Автор Тема: Закони ли се закони, клаберски маки големи  (Прочитано 115403 пати)

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Одг: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #30 на: 27 Јануари 2014, 14:39:46 pm »
Овластен и те како е.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #31 на: 27 Јануари 2014, 14:52:03 pm »
Каде во законот стои дека е овластен и може да ме задржи против моја воља човек што прв пат го гледам? Нит ми покажал легитимација, нит ми кажал член законски зошто сум задржан против моја воља.
Аналогно на тоа, што ме спречува мене да му речам „пријатно, мило ми беше што разговаравме“ и да станам и да си заминам? Ќе ме заклучи во соба? Со примена на сила ќе ме запре човек што завршил курс за обезбедување?
Не ме јебите, ако ме заклучи во соба ќе поднесам тужба за предисвикување на психичка траума затоа што сум клаустрофобичен. Ако физички ме запре со било каква мерка мамицата ќе му ја плачам на суд за телесни повреди.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #32 на: 27 Јануари 2014, 15:14:32 pm »
Каде во законот стои дека е овластен и може да ме задржи против моја воља човек што прв пат го гледам? Нит ми покажал легитимација, нит ми кажал член законски зошто сум задржан против моја воља.
Аналогно на тоа, што ме спречува мене да му речам „пријатно, мило ми беше што разговаравме“ и да станам и да си заминам? Ќе ме заклучи во соба? Со примена на сила ќе ме запре човек што завршил курс за обезбедување?
Не ме јебите, ако ме заклучи во соба ќе поднесам тужба за предисвикување на психичка траума затоа што сум клаустрофобичен. Ако физички ме запре со било каква мерка мамицата ќе му ја плачам на суд за телесни повреди.
http://www.press24.mk/ja-kidnapiral-i-bezmilosno-ja-maltretiral-horor-za-mlada-ohrigjanka

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #33 на: 27 Јануари 2014, 15:18:36 pm »
Уау, колку официјално напишано.

Лонг стори шорт: дечко и девојка, од дома и пискале на малава дека многу е стар, оваа пак се ебела со него додека на стариот не му прекурчило па им забранил да се гледаат. Девојкава дома изиграва невина а пак се ебе со дечково за коа ќе дознае таткото, да се вади дека ја киднапирал. Поедноставно здравје.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #34 на: 27 Јануари 2014, 15:19:57 pm »
Држи вода муабетов :))))))

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6602
« Одговори #35 на: 27 Јануари 2014, 15:23:03 pm »

Извини, али еве пошто претходно ја спомна ЈСП, они секогаш кога ке влезат и ке се затворат вратите, веднаш ги вадат легитимациите и почнуваат со проверка на билети.
И ти ако немаш билет што правиме ? Еве добро, ке ти речат не те пуштаме, сега викаме полиција, па она што сака нека прави со тебе, ти што ке направиш ?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #36 на: 27 Јануари 2014, 15:25:48 pm »
Каде со закон стои дека тие двајца смеат да ме задржат слободно да се движам? Бараташ со закониве, знаеш да најдеш што треба, сум те следел, нема да те мрзи да ми копираш цитат од закон каде што друго лице кое не е правно овластено може да ме лиши од слобода.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6602
« Одговори #37 на: 27 Јануари 2014, 15:26:50 pm »
Неможам сега, немам време, али баш ке побарам.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #38 на: 27 Јануари 2014, 16:01:35 pm »
а што ако имаат регулирано со статус и известување дека ти се согласуваш одкако ке влезеш во маркетот под нивни услови а? и не си прави толку филмови закони макони во реалноста е друга проказна... што има па ти да крадеш и одозгора уште мангуп да изиграваш, е го нема тоа

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #39 на: 27 Јануари 2014, 16:06:58 pm »

« Последно менување: 27 Јануари 2014, 19:43:24 pm DarthJe5us »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #40 на: 27 Јануари 2014, 16:26:58 pm »
Уау, колку официјално напишано.

Лонг стори шорт: дечко и девојка, од дома и пискале на малава дека многу е стар, оваа пак се ебела со него додека на стариот не му прекурчило па им забранил да се гледаат. Девојкава дома изиграва невина а пак се ебе со дечково за коа ќе дознае таткото, да се вади дека ја киднапирал. Поедноставно здравје.

Лонг стори шорт 1.2: 30 минути во голф се вистински хорор за било кој нормален па дури и за охриѓани :D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #41 на: 27 Јануари 2014, 19:18:09 pm »
Таму кај што пишува, си пишува дека украдената роба се наплаќа x10.
   а кај е тоа тамо? иам и постучни од мене на форумов, али мислам дека никаде нема таков закон..

Мислам во OVS имам видено такво нешто, не ми текнува стварно.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #42 на: 27 Јануари 2014, 19:39:14 pm »
а што ако имаат регулирано со статус и известување дека ти се согласуваш одкако ке влезеш во маркетот под нивни услови а? и не си прави толку филмови закони макони во реалноста е друга проказна... што има па ти да крадеш и одозгора уште мангуп да изиграваш, е го нема тоа

Дали ја прочита приказната на Прчот?
Дали си свесен што прочита?
Дали сеуште стоиш на тоа дека иако не украл, за што се извинил, стоката му копирала лична карта (противзаконски)?
Законот, за твоја информација треба да се почитува во РЕАЛНОСТ. Листата на закони всушност е олицетворение на реалноста. Ако некој се упрпува во такви ситуации, има луѓе што се свесни што ги снашло и како треба да постапат а да не бидат оштетени (пример да ти земат 10х продажна цена на производот и да не ти дадат потврда за земените пари).

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #43 на: 27 Јануари 2014, 19:42:53 pm »
другар дали ти се читаш што пишуваш? ако не ке ти објаснам дека си фатен како крадеш свесно или несвесно и ти фино лепо ке си платиш десетоструко, а тоа за личната карта е драпај си таквото пошто не ни момжеш да докажеш дека воопшто ти ја копирал

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #44 на: 27 Јануари 2014, 20:19:02 pm »
Прашањето е дали со закон е дозволено трговецот да наплаќа обид за кражба десоттоструко или пак тоа е нелегална уцена која тој бара да му ја платиш за да не ти викне полиција како што е редот. Јас мислам дека е второто, ако го знаете законот каде ова е уредено, дајте да го прочитаме и да се разјасни ситуацијата.

Продавница немаат автономија па газдата да си уредува правила на игра, ставил ливче украдената стока како се наплаќа и тоа е демек закон. Се знае што е закон, се друго е пазарење и договор на црно.