмица до Ресен да одам на суд пола од сумата ќе оди за гориво и плус ден губење.
А имаа пишано у извештај регистрација од колата што сум ја поминал и демек возачот потврдил дека сум го поминал. Мислам дека ќе губев само време и нервози и можност да ја платам цела сума.

Пс:ми кажаа у полиција денеска кога бев да оставам налогот дека нема да ми ја одземат возачката.

Мислам дека паричната казна си стои. Суд секако ќе тераш, а судот ќе изрече забрана за управување со МВ. Сеа баш ќе проверам...

Гледам и тука кај мене се бунат многу за ваквата поставеност на полицијата, демек со "шпиони".

А на ниту еден не му текнува да вози по знаци...

Слаб муабет.

Зошто слаб муабет?

Дека ако се придржаваш на правилата и знаците на патот, никој ништо не ти може? Какви се такви се, тоа е тема за друг муабет. Дека треба да се почитуваат, треба. Точка.

Дека кога ќе бленда некој од таа страна за полиција, намалуваш, па ги минеш полицајците, и после пак на гаста? Сега им текна финта за таквите, одма "јас не играм"? Не е убаво така, другари.

Слаб муабет, зошто дисциплината и возачката култура се нула?

Ако е за  од тие причини слаб, ОК.

Премногу прашања, не можам да те сфатам, извини.

Па, јасно.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1480
« Одговори #11393 на: 05 Јануари 2021, 16:55:54 pm »
^
Прав си, муабетот е на место, нормално дека ако се почитуваат правила, никој нема да те 'рчка.
Ама муабетов колку што разбрав беше за претицање спор камион на удолница, што реално секој би го направил.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5291
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #11394 на: 05 Јануари 2021, 17:07:09 pm »
До која брзина се рачуна како заобиколување? И како ќе одреди џандарот од 2 километри подоле дека камионот се движел со 50 а не се 15км/ч?

На крај целата работа е плаќање арач за незамарање со судови.

Има работа за полицијата, и премногу. Не мора да замараат за работи кои реално не се закана... Е сега има и работи кои реално сѐ закана по безбедноста. Има пациенти кои влагаат во макази на кратки делници, блиски кривини, па дури и дирекно во дојдувачки сообраќај (си играат кој е чикен). Е на таквите треба да им се зимаат дозволите, и не само на една година.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #11395 на: 05 Јануари 2021, 17:30:09 pm »
Дежаваа ја опљачкаа па сеа до каиш носење е дојдено.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #11396 на: 05 Јануари 2021, 23:31:32 pm »

Клуч?

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #11397 на: 06 Јануари 2021, 10:36:28 am »
Реторичко прашање, али сепак ќе прашам, да ми поминува времето - што ако престигнам полициско возило на делница Росоман - Плетвар, пред трите ленти, кое вози 50-60 цело време? Знаејќи се себеси кој баксуз сум со карабинери, си чилав позади него.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1789
« Одговори #11398 на: 06 Јануари 2021, 10:46:41 am »
Ako ima delnica kade sto e 80km/h dozvoleno i ima isprekinata, nisto ne ti mozat. Toa e pred Crna Reka pravoto. E posle Crna Reka, sekade e 60km/h ogranicuvanjeto i tuka veke vleguvas vo ilegala :)

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #11399 на: 06 Јануари 2021, 10:51:33 am »
Ако сака нека е Спасовски лично, ако е испрекината линија, во рамките на ограничувањето си и прегледно е, само гас.