Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Deno на 04 Јануари 2021, 00:13:09 amВнимавајте на претицање на полна линија!Стојат полицајци во цивилни коли на паркинг кој е покрај лента со полна линија а неколку кривини подоле на следен паркинг има полиција на која и јавуваат педерите(цивилите) од погоре ако некој претицал и те запираат и одма ти репаат 250 евра казна. Мене на 31ви одејки за Охрид пред Ресен ме ебаа... Му викам имат ли доказ снимка дека стварно сум претицал он ми вика нема. Епа на која основа само на збор ми пишаш казна? Тој ми вика ако сакаш оди на суд таму се расправај... Се надевам не потпишал / не си ја платил. На суд никогаш неможат да докажат, па врз основа на тоа не можат да те казнат.Јас на суд бев, мојот збор против зборот на жаксито (без докази), ме ослободија целосно.
Внимавајте на претицање на полна линија!Стојат полицајци во цивилни коли на паркинг кој е покрај лента со полна линија а неколку кривини подоле на следен паркинг има полиција на која и јавуваат педерите(цивилите) од погоре ако некој претицал и те запираат и одма ти репаат 250 евра казна. Мене на 31ви одејки за Охрид пред Ресен ме ебаа... Му викам имат ли доказ снимка дека стварно сум претицал он ми вика нема. Епа на која основа само на збор ми пишаш казна? Тој ми вика ако сакаш оди на суд таму се расправај...
Цитат: Power to the people на 04 Јануари 2021, 14:14:05 pmЦитат: Diesel на 04 Јануари 2021, 11:51:56 amГледам и тука кај мене се бунат многу за ваквата поставеност на полицијата, демек со "шпиони".А на ниту еден не му текнува да вози по знаци...Слаб муабет.Зошто слаб муабет?Дека ако се придржаваш на правилата и знаците на патот, никој ништо не ти може? Какви се такви се, тоа е тема за друг муабет. Дека треба да се почитуваат, треба. Точка.Дека кога ќе бленда некој од таа страна за полиција, намалуваш, па ги минеш полицајците, и после пак на гаста? Сега им текна финта за таквите, одма "јас не играм"? Не е убаво така, другари.Слаб муабет, зошто дисциплината и возачката култура се нула?Ако е за од тие причини слаб, ОК.
Цитат: Diesel на 04 Јануари 2021, 11:51:56 amГледам и тука кај мене се бунат многу за ваквата поставеност на полицијата, демек со "шпиони".А на ниту еден не му текнува да вози по знаци...Слаб муабет.
Гледам и тука кај мене се бунат многу за ваквата поставеност на полицијата, демек со "шпиони".А на ниту еден не му текнува да вози по знаци...
Цитат: Bokica на 04 Јануари 2021, 13:27:43 pmЦитат: Deno на 04 Јануари 2021, 00:13:09 amВнимавајте на претицање на полна линија!Стојат полицајци во цивилни коли на паркинг кој е покрај лента со полна линија а неколку кривини подоле на следен паркинг има полиција на која и јавуваат педерите(цивилите) од погоре ако некој претицал и те запираат и одма ти репаат 250 евра казна. Мене на 31ви одејки за Охрид пред Ресен ме ебаа... Му викам имат ли доказ снимка дека стварно сум претицал он ми вика нема. Епа на која основа само на збор ми пишаш казна? Тој ми вика ако сакаш оди на суд таму се расправај... Се надевам не потпишал / не си ја платил. На суд никогаш неможат да докажат, па врз основа на тоа не можат да те казнат.Јас на суд бев, мојот збор против зборот на жаксито (без докази), ме ослободија целосно.Ја платив денеска на пола 125евра.Се мислев да не плаќам и да одам на суд. Ама да се дигнам од Струмица до Ресен да одам на суд пола од сумата ќе оди за гориво и плус ден губење.А имаа пишано у извештај регистрација од колата што сум ја поминал и демек возачот потврдил дека сум го поминал. Мислам дека ќе губев само време и нервози и можност да ја платам цела сума.Пс:ми кажаа у полиција денеска кога бев да оставам налогот дека нема да ми ја одземат возачката.
Цитат: Diesel на 04 Јануари 2021, 17:33:08 pmЦитат: Power to the people на 04 Јануари 2021, 14:14:05 pmЦитат: Diesel на 04 Јануари 2021, 11:51:56 amГледам и тука кај мене се бунат многу за ваквата поставеност на полицијата, демек со "шпиони".А на ниту еден не му текнува да вози по знаци...Слаб муабет.Зошто слаб муабет?Дека ако се придржаваш на правилата и знаците на патот, никој ништо не ти може? Какви се такви се, тоа е тема за друг муабет. Дека треба да се почитуваат, треба. Точка.Дека кога ќе бленда некој од таа страна за полиција, намалуваш, па ги минеш полицајците, и после пак на гаста? Сега им текна финта за таквите, одма "јас не играм"? Не е убаво така, другари.Слаб муабет, зошто дисциплината и возачката култура се нула?Ако е за од тие причини слаб, ОК.Премногу прашања, не можам да те сфатам, извини.