Портпаролу на Алфа Ромео во Македонија и пошироко во Универзумот,
Не постојат зборови кои можат да ја омаловажат марката повеќе одошто нејзините сериски дефекти. Ете, и овој кај човекот. На кумашинот мој, кој има Алфа 156 2.0TS 2001, му зариба моторот на неверојатни 4500km благодарение на хибридниот мотор на уље и бензин. Успеал да го потроши сето уље. Не знам дали постои друго ауто од тоа годиште чиј ганц-нов мотор може да потроши толку многу уље. Од тогаш практично уљето не го менува, туку само доточува. Да не збориме за другите заебанции ко промена на варијатор...
Еве баш денес брат ми попладне ми пренесе инфо од кај него на работа, А3 Спотбек 1.6 не стигнала до прв сервис (купена пред 4-5 месеци од Порше со нецели 6.000 км) поради празен картер и Oil Pressure лампица на шалт табла
Пред еден месец одеа со колега со А3 спортбек 1.4 тфси за сараево, Аудито заврши во Белград на сервис - цркната високопритисочна пумпа за гориво, а брат ми и колегата со рент-а-кар си истераа службено патување. Аутото нема 1 година.
2 од 2 у гарантен рок кај нив на работа
Да го скратам муабетот, на Алфа и се десило пред 10 години, на Ауди сега. Не напреднале многу во контрола на квалитет а?
Сепак, јас нема да се осмелам да кажам дека Ауди праи ѓубре коли.